0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

hameleon

• *
  • 27
  • Имам страхотен съпруг и едно прекрасно момченце.
Базална температура
« -: Септември 18, 2007, 11:16:05 am »
Здравейте,от една седмеца си меря температурата сутрин за да разбера кога съм в овулация.Има дни когато ми е 36,80 , 36,60 и 36,70 ,тези дни очаквам овулация понеже предполагам че е около 14 ден след започване на цикъла.И така аз знам че когато съм в овулация температурата трябва да се понижи ,а тази сутрин се беше повишела  на 37.Това  доста ме озадъчи,защото незнам какво да очаквам. Моля ви някой ако знае повече за това да ми пише.Благодаря ви предварително :grouphug2:
Re: Базална температура
« Отговор #1 -: Септември 18, 2007, 12:53:20 pm »
Здравей, Хамелеон!

Бих ти препоръчала освен да мериш базална температура, да използваш и тестове за овулация, защото те показват кога ще настъпи. При метода на базалната температура, разбираш, че е имало овулация едва няколко дена, след като тя вече е минала.

Успех
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #2 -: Септември 18, 2007, 13:16:12 pm »
Моля ви някой ако знае повече за това да ми пише.
Явно искаш да прочетеш повече по въпроса... защо не пробваш в другите теми? Аз лично не съм чувала, че при овулация температурата трябва да спадне.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
*
« Отговор #3 -: Септември 18, 2007, 13:20:09 pm »
hameleon здравей,

37 градуса вече означава че овулацията е минала.
Да точно така, в деня на самата овулация понякога БТ спада леко, но това не е задължително. Задължително е в деня след овулацията БТ да се покачи с минимум 0.2 градуса.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #4 -: Септември 18, 2007, 13:56:55 pm »
Хамелеон, защо не започнеш да попълваш овулационния календар? Така ще се ориентираме по-добре и ще можем да ти помагаме за графиката.
« Отговор #5 -: Септември 18, 2007, 15:54:14 pm »
От моят опит знам, че овулация е в първия ден на повишената температура.
Това има логика, защото хормона LH, каращ фоликула да се спука е в пика си, когато температурата е най-ниска (или по-скоро обратното LH в пик кара температурата да пада). Така, че овулацията е обикновено на следващият ден, когато темп. вече започва да се покачва, тъй като LH спада.
Повече информация има в темата "Покажете си графиката" в Зачатие и в бгмама. Там, Денис дава много добри илюстрации.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

hameleon

• *
  • 27
  • Имам страхотен съпруг и едно прекрасно момченце.
« Отговор #6 -: Септември 19, 2007, 15:31:53 pm »
Попълвам си календара.Можете ли да ми кажете как да си покажа графиката :dontknow: :dontknow:
« Отговор #7 -: Септември 19, 2007, 15:36:03 pm »
Прочети ТУК
*
« Отговор #8 -: Септември 19, 2007, 15:40:33 pm »
Отиваш във форума-опити за забременяване-под форум-покажете си графиките-четеш и действаш