0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Питанки
« -: Септември 14, 2005, 16:59:07 pm »
Имам няколко питаниа и ще бада много благодарна на всички,които успеят да задоволят любопитството ми и бъдат благосклонни кам невежеството ми!
Парво,влияят ли честите смени на географските и климатични условиа?Имам предвид,че в последните години(това савпада и с безплодните ни ЗА СЕГА опити за забременяване)непрестанно сме в движение,сменяме даржави,континенти,климати и географски ширини,в ряг на Слоновата кост боледувахме по 2 пати(и двамата)от малариа,понякога ми се е случвало в рамките на една седм.да премина 2 пъти екватора и саответно да обаркам сезоните...Менструациата ми,обаче никога не ме е изоставала,наи-много да ми закаснэ(или подрани),с 4,5 дни.
Преди около 4 месеца ми махнаха киста от десниа иаичник(така наречената шоколадова),според гинеколога ми ,не особено тежак случаи,на следващиа месец ми направиха инсеминациа(неуспешна),според доктора,заради ненапълното вазстановяване след операциата.Сега хормоните са в добро састояние,но миналиа месец отложихме инсе.,фолик.не бе много нарастнала ,считано кам 13 ден от цикъла.Също имам и проблем с високата кръвна захар,около 6,8:7,2,това влиае ли?
Сега пиа лекарства,витамини,алое и се готвя за следващата инсеминациа.
Имам вяра на моят доктор,но искам да чуя какво мислите и вие,кажете ми го НА БЪЛГАРСКИ!!!
Писала съм и преди дни вав форума за проблемите си и съжалявам ако отегчавам някого.тук обаче нарисувах общо взето цялостна картина на састоянието си,пък и нали"повторението било маика на знанието",ее,някои казват "...и бащана...незнам си какво си",но кои го е еня!!!
Като сме БЕЗДЕЛНИЦИ,да не сме БЕЗ ПРАЗНИЦИ !!!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
Питанки
« Отговор #1 -: Септември 14, 2005, 17:10:07 pm »
Ох, че много неща.

Инсулин изследвала ли си? Нещо за кръвната захар правиш ли?
Как ти махнаха кистата, лапароскопски? Това е ендометриоза, нали знаеш. Лечение няма ли да има?
Как си с килограмите?

Повече въпроси, отколкото отговори.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
Питанки
« Отговор #2 -: Септември 14, 2005, 17:56:24 pm »
Да правиха ми лапаро.Беше много успешно,аз съответно нищо не усетих,честно!Пак ми правиха изследваниа за инсулин,има известно подобрение,пиа едни лекарства:ГЛУЦОФАЗЕ,а също и СТАМИНОГРО.Не знам дали са известни в Българиа.Докторат каза,че са добри,Вторите,са комплексни:садаржат глицини,глутамини,витамини,минерали,цинг,цалции,селениум и т.н.т.,трябва да ги пиа около 6 месеца.Килограмите ми,смятам са в рамките на нормалното,на ръст 1,60 тежа 54 кг.(това последното ,нали няма да го кажеш на мажа ми?!).Сега ям определени храни,без захар(захарин),пресни зеленчуци,плодове,без паржено....Нали знаеш ,че всичко хубаво на този свят е или забранено,или вредно,или от него се палнэ!!!:lol:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Питанки
« Отговор #3 -: Септември 14, 2005, 17:58:36 pm »
Я тез лекарства ми ги напиши с латинските букви.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Питанки
« Отговор #4 -: Септември 14, 2005, 18:00:34 pm »
По-добре да напишеш съдържанието, защото търговските наименования на едно и също лекарство обикновено са различни в различните страни.
Питанки
« Отговор #5 -: Септември 14, 2005, 18:02:49 pm »
GLUCOPHAGE  i drugoto,kompleksnoto e STAMINOGRO.Osven tova pia i edni kokleiki s aloe i razni bilki za podsilvane na imunnata sistema.Tuk mnogo darjat na na Prirodosaobraznia nachin na jivot,lechenie i hranene :wink:
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Питанки
« Отговор #6 -: Септември 14, 2005, 18:10:33 pm »
Метформин, мда, не е лошо лекарството и върви с НВД.

Димитър Кудоглу
Питанки
« Отговор #7 -: Септември 14, 2005, 18:30:19 pm »
GLUCOPHAGE-vsiaka tabl.sadarja METFORMIN HCI B.P.500 mg

StaminoGro : glucine,glutamin,lisin,arginine HCI,omithine-aminoacidi
                    beta carotene;lipoic acid;zinc,selenium,vitamini C i E -anti-oxidanti
                   vitamini V compl.,calcium,vit.D;magn.,biotin,copper,mangan,choline bitartrale i dg.
Питанки
« Отговор #8 -: Септември 14, 2005, 23:42:00 pm »
Вече толкова ми се иска НАИ-ПОСЛЕ ДА СТАНЕ,чэээээе!Казват ,че моят гинеколог е един от добрите специалисти тук в Южна Африка,но все пак е добре да получаваш информациа от всички вазможни източници,знаете как е...При мен протича така:на ден 2-ри:кръвен тест за хормони,инсулин и т.н.т.,после на ден 12-ти ултразвук за състоианието на фолик.и респективно за предстояща ову.При неуспешната инсеминациа,ме гледаха на 12,14,17 ден и на 18 и 19 ми я направиха по мое желание.Цикалът ми е на 30:32 дни.Миналиа месец,на ден 12 още нямаше признаци за ову.и докторат направо предложи да отложим за новиа цикъл,а и аз такмо бях започнала с гореспоменатите лекарства.Скоро наближава новият ден 2 ,за нови кравни изследваниа.Струва ми се странно,че не са ми давали никакви хапчета за стимулиране на овулациа,Хормоните ми били в границите на нормалното
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
Питанки
« Отговор #9 -: Септември 14, 2005, 23:49:57 pm »
Сега се сетих, Крюгер к`во прави?

Димитър Кудоглу
Питанки
« Отговор #10 -: Септември 15, 2005, 15:55:34 pm »
Сега влизам,днес малко ми е натопорчено.Мели,Кругерс пита за теб,малките лъвчета ти пращат много поздрави!Точно преди седмица се варнах от там,честно!!!Имам мноого снимки :wink:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Питанки
« Отговор #11 -: Септември 15, 2005, 16:55:50 pm »
Егати разговора :wink:  :lol:  :D
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Питанки
« Отговор #12 -: Септември 19, 2005, 12:45:56 pm »
Цитат на: ROMINAGAM
Сега влизам,днес малко ми е натопорчено.Мели,Кругерс пита за теб,малките лъвчета ти пращат много поздрави!Точно преди седмица се варнах от там,честно!!!Имам мноого снимки :wink:

Хехе, Ромина, Мели като пита за Крюгер, май има предвид какво казва спермограмата на мъжкото :00001754:
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Питанки
« Отговор #13 -: Септември 19, 2005, 12:56:18 pm »
Цитат на: manhattan
Цитат на: ROMINAGAM

Хехе, Ромина, Мели като пита за Крюгер, май има предвид какво казва спермограмата на мъжкото :00001754:

не, скъпа, Мели пита за човекът Крюгер, който живее в Южноафриканската република и е измислил т.н. стриктни критерии на Крюгер за оценка на морфологията на сперматозоидите.
Човеко си е жив и е съвременна реална личност... :)
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
Питанки
« Отговор #14 -: Септември 19, 2005, 14:18:18 pm »
Е тва е, ученото си е учено :balk_47:
Въобще не го знаех тоз чиляк от де е, пък и си мислех, че отдавна берем плодовете на това откритие и човечецът е при ангелите. :dontknow: Да е жив и здрав, да ме прости за невежеството :balk_172:
Питанки
« Отговор #15 -: Септември 20, 2005, 11:02:20 am »
:roll: Оооо,пак съм оплескала нещата!Невежа съм още в тази област,аз само знам,че просто искам бебе ,другото минаваше като река краи мен!Не си посипвам главата с папел,защото съм се извинила за незнаниата си още в началото,в случаи,че някои чете!!!
Вече ще знам за въпросниа Кругер!!!Благодаря за информациата,гледаи ти , аз да съм му на крака,пак да не знам...
А иначе другото име е на един от наи-големите природни резервати в света,за които правим документален филм и се досещате ,че няма как да нe ми е в главата,нали?!
Що се отнася до "мъжкиа фактор",след изследваниата ,докторат каза,цитирам:"Доволен съм;тои може да прави бебета!".