при мен започна по същия начин. В началото бе ден или два преди това и го приех просто като \"зацапване\" преди цикъл докато този период не се удължи.По принцип и моят цикъл е болезнен[/quote]
Krasi_Val,
И при мен по същия начин, започна през април, но в средата на цикъла, около 'о4акваната' ову, само зацапване. С всеки месец оба4е се засилва6е, докато през октомври зае мястото на М (направо се сля). Също като при вас досега винаго съм била с мн болезнени дни преди М, а откак започна зацапването, не усещам идването му
Така и разбрах, 4е нещо не е наред и запо4нах да ходя по лекари. Освен, 4е фоликулите ми не се пукат, а продължават да нарастват до края на цикъла (няма ову), друга възм. причина не се установи. Бори_Ст е права, че може да се дължи и на нисък прогестерон. В този слу4ай се изписват прогестеронови препарати, които да допълнят евент. недостатъчност (напр. Оргаметрил, Дуфастон, Утрогестан и др. под.). Моите изследвания обаче бяха в норма всеки път.
Друго обяснение за кървене извън М е слабост на яйчниците, но това е доста общо казано. По препоръка на лекарката ми започнах да пия всяка вечер преди лягане Герикапс - вит. А+Е, освен това 3 месеца пих билкова смес на чай. От кое точно не зная, но от 2 месеца ациклично кървене нямам. Ову също.
Желая ти късмет и весели празници!