0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Anonymous

съсирена кръв.
« Отговор #20 -: Ноември 04, 2005, 11:22:11 am »
Здравейте, аз също мога да споделя нещо по тази тема. Но нямам на представа какво беше. Имала съм цикли в които съм отделяла такива кървави съсиреци, в интерес на истината се случва, сравнително често, може би през няколко месеца. Но само веднъж ми се случи преди година може би да се отдели нещо, което приличаше на част от дроб,не мога точно да го определя - беше бяло и много плътно, направо месо, кръвта беше от оцапването, но иначе си беше месо, доста се очудих, но реших че сигурно е нормално не съм и разпитвала.
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
съсирена кръв.
« Отговор #21 -: Ноември 04, 2005, 14:52:56 pm »
Цитат на: Anonymous
Здравейте, аз също мога да споделя нещо по тази тема. Но нямам на представа какво беше. Имала съм цикли в които съм отделяла такива кървави съсиреци, в интерес на истината се случва, сравнително често, може би през няколко месеца. Но само веднъж ми се случи преди година може би да се отдели нещо, което приличаше на част от дроб,не мога точно да го определя - беше бяло и много плътно, направо месо, кръвта беше от оцапването, но иначе си беше месо, доста се очудих, но реших че сигурно е нормално не съм и разпитвала.

Е това все едно аз съм го писала. Следях темата и не знаех дали да се включа, обаче се провокирах. Случи ми се само веднъж, преди 3 години, когато не исках да забременявам и не се следях изобщо. Цикъла ми от 45-50 дни както винаги и много се озадачих от това нещо дето изпадна, беше върху превръзката и даже ми мина през ума да го нося на лекар да го види що е, но бях в чужбина и бе отказах се....хм
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
съсирена кръв.
« Отговор #22 -: Ноември 05, 2005, 16:44:26 pm »
Здравейте и от мен , момичета!Аз имам обилна менстурация,която често е съпроводена с изхвърлянето на подобни съсиреци.Дълго време се опитвам да забременея,но до преди 2 месеца не бях се подложила на медикаментозно лечение,така че тези съсиреци не са били в резултат на прием на лекарства.Явно при някой жени се случва подобно изхвърляне на съсирена кръв и може би в това няма нищо ненормално.
*
съсирена кръв.
« Отговор #23 -: Ноември 05, 2005, 16:55:15 pm »
И на мен цикълът винаги  ми е бил по-обилен и придружен със голями съсиреци. Даже съм имала 4-5 кръвоизлива още преди да навърша 25 год., два от които се оправиха с кюртаж. Но миналата год. след аборта стана направо кошмарно, за 7 месеца ми дойде 3 пъти и ми вървеше средно по 20 дни на цикъл. Кървавите съсиреци стигаха до размери на човешка длан и веднъж ми се случи да изхвърля толкова голямо парче, че се наложи да се напъна. Имах чуството, че тежи половин кило.
*
съсирена кръв.
« Отговор #24 -: Ноември 06, 2005, 09:29:35 am »
Аз пък намерих ето това относно съсиреците:
Менструалната кръв не се съсирва. Това се дължи на наличието в маточната кухина на ензими, които втечняват кръвта. В зависимост от количеството изхвърлена кръв, ензимите могат да покажат известни “пропуски” в дейността си, което обяснява наличието на малко съсиреци в менструалното течение.
В по-голямата си част менструалната кръв представлява кръв, но съдържа и слузест секрет, отделян от жлезите на матката, както и парчета от лигавица.
*
съсирена кръв.
« Отговор #25 -: Януари 14, 2006, 12:13:28 pm »
На мен същото ми се случи.Беше около 5см. и приличаше на черен дроб /извинявайте за сравнението/  :oops:Сложих го в едно бурканче и право при доктора.Бяхме правили инсеминация преди това.Той само го погледна и каза,че е просто съсирек.Но беше прекалено голямо да е само това.Аз мисля,че е било :eggsperm:  :cry: .Мисля,че доктора не ми каза това за да не си помисля,че инсеминацията е била успешна и да продължа да ходя при него.

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
съсирена кръв.
« Отговор #26 -: Януари 15, 2006, 02:15:38 am »
Глупости, Грейси.
Това наистина си е било съсирек. Зародишът е около два милиметра.
*
съсирена кръв.
« Отговор #27 -: Януари 15, 2006, 10:49:05 am »
Цитат на: greisi
Мисля,че доктора не ми каза това за да не си помисля,че инсеминацията е била успешна и да продължа да ходя при него.

Не мен тук нещо не ми става ясно, нали именно целта на инсеминацията е да бъде успешна и да продължиш да ходиш при този лекар  8O - ако си доволна де. Това наистина е било съсирек и лекаря е постъпил коректно като ти е казал истината, а не те е залъгвал с празни приказки за зародиши
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съсирена кръв.
« Отговор #28 -: Януари 15, 2006, 16:43:18 pm »
Цитат на: bori_st
Аз пък намерих ето това относно съсиреците:
Менструалната кръв не се съсирва. Това се дължи на наличието в маточната кухина на ензими, които втечняват кръвта. В зависимост от количеството изхвърлена кръв, ензимите могат да покажат известни “пропуски” в дейността си, което обяснява наличието на малко съсиреци в менструалното течение.
В по-голямата си част менструалната кръв представлява кръв, но съдържа и слузест секрет, отделян от жлезите на матката, както и парчета от лигавица.

Явно Джам не е била достатъчно ясна за съсиреците. Та нека аз да дообясня каквото знам. Менструалната кръв може и да не се съсирва но това което се отделя като съсиреци по време на М е отлепващата се лигавица на матката която се изчиства с всеки цикъл на М. Тя точно прилича на дроб ако мога да го сравня и аз. Случват се и цикли когато лигавицата на матката е по удебелена и в следствие на това да се изхвърлят повече и по-голоеми парчета от нея. Дори и да има изхвърляне на плоден сак то той няма да е с бял цвят и окървавен, а ще е черен, и е почти невъзможно да го различиш това може да се каже единствено от патолог след обстойно изследване (хистология). Ако си поставите за цел да се следите по обстойно всеки месец ще забелязвате не едно, а много такива парчета това не предполага че има загубена многоплодна бременност.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*
съсирена кръв.
« Отговор #29 -: Януари 15, 2006, 19:49:27 pm »
Цитат на: Starlet
Дори и да има изхвърляне на плоден сак то той няма да е с бял цвят и окървавен, а ще е черен

Защо пък черен  :?:  8O
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
съсирена кръв.
« Отговор #30 -: Януари 16, 2006, 11:22:22 am »
Е не точно черен, но с по тъмен цвят от тъммна кръв. Все пак деленето на клетки и оформянето на плода е започнало, което предполага и по висока кръвоснабденост от околната лигавица. Абе как да го обясня точно не ми е ясно, но и ако приемем че сте го видели да пада от вас това е отхвърлен вече от организма ембрион при който започва потъмняване поради спиране на "живота". По подробно обяснение може да ви даде лекарят ви или патолог. Аз явно немога да обясня добре. Но питах последният път при спонтанния ми аборт това ми беше обяснено. Аз също си мислех че съм видяла нещо такова но ми беше обяснено какво трябва да видя и че е невъзможно да го видя. Аборта ми беше в 4 г.с.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!