0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
съсирена кръв.
« -: Октомври 28, 2005, 08:59:32 am »
Здравейте.
Искам да ви попитам нещо,което ще ви се стори доста глупаво,но на мен ми е любопитно.Преди две години,една вечер,когато отидох до тоалетна от мен падна нещо,което приличаше на  малко парче месо, съсирена кръв,голямо колкото нокът с малко кръв.Мислех си тогава,че ще ми дойде,но се забави,не си спомням точно,но след няколко дни.Все се надявам,че това е било ембрион,което значи,че съм забременявала все пак някога.Възможно ли е това да е било такова нещо.
Не ми се смейте,и на мен ми се струва глупово,но искам с някой да го споделя,а само с вас мога да го направя.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
съсирена кръв.
« Отговор #1 -: Октомври 28, 2005, 10:20:03 am »
Знаеш ли, миналия месец приятелка ми сподели същото нещо- но при нея беше по време на менструация, това парче е било с бял цвят :roll:  така и не можахме да си обясним какво е това...при теб казваш че се е появило преди да ти дойде ли?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14925
съсирена кръв.
« Отговор #2 -: Октомври 28, 2005, 10:27:09 am »
това са парчета от лигавицата на матката.
ембрионът на тази възраст е с размер около 1 милиметър, абсурдно би било да се види...
при първия ми спонтанен аборт, който беше на 10-ти ден от закъснението и след доказана с кръвен тест бременност, аз също видях едно сивкаво парче с размери около 1х2 см. разпитах подробно лекаря си какво ли е било това, защото имах същите мисли като вас, но тогава той ми обясни нещата, които сега аз предавам и на вас.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
съсирена кръв.
« Отговор #3 -: Октомври 28, 2005, 10:58:25 am »
Ами това е било част от лигавицата.
Ако има зародиш, той е около 1мм - 1.5 мм и прилича на червейче, розово жълтеникаво.
*
съсирена кръв.
« Отговор #4 -: Октомври 28, 2005, 17:44:25 pm »
Ако е бяло на цвят и прилича на спаружена ципа или балонче може и да е било ембрион, но определено такива бели нещица не се излющват от лигавицата на матката. По принцип това което е видяла не е ембрион, а плоден сак - същинският ембрион се намира вътре и найстина е малък. Дори по това време то още не прилича на червейче защото продължава с клетъчното делене. От своя страна това делене се обособява в определени клетки, от които впоследствие ще се изградят всички органи.
*

jam

• *
  • 14925
съсирена кръв.
« Отговор #5 -: Октомври 28, 2005, 21:33:41 pm »
Миси, плоден сак с диаметър 2-3 см имаме при около 14 дни закъснение чак... дотогава и тестът за бременност би се позитивирал.
просто няма как да са видяли плоден сак на деня на редовната менструация или с няколкодневно закъснение.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
съсирена кръв.
« Отговор #6 -: Октомври 29, 2005, 00:34:29 am »
Тук не говорим за плоден сак 2-3 см. Въпроса е, че такива бели или сиви съсиръци не съществуват в матката и не могат да се излющат с лигавицата при настъпването на цикъла. А за големината на плодният сак можем много да си говорим. Става на въпрос, че ако момичето се е следило може да забележи ако й падне нещо такова и ако в същото време направи кръвно ЧХГ и то е положително - ства ясно че наистина е имало нещоооооооо. Това е  :D
Разбира се, че може да се види плоден сак при закъснение - и пак казвам трябва да се следиш.
*
съсирена кръв.
« Отговор #7 -: Октомври 30, 2005, 19:02:11 pm »
леле Мисииии,невероятна си 4естно ти казвам. 4овек може да нау4и много неща от теб
*
съсирена кръв.
« Отговор #8 -: Октомври 30, 2005, 19:38:43 pm »
Цитат на: didon
леле Мисииии,невероятна си 4естно ти казвам. 4овек може да нау4и много неща от теб

Айде стига пък и ти, че се засрамих
 :balk_70:
*
съсирена кръв.
« Отговор #9 -: Октомври 30, 2005, 19:42:17 pm »
ма ,Миси, ма нали знаеш 4еее :cuddle:
съсирена кръв.
« Отговор #10 -: Октомври 31, 2005, 16:46:47 pm »
Цитат на: missy
Ако е бяло на цвят и прилича на спаружена ципа или балонче може и да е било ембрион, ...

Като чета и аз се замислих по въпроса.  :?  И на мен ми се случи веднъж да изхвърля такова бяло балонче, с диаметър може би около половин сантиметър, не повече. Не си спомням вече дали имах закъснение, но определено ме учуди, защото никога преди или след това не ми се е случвало, а и се открояваше ясно на фона на кръвта. Сега си мисля какво ли е било, но вече е късно да проверявам (беше през първата година на опитите ни за бебе).  :oops:
съсирена кръв.
« Отговор #11 -: Октомври 31, 2005, 18:28:36 pm »
аз изхвърлих плодно сакче в 6-та седмица и беше около 5 см.
имах контракции около 2 часа преди това.
*
съсирена кръв.
« Отговор #12 -: Октомври 31, 2005, 19:10:46 pm »
Диде и с какъв цвят беше сакчето??? И беше ли доказана бремеността на УЗИ
съсирена кръв.
« Отговор #13 -: Ноември 02, 2005, 16:48:36 pm »
Да, беше доказана. Както ми казаха, че ще падне до 1-2 дни.
ами беше с кръв и като овално балонче.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
съсирена кръв.
« Отговор #14 -: Ноември 03, 2005, 09:37:29 am »
И аз бих потвърдила думите на Дидето - парченцето, което аз изхвърлих също беше 4-5 см. Беше нещо като голям съсирек от кръв  и приличаше на продълговато балонче. Аз също обаче имах контракции преди да го изхвърля.
Диде, на теб са ти казали, че така ще стане, а някаква причина посочиха ли? (извинявай, ако в някоя друга тема си дала обяснение).
Намерихме нашето синче.
съсирена кръв.
« Отговор #15 -: Ноември 03, 2005, 10:04:25 am »
няма конкретна причина.
аз бях забременняла едновременно вътрематочно и извънматочно.
Не приличаше на съсирек, понеже ми се е случвало и такова да имам.
*
съсирена кръв.
« Отговор #16 -: Ноември 03, 2005, 11:52:43 am »
Цитат на: peti_pati
Беше нещо като голям съсирек от кръв  и приличаше на продълговато балонче. Аз също обаче имах контракции преди да го изхвърля.

Точно това обсъждахме тук, че когато съсирекът е от кръв си е точно излющване на лигавицата и нищо друго. Това понякога се получава вследствие на приемането на прогестеронови медикаменти.
*

jam

• *
  • 14925
Искам да предложа на вашето внимание тази таблица, за да видите в коя седмица какъв е размера и момичетата с 1-2 дни закъснение да се успокоят, че изхвърляните от тях 3-5 сантиметрови парчета НЕ СА плодни сакове.

http://www.ob-ultrasound.net/gstable.html

вижда се, че плоден сак с размер 2 см имаме едва след 6-та гестационна седмица, което прави над 14 дни закъснение!

съсирена кръв.
« Отговор #18 -: Ноември 03, 2005, 14:33:26 pm »
Благодарим Джам,
Обаче щом през 5-та седмица размерът е 1 сантиметър, значи ли това, че мехурче с диаметър 0.5 сантиметра при 1-2 дни закъснение не може да бъде плоден сак?  :?  Може и да звучи глупаво, но ми е любопитно какъв е отговорът все пак. :oops:
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
съсирена кръв.
« Отговор #19 -: Ноември 04, 2005, 09:12:05 am »
Цитат на: missy
Цитат на: peti_pati
Беше нещо като голям съсирек от кръв  и приличаше на продълговато балонче. Аз също обаче имах контракции преди да го изхвърля.

Точно това обсъждахме тук, че когато съсирекът е от кръв си е точно излющване на лигавицата и нищо друго. Това понякога се получава вследствие на приемането на прогестеронови медикаменти.

Май не успях съвсем точно да го опиша и не искам да продължавам обсъждането на темата, но казах че прилича на съсирек, защото цялото беше в кръв.
За съжаление, когато ми се случи не се следях изкъсо като сега и дори не обърнах внимание колко дни ми закъснява. Също така не пиех абсолютно никакви лекарства :?
Не искам и да се впускам в разказ за последствията след случката, но мога да кажа, че за времето откакто имам менструация изобщо (а това не са малко години), това беше един - единствен случай и нямаше как да не го забележа. :( (още повее, че последствията и сега си ги нося).
Намерихме нашето синче.