0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Predmenstrualno techenie
« Отговор #20 -: Декември 19, 2005, 13:02:21 pm »
при мен започна по същия начин. В началото бе ден или два преди това и го приех просто като \"зацапване\" преди цикъл докато този период не се удължи.По принцип и моят цикъл е болезнен[/quote]

Krasi_Val,

И при мен по същия начин, започна през април, но в средата на цикъла, около 'о4акваната' ову, само зацапване. С всеки месец оба4е се засилва6е, докато през октомври зае мястото на М (направо се сля). Също като при вас досега винаго съм била с мн болезнени дни преди М, а откак започна зацапването, не усещам идването му :( Така и разбрах, 4е нещо не е наред и запо4нах да ходя по лекари. Освен, 4е фоликулите ми не се пукат, а продължават да нарастват до края на цикъла (няма ову), друга възм. причина не се установи. Бори_Ст е права, че може да се дължи и на нисък прогестерон. В този слу4ай се изписват прогестеронови препарати, които да допълнят евент. недостатъчност (напр. Оргаметрил, Дуфастон, Утрогестан и др. под.). Моите изследвания обаче бяха в норма всеки път.
Друго обяснение за кървене извън М е слабост на яйчниците, но това е доста общо казано. По препоръка на лекарката ми започнах да пия всяка вечер преди лягане Герикапс - вит. А+Е, освен това 3 месеца пих билкова смес на чай. От кое точно не зная, но от 2 месеца ациклично кървене нямам. Ову също.
Желая ти късмет и весели празници!
*
Predmenstrualno techenie
« Отговор #21 -: Декември 19, 2005, 13:49:57 pm »
В интерес на истината и аз откак пия ГЕРИТАМИН се нормализирах,но точно този месец реших да приключа с тях,защото гини ми каза да ги пия 3 месеца и пак да отида,според нея тия витамини способстват отделянето на достатъчно прогестерон,но така минаха 3 мес.,и пак започна всичко,а до кога така много е странно.... :cry:
*

Denstoy

Predmenstrualno techenie
« Отговор #22 -: Декември 20, 2005, 09:06:00 am »
Аз именно заради такова течение сега ще ходя на хистероскопия. През последните две години ме лекуваха безуспешно и с прогестерон, и с противозачатъчни, но зацапването си продължава, варира само броя на дните. През двете години ту съм го имала 10-12 дни преди цикъл, ту 5-6 дни, напоследък 3-4, но тъй като не могат да намерят решение, следващия месец съм на хистероскопия, за да видят дали проблема не е в някакво образувание в матката. Не мога да намеря разлика дали преди да го имам ме е боляло повече или по-малко първите дни от цикъла, мисля, че винаги си ме е боляло. Важното е да се открие причината.
Весели празници
Predmenstrualno techenie
« Отговор #23 -: Декември 21, 2005, 10:43:53 am »
Денстой, не е много по темата, но да споделя, че след хистероскопия за махане на полип (който почти не се виждаше на УЗ!) за първи път имам М общо 5 дни, иначе ми се мотаеше 8-9 дни. Така че, добре си се решила на това изследване!

Успех! :D
Благодаря ти, Бени!

Predmenstrualno techenie
« Отговор #24 -: Декември 23, 2005, 00:40:52 am »
Момичета,
най после имам среща с гинеколог(по препоръкa на колежки-добър).За съжаление по-рано от края на януари просто е невъзможно.Няма начин-ще чакам.Все пак не е май месец.
Сега остава само да пожелая весело посрещане на Коледа и Новa Година.
Нека новата е по-добра за всички нас!
Ще продължавам да пиша.:-)
Predmenstrualno techenie
« Отговор #25 -: Декември 23, 2005, 10:12:20 am »
Krasi_Val,

Дано и за теб празниците донесат куп положителни емоции, успокоение за проблемчетата.
А Новата година да дари нова дългоочаквана радост на всички ни!
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
Predmenstrualno techenie
« Отговор #26 -: Януари 20, 2006, 16:23:52 pm »
здравеите и от мен да ви кажа и аз имам подобни течения но са ден два преди цикъла много слаби и различни в смисъл че е ту кафяво ту розовее. и аз си мисля че е зацапване но всъщност какво е това зацапване и по принцип нормално ли е да го имам а циклето не  ми е болезнено само мъничко ден преди да доиде- различно е всеки път. :)  поздрави на всички