0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: За чакането пред лекарските кабинети
« Отговор #40 -: Декември 17, 2007, 12:52:14 pm »
думи като тези :"свобода на словото и обратна връзка"(които звучат просто като клише...)могат да бадат чиста манипулация понякога по тези форуми,независимо дали темата е пусната целонасочно или без да се замисли и върху този аспект...
« Отговор #41 -: Декември 17, 2007, 13:19:29 pm »
Магдалена, не разбирам за какво се бориш.  Като не ти харесва темата, не я чети.  Не мисля, че се изказваш по същество, следователно - не допринасяш за дискусията.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #42 -: Декември 17, 2007, 15:43:05 pm »
честно си признавам, аз не успях да разбера смисъла в постинга на Magdalena - нито каква й е тезата, нито за какво призовава модераторска намеса.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #43 -: Декември 17, 2007, 15:49:47 pm »
Цитат на: Magdalena:)
предлагам модераторите да взимат мерки

jam, не се прави на дръж ми шапката, ами вади метъра, аз свалям палтото и ще взимаш мерки.  Може да иска нещо да ни ушие момичето  :lol:.
*
« Отговор #44 -: Декември 17, 2007, 17:29:23 pm »
Магде, манипулацията, за която не спираш да намекваш, няма никакво отношение нито в тази тема, нито в този форум, поне, доколкото съм в час с нещата тук. По принцип манипулацята се свързва с лъжата и изкривения образ на истината, които и вършат мръсната работа, манипулирайки и внушавайки на хората някаква представа, някакъв образ за нещата, но не този, който хората виждат и по причина, че може да нямат никаква представа за тях, т.е. нямат лично мнение. Аз не мисля, че момичетата тук лъжат за това, което разказват. Най-малко по простата причина, че всички сме били свидетели на подобни явления в различни сфери от родната дествителност. По въпроса за чакането питайте пловдивчани как се чака за сметки за тока в Централната поща! Умопомрачително драматично и трагично е, миналата зима някаква жена беше починала на опашката.  Някои ще кажат, че е просто съвпадение. Всичко в нашата държава е винаги обикновено съвпадение, нищо друго. Но това е и част от уважението към хората, което повече прилича на уважението към мухите - има мухи има проблем, има мухозол, няма мухи и проблеми. Само розовото описание на която и да е дейност също е манипулация и ние помним много добре от близкото минало колко щастливо и розово беше всичко. Все се намират хора, които да не вярват на такива плитки лъжи, такива едни непослушни хора, които бяха пращани да се осъзнаят на едни далечни места.
По въпроса за клишетата това са по-скоро устойчиви езикови изрази, които назовават определени понятия и взаимоотношения. Някои от тези изрази са добили ранга на фразеологизми почти, а други са и от сферата на професионалната терминология, какъвто е случаят с "обратна връзка". Животът ни е изтъкан от клиширани изрази, като например "майчина любов, синовна любов, любов към родината, любов до гроб, люта омраза, свобода на словото" и други. Всички тези изрази описват отношението на хората към тип дейности, взаимоотношения, нищо друго. Те са като етикети, с  които съзнанието се чувства добре и комфортно, не му е тревожно и които ни съпровождат през целия живот. Човешкото съзнание има нужда от такива словесни етикети, за да назове по някакъв начин нещата около себе си и да знае от какво е обкръжен, от познати неща, които не остават неназовани. Някои клишета са даденост, за чиято представа ние не сме положили никакво усилие, те са част от културното наследство. За други клишета като "свобода на словото" хора са умирали като мухи, и то по много наведнъж. Правото да се изразиш, да изкажеш мислите си, чувствата и идеите си по даден въпрос е изконно човешко право в цивилизованите страни, нарежда се наред с това да си нахранен и облечен, образован. В тоталитарните по тип държави това далеч не е клише, а вредно влияние от гнилия капитализъм, който така и не иска да изгние най-после. Други като "обратна връзка" е също част и от културата на общуване от уважението, което влагаш към потребителите на твоята услуга, но и уважение към теб самия, доколко си готов да се променяш и развиваш, да следваш новите неща и тенденции. Но при авторитарните по тип ръководители номерът с обратната връзка, просто е загубена работа, защото те всичко си знаят най-много от всички, родени са да са шефове и като резултат си стоят самотно като плашила на глинения си пиедестал, а животът минава около тях и ги задминава, промените не ги засягат и те изпадат от играта, а някои отиват и директно в мавзолеите.
Ти ми кажи каква е връзката на манипулациата и клишетата с тази тема?! Където хората възпитано  грамотно просто си споделят неволите, и то с уважение към лекарската професия, без да се злослови. Говори се за слабите места, а те, както стана ясно, са част от организацията. Те или знаят за тези неща и въпреки това не им пука, или нямат представа какви чувства и мисли бушуват дълбоко навътре в душите на търпеливите пациентки и това е повод, ако четат тук, да се запознаят и да вземат мерки. Желанието ни за дете, сълзливо-сантименталното отношение към бебешката тема няма отношение по тези проблеми.
Лек ден на всички!
« Отговор #45 -: Декември 17, 2007, 19:27:00 pm »
мдааа,думи ,думи и пак думи :lol:...а фактите не си ли ги виждате?...казах ясно 2 пъти ,че не е честно да се злеупотребява с подобни теми в интернет пространството,който цитират и имена на кой и да е доктор,специалист,джипито или най-обикновен човек работещ в повечето случай за една заплата...например медицинския персонал от болници,поликлиники,клиники или кабинети.Иначе може да си пускате колкото теми искате спрямо чакането  :lol:...и нямам намерения да ви разубедя никак...и ще се радвам,ако скоро време ще се похвалите,че сте променили вие нещата :wink:
видях,че ви е трудно да приемате и да мислите ,че има и по-различна гледна точка и признавам малко крайна и затова ви моля да не се мъчите повече да видите нещата и от другия му бряг....ами кой разбра,разбра :P..а кой не :(здраве да бъде!
Успех във всичките ви начинания!
*
« Отговор #46 -: Декември 17, 2007, 19:40:06 pm »
мдаа, така е като сме на различни планети и връзката куца...

А що се отнася до това
...казах ясно 2 пъти ,
, ще извиняваш, но и сто пъти да го повториш, все е тази, няма мисъл и смисъл в думите ти. Ние тук си общуваме иначе с думи, понякога с много думи, щото невербалните ни средства няма как да се видят през монитора.
Чудя си се на акъла защо продължавам да ти отговарям с толкова много думи, но това е, спирам, и то не защото споделям клиширания израз, че "по-умният винаги отстъпва", защото стана ясно кой е по-умният, нестандартният и различният в тази тема. Слава на Бога, не съм аз!
Всичко хубаво и на теб!
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #47 -: Декември 17, 2007, 20:56:20 pm »
ауу,тази тема не ми харесва :(...предлагам модераторите да взимат мерки,защото не ми харесва,когато се манипулира аудиторията и се цитират имена на известни специалисти....а иначе се оплаквате когато някоя нетактична бабичка ви пита колко дечица имате?...като чили цял свят трябва да се съобрази с нашия проблем 8O...не е ли същото?...откъде закъде са длъжни дори и нашите майки да разберат нашите проблеми за стерилитет когато те са ни родили без никакви подобни проблеми и НА ВРЕМЕ?
Кратко и без извинение ще кажа само,че който не го устройва по-принцип си смени доктора,но не разбирам защо да се манипулира аудиторията с тъпи съпоставки от вида Владимиров или Стаменов? 8O...толкова ли не можете да си жалите едни пари ,край на сметка за да ги посетите и двамата или ако щете и десетината,за да можете да напрвите най-добрия избор за вас?...какви са едни пари или едно "губене на време"в сравнение с това което всяка от нас може да получава точно благодарение на такива доктори? 8O...край на сметка кого вините вие,че се намирате в това положение? :?...и какви са тези претенции за менижърски изяви и не знам какви други екстри като ние сме българини и си знаем дириджето....ами предлагам,който не го устройва да ходи кдето иска да си пуска фиша...или да взима да стане един специалист по ин витро :wink:..може да се окаже,че за да събере поне половината от клиентелата на другите специалисти от бранша ще е необходимо да им пробива цената и за мен като краен потребител това ме устройва :),но ще видим дали вие тогава ще ви стигат парите от печалбата за глезотии и дреболии от вида на столчета и не знам какв усмихнат персонал и не знам колко персонал който така или иначе няма да ви помагат :lol:...друг е проблемът дали още ще желаете да обучавате друг колег,който в последствие да ви изяде хляба :wink:....
Тази тема е срамота :oops:

Кажи ми сега кой кого манипулира, че не разбрах :lol:
Какво общо има тема за досадното чакане пред лекарския кабинет с тема за досадните любопитни бабички :lol: Това за навременното раждане изобщо не го разбрах. Как така са ни родили на време? Обясни ми какво значи да те родят НЕ НАВРЕМЕ :lol:
И пак какво общо има с клиниките по стерилитет и досадното 5 часово висене :)
Тези едни пари който така лесно хвърляш, някой хора изкарват със здраво бъхтане и отделят от залъка си за поредното инвитро което е неуспешно. Тези едни пари могат да отгледат 5 деца. Тези едни пари не са просто пари а са нова надежда. А толкова много хора НЕ МОГАТ да си позволят да отделят "едни пари" дори за бъдещото си дете. Просто няма от къде. И друго ще ти кажа. Недей убива с глупостите си и последното място в което човек може да се оплаче и да го разберат. Да се оплаче на хора който го преживяват и споделят.  А на долу просто няма да коментирам. Нямало да обучава лекар, който хляба му щял да изяде и дрън дрън. От претрупания график се губят пациенти, който с появата на повече персонал ще се задържат. Пък новия персонал ако работи с много хора и взима добри пари(което ще е така) едва ли ще избяга. :wink:
И последно ако ти се виси 5-6 пъти месечно по 5 часа в чакалня пълна с народ правичка моля, не се оплаквай ами заставай и си виси :lol: Аз имам и други ангажименти. Имам и друг живот освен бебеправенето. Имам право на това нали?
Това което ти си написала е срамота и страшно ме обиди, гледам и не само мен :(
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
« Отговор #48 -: Декември 18, 2007, 18:04:25 pm »
по спокойно с тези обиди спрямо мен и  личното ми мнение по темата и не си хабете нервите чак до толкоз.Разбира се,че е естествено и съм го очаквала в един форум да се пишат различни мнения,но не съм пуснала аз темата с цитирането на имена,така ,че да се опитам да манипулирам някой новак или дори старш и дума да не става...а първият ми постинг от тази тема признавам,че беше малко емоционално ,малко крайно и малко сложно за разбиране от всички вас,тъй като мисълта му се крие между редовете ...и не е за всички разбираема ...
Самата аз не се обиждам толкоз лесно и такива като тези(не обичам да цитирам имена),които намекваха,че съм примитивна,че може би съм шивачка,интровертит и така нататак...успяха само да ме размиват,тъй като просто не се познаваме и затова ви прощавам :)...ние сме различни и винаги ще има различни мнения...кой по-толерантни,кой по-ограничени,кой по-комплексни и задлбочени,кой по-инлектуалски или не до толкоз,кой по-адекватни или неадекватни и т.н,но само времето е това,което ще ни показва до колко сме били субективни или обективни в решаването на нашите проблеми и дали сме взели правилното решение всеки път когато живота ни изненадва :wink:...но до тогава аз живея тук и в настоящо....и се опитам както мога да се справя с проблемите си от живота и си давам сметка,че животът е труден за всички нас...независимо дали сме бедни,богати,образовани,необразовани,ограничени или по-широкоскроенни  хора...
Също така смятам,че не е никак честно да развалим с лекота  и лекомислене името на някой клиники или човек,който освен,че са създали с много знания и кой знае колко рискове в материален и личен план ,те са тези които са избрали да помагат на такива като нас да осъществим ние най-скъпата и най-хубавата ни мечта -да станем майки!Лично на мен,ако някой ден ще ми се осъществи и тази мечта,май няма да ми стига живота да благодаря не само на този там някъде горе който си знае работа и ни гледа винаги.... но,не мислите ли ,че поне от части трябва да сме безкрайно благодарни и на хората,които са ни помагали да осъществим ,според мен най-ценната ни мечта?
Забелязвах,че тези които най-много се засегнаха от моето мнение имат нещо общо по-между тях....в смисъл -приличат се...ами,простете ми ,ако не мога да ви разбера ни аз....затова сме различни...
Пожелавам на всички весели празници и нека се сбъдне най-ценната ни мечта-да станем майки! yahoo_17 stork-boy
ПП: със сигурност не съм перфектна и затова не ми е в характер да обръщам голямо внимание за дреболии...Бъдете щастливи! :biglove: