0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос за цервикалната слуз
« -: Декември 18, 2005, 13:39:57 pm »
Искам да попитам момичетата, които знаят повече за следнето на температурата и цервикалната слуз (ЦС).
От няколко месеца започнах редовно да си меря температурата и да следя цс. Това, което забелязвам е, че нямам обилна такава около датата на овулация. Това определено ме притеснява. Има някаква- водниста, но такава като белтък не забелязвам. На какво може да се  дължи това?

Също така има ли някои от вас с т.н. "отложена овулация" , а именно организма се опитва да овулира но не може да достигне пиковия момент в който да отдели яйцеклетката. Тестовете показват +, но няма спад в температурата. Така съм ве4е 4 дни. Няма спад, няма и последстващо вдигане за започване на 2та фаза. Да не ви казвам колко го изморих мъжа ми тоя месец. А днес, а утре.... :wink:

Също така този месец температурите ми се въртят все около 35.9- 36-3.
Предишните винаги са били 36.3-36.7 във фазата преди овулация.

Значи с две думи притеснява ме липсата на ясно изразена фертилна цервикална слуз и тази "стъпаловидна" овулация.

Благодаря за търпението.
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #1 -: Декември 18, 2005, 22:04:33 pm »
Теди, ако дадеш възможност да виждаме графиката ти, ще ми е по-лесно да коментирам, иначе от прочетеното дотук бих заключила, че овулация не настъпва...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Anonymous

« Отговор #2 -: Декември 19, 2005, 00:45:46 am »
Oф Джами, ще трябва да я въведа.
« Отговор #3 -: Декември 19, 2005, 01:11:49 am »
Въведох последните 2-3 месеца. Дано ти дадат някаква представа. Според мен нямах ову през периода сеп./окт.05 поради инжекцията золадекс през сеп.05. После 10/11 правих една "диета" и от това очаквам някакво отражение, въпреки, че според мен на 10.11.05 съм овулирала.
Този месец го гледам, че нещо се пъне, ама да видим. Благодаря ти предварително. Hugs.
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #4 -: Декември 19, 2005, 10:13:14 am »
Теди, разгледах графиките.
Мисля, че след золадекс овулация няма, нали това е целта на инжекцията, но не съм наясно колко време продължава ефекта.
в графиката ти от предния цикъл, която е много дълга, действително след 10.11 има едно покачване на температурите, което бих определила като следовулаторно, ако не беше толкова кратко... но не може да се изключи наличието на закъсняла овулация, последвана от много кратка ЛФ поради объркания цикъл.
колкото до текущия ти цикъл, поне температурите не навеждат на мисъл за настъпила овулация. а наличието на толкова много положителни тестове един след друг е направо объркващо...
ох, нека да се изкажат и други "експерти" по графиките, но за мен този цикъл овулация още няма или поне графиката не я показва. да видим след няколко дни температурите как ще са...
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

teodorag

« Отговор #5 -: Декември 19, 2005, 11:06:11 am »
Няма, да. Няма още ову в това съм убедена. Чудно ми е защо тестовете пордължават да са положителни. Не като да съм  е объркала с тях. В смисъл, разчитам ги правилно, в това съм убедена. Според мен организма се опитва да овулира- излъ4ва този хормон който тестовете улавят, но не му достига прогестерон ли беше за да овулира
*

jam

• *
  • 14924
« Отговор #6 -: Декември 19, 2005, 12:30:21 pm »
Цитат на: teodorag
Според мен организма се опитва да овулира- излъ4ва този хормон който тестовете улавят, но не му достига прогестерон ли беше за да овулира

предовулаторната картина на хормоните в кръвта е следната:
естрадиолът се е покачил, лутеинизиращият хормон (ЛХ), който отчитат тестовете за овулация се е покачил рязко и след това започва също така рязко да спада (тип peak), прогестеронът лекичко започва да се покачва.
отговорник за пукането на фоликула е ЛХ. не би трябвало, при положение, че той се покачва и спада пиково, да се отчитат в няколко поредни дни положителни тестове за овулация.
възможно е по някаква причина фоликулът да не се спука, това се нарича ЛУФ синдром, но това не би трябвало да води до неколкодневни положителни тестове за ову, мен това ме обърква...
чела съм, че такъв ефект се получава при синдром на ПКЯ, ама ти нямаш такова нещо.

« Отговор #7 -: Декември 19, 2005, 14:58:42 pm »
Добре Джами, в такъв случай колко + тестове обичайно има човек, ако всичко му е наред. Ако хормона се покачва постепенно това отчитане не е ли нормално? Не знам....Наистина не съм наясно.
И още един въпрос за дигиталния термометър. тази сутрин си измерих температурата- беше 36.1, веднага след това я измерих пак- беше 36.4! Пробвах с друг термометър- пак 36.4.

Това възможно ли е? Да се промени в рамките на секунди?
*
« Отговор #8 -: Декември 19, 2005, 15:13:58 pm »
Теди, каквото й да измерваш с какъвто и да е прибор, дава отклонение. Според мен  е нормално.
ЛУФ
« Отговор #9 -: Декември 19, 2005, 15:42:08 pm »
Теди, здравей!

И при мен ову-тестовете  дават положителен резултат в 3-4 поредни дни, въпреки че овулация така и не настъпва. Хормоналната картинка си е добре (Джам ти я е скицирала), но при ЛУФ синдром, какъвто ми е диагностициран, наистина е възможно. Няма двуфазност на графиката, цикълът се удължава (доста :( последният ми бе6е 36 дена! Толкова не бях стигала :( даже започнах да се надявам и си направих тест за бременност. В него момент видях, че ми идва  :cry: )
Ако при теб това е първи подобен цикъл с такива данни, не е повод за притеснение, случва се; ако 2-3 поредни цикъла ти извъртят такива номера (УЗИ, фоликуметрия) с лекаря ти ще прецените как точно да действате. Дано не е СПКЯ, защото и това е вероятна диагноза при мен.
Може би все още ефектът от Золадекса си казва своето. Дай си време.

За термометъра - предполагам мериш орално или просто стойностите ти не са от високите. Индивидуално е. Първото мерене и при мен с диг. термом. винаги е с 1 до 3 десети С разлика. Затова меря 3 пъти поред и отчитам резултатът, който се повтаря 2 пъти :) Обяснявам си го с вкарването на термометъра в режим на работа, така де - и той да позагрее малко :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #10 -: Декември 19, 2005, 17:03:29 pm »
Теди, не е добре да имаш толкова положителни тестове.
Обаче не го приемай на сериозно. Изчакай следващия цикъл да видим как ще е.
Проблемите ти този месец може да са инцидентни, вследствие на золадекса, както и на гладуването.
Предполагам, че ще отмине всичко и другия месец ще е наред.
« Отговор #11 -: Декември 19, 2005, 21:19:04 pm »
Искам да ви кажа че не съм се зашашкала още особено. За 4 месеца гладувах (на плод и чай) 54 дни. Смъкнах 14 кг. Последното гладуване го приключих преди 2-3 седмици, така че предполагам че този бъркоч се дължи именно на гладуването. (Подобни аномалии се нормални при такъв "режим"). Ще видя как ще е следващия месец и по-следващите. Иначе преди това не са ми откривали хормонални прблеми, така че ме съмнява "изведнъж" да ми се случат имайки предивид тези мои 'изпълнения".
Не съм наясно защо се получават толкова положителни тестове. Ще видя и тази вечер как е и ще ви кажа.
Едиствено ме е яд, че всяка вечер казвам на мъжа ми "хайде! В ову съм". И така вече 5 поредни нощи.  Искам да кажа, че не искам да отиде "зян";) Ама то всяка вечер по задължение взе да ми омръзва.;)
Както казва една моя любима комедиантка: "When I had my baby, I screamed and screamed. And that was just during conception". (Joan Rivers). :wink:

Целувки на всички