0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Predmenstrualno techenie
« -: Декември 15, 2005, 13:17:21 pm »
Ne znam po kakva sluchainost dnes za pyrvi pyt popadnah na saita:-)Ot 7 sytrinta sum zalepnala cheteiki i popivaiki informaciq i syveti,koito namerih tuk.Vednaga se registrirah i reshih che moje bi tochno tuk shte uspeq da namerq reshenie na problemite si;da namerq pravilniq pyt i dobro razvitie.
Na kratko shte spodelq problema si-na 31 godini sum,teja 85kg,pushach:-)Ot 8 meseca poluchavam techenie 7 dni predi menstruaciq.Poiskah sreshta s ginekolog i se okaza che trqbva da chakam okolo 2 meseca za vizita.Sled sreshtata-posledva kryven test,sled tova (kakto mi be obqsneno) "lazerno otlepvane na chastichki ot vlagalishteto za izsledvaniq".Kakyv be rezultata-sled vzetata proba-izkarah cql mesec s kryvotoechenie.Posledva normalen mesechen cikyl,i  sled tova-pak predmenstrualno techenie...izgubih se nqkyde po pytq ot smqna na prevryzki.Pri poslednata mi vizita pri ginekolkojkata mi be kazano slednoto.Vsichko e dobre,probite sa dobri-shte vi izvikam na pregled prez mesec mai.Do togava-ako e vyzmojno izbqgvaite opiti za zbremenqvane...A kakvo da pravq s nepromenenoto si techenie predi cikyl? I zashto prosto vmykna che ne e pritesnena z techenieto a che se pritesnqva poveche za shiikata.Vyobshte-izgubena sum.
Zabravih da spomena che jiveq v Espana.Nadqvah se che pone tuk pri vyzniknal problem shte se obyrne poveche vnimanie.No v kraina smetka-sum s 4 viziti-bez nikakva informaciq i promqna v systoqnieto.E,shte chakam do mesec mai:-(
Prosto ne znam kakvo shte predpriema sega.
Nadqvam se tuk,s Vasha pomosht-da namerq reshenie.
Predvaritelno blagodarq!

p.s.Prodyljavam da cheta forumite:-)Okazva se che sum napylno dezinformirana:-)
*
Predmenstrualno techenie
« Отговор #1 -: Декември 15, 2005, 13:46:17 pm »
И сега, за да не те изядат хиените, че пишеш на латиница и трудно се чете, ти пренаписах текста на кирилица, ама ти трябва да ми обещаеш, че ще ползваш Кредор :wink:

Не знам по каква случайност днес за първи път попаднах на сайта. От 7 сутринта съм залепнала четейки и попивайки информация и съвети, които намерих тук. Веднага се регистрирах и реших че може би точно тук ще успея да намеря решение на проблемите си, да намеря правилния път и добро развитие. На кратко ще споделя проблема си-на 31 години съм, тежа 85 кг., пушач. От 8 месеца получавам течение 7 дни преди менструация. Поисках среща с гинеколог и се оказа, че трябва да чакам около два месеца за визита. След срещата-последва кръвен тест, след това (както ми бе обяснено) „лазерно отлепване на частички от влагалището за изследвания
. Какъв бе резултата-след взетата проба-изкарах цял месец с кръвотечение. Последва нормален месечен цикъл и след това пак предменструално течение... изгубих се някъде по пътя от смяна на превръзки. При последната ми визита при гинеколожката ми бе казано следното: всичко е добре, пробите са добри-ще ви извикам на преглед през месец май. До тогава ако е възможно избягвайте опити за забременяване...А какво да правя с непромененото си течение преди цикъл?И защо просто вмъкна, че не е притеснена с течението, а че се притеснява повече за шийката. Въобще-изгубена съм.Забравих да спомена, че живея в Испания. Надявах се, че поне тук при възникнал проблем ще се обърне повече внимание. Но в крайна сметка съм с четири визити-без никаква информация и промяна в състоянието. Е, ще чакам до месец май. Просто не знам какво ще предприема сега.
Надявам се тук с ваша помощ да намеря решение.
Предварително благодаря!
ПП. Продължавам да чета форумите, оказа се че съм на пълно дезинформирана.
Predmenstrualno techenie
« Отговор #2 -: Декември 15, 2005, 14:44:24 pm »
Браво на теб, Стефи, че точно се борех с разчитането, когато зърнах твоя "превод"  :)
Здравей, Краси. То да не би на запад чак толкова да са кът лекарите, че трябва и ред да си пазиш? Ако чакаш до май мисля, че ще се побъркаш...особено ако мислиш да работиш по въпроса за бебе. Единия вариант е да се допиташ и до друг гинеколог там където си. А ако смяташ да си идваш към БГ по празниците най-добре тук да отидеш на лекар. А течението ти какво е на цвят? Усещаш ли влага и хлъзгавина?
Успех ти желая и горе главата  :D
*

Anonymous

Predmenstrualno techenie
« Отговор #3 -: Декември 15, 2005, 17:35:07 pm »
Моя съвет е да потърсиш и друго лекарско мнение. Според мен става въпрос за възпалително заболяване /макар че е нелогично само 7 дни преди менструация да се засилва течението, но все пак имам предвид, че някой път инфекциите протичат безсимтомно/. Пак отново предполагам, че са ти взели цитонамазка и тя е дала пап ІІІ. Инфекциите причиняват цервицит /възпаление на шийката на матката/ , като може да са съпроводени от ерозио - раничка на шийката на матката. Такива състояния са опасни при бременност, защото могат да доведат до спонтанен аборт. Нелекувания на време цервицит може да прерастне в едноцервицит - тогава възпалението обхаваща и маточната лигавица.

Въобще никакво лечение не ти ли бе предписано? Микробиология не ти ли беше направена?

П.П. Моя постинг почива на предположение от написаното от теб. Моля, не го приемай за 100 процентова истина, аз не съм доктор и нямам претенциите,  че мога да заменя консултация от специалист.
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Predmenstrualno techenie
« Отговор #4 -: Декември 16, 2005, 10:26:37 am »
Здравей ,Краси!
Пиши моля те какво е точно течението преди цикъла-цвят,гъстота и т.н.Пиеш ли някакви лекарства?Друг път имала ли си подобен проблем?До сега забременявала ли си?Имах приятелка,която точно преди цикъл получаваше гъсто бяло течение,без миризма.При прегледи се оказа,че всичко е ОК,т.е.не откриха проблем.Когато забременя течението се усили.Казвала ми е ,че на моменти все едно чурка,така обилно и беше.Но нямаше проблеми и роди едно здраво и красиво момиченце.Незнам от какво се е получило при нея.
Весели празници! :D  :)  :D
Predmenstrualno techenie
« Отговор #5 -: Декември 16, 2005, 14:39:35 pm »
Мисля, че Краси_Вал говори за ациклично кървене

Краси, не бих изчакала 5 1/2 месеца, преди да разбера какво е състоянието ми. Все ще има и други лекари в/край населеното място, където живееш. Правилно са ти казали моми4етата - ако си идваш за празниците, непременно отдели ден за лекар в Бг!
Дано не страдаш дълго!
Predmenstrualno techenie
« Отговор #6 -: Декември 17, 2005, 00:56:34 am »
Въобще не съобразих за латиницата:-)
Благодаря за превода - обещавам да използвам Кредор.
Голяма усмивка!
 :)
Predmenstrualno techenie
« Отговор #7 -: Декември 17, 2005, 01:11:44 am »
Цитат на: Shushito
Браво на теб, Стефи, че точно се борех с разчитането, когато зърнах твоя "превод"  :)
Здравей, Краси. То да не би на запад чак толкова да са кът лекарите, че трябва и ред да си пазиш? Ако чакаш до май мисля, че ще се побъркаш...особено ако мислиш да работиш по въпроса за бебе. Единия вариант е да се допиташ и до друг гинеколог там където си. А ако смяташ да си идваш към БГ по празниците най-добре тук да отидеш на лекар. А течението ти какво е на цвят? Усещаш ли влага и хлъзгавина?
Успех ти желая и горе главата  :D

Здравей Шуши!:-)
Лекарите въобще не са кът,но по принцип легалния начин за посещение при гинеколог е една дъъъъъъъъъълга процедура.Първо отиваш при личният си лекар,на когото трябва да заявиш защо се налага посещение при гинеколог.След като обясниш защо-тя трябва да подаде заявление до гинеколога разяснявайки случая,след това-чакаш(в зависимост пак от случая и преценката на лекуващия) да получиш писмо по пощата в което те \"канят\" в определен ден и час да посетиш личният си гинеколог:-)Оставям го без коментар:-)За първи път ми се наложи да използвам личен лекар и гинеколог тук.
За съжаление не съм планувала скоро пътуване до България,така че варианта за посещение на лекар в Бг-отпада.Но просто ще посетя друг лекар тук.Мисля че така ще е най-добре.Благодаря за съвета!
Относно течението-честно казано не намирам никаква разлика от обикновена менструална кръв.Разликата е в това че е слабо-няма течение-а просто цапане-но е седме дни преди менструация.Не чувствам никакви неразположения,болки или смущения.Разликата е че откакто имам това течение-нямам болезнен цикъл.
Това е накратко,което мога да ти обясня\'
Още един път благодаря!
Predmenstrualno techenie
« Отговор #8 -: Декември 17, 2005, 01:20:59 am »
Цитат на: Anonymous
Моя съвет е да потърсиш и друго лекарско мнение. Според мен става въпрос за възпалително заболяване /макар че е нелогично само 7 дни преди менструация да се засилва течението, но все пак имам предвид, че някой път инфекциите протичат безсимтомно/. Пак отново предполагам, че са ти взели цитонамазка и тя е дала пап ІІІ. Инфекциите причиняват цервицит /възпаление на шийката на матката/ , като може да са съпроводени от ерозио - раничка на шийката на матката. Такива състояния са опасни при бременност, защото могат да доведат до спонтанен аборт. Нелекувания на време цервицит може да прерастне в едноцервицит - тогава възпалението обхаваща и маточната лигавица.

Въобще никакво лечение не ти ли бе предписано? Микробиология не ти ли беше направена?

П.П. Моя постинг почива на предположение от написаното от теб. Моля, не го приемай за 100 процентова истина, аз не съм доктор и нямам претенциите,  че мога да заменя консултация от специалист.

Цитонамзака ми правиха още на първо посещение.Когато попитах за резултатите -отговорът бе следният-\\\"резултатите са добри,нямаш основаие за притеснение\\\".Честно казано четейки написаното от теб ме хваща страх.Надявам се да не е нищо от написаното но замисляйки се намирам логика.Защото последно спомена че се притеснява за шийката.Така и не ми обясни защо.Въпросът е че не ми обясни зщо:-)Обещавам да поискам подробни обяснения зщото неведението е убийствено.
Колкото и да е странно-не ми бе назначено никакво лечение.Не приемам никакви лекарства.А за микробиология-нямам и идея дали е првено или не.

Сърдечно благодаря за съвета!
Predmenstrualno techenie
« Отговор #9 -: Декември 17, 2005, 01:32:44 am »
Цитат на: naiema
Здравей ,Краси!
Пиши моля те какво е точно течението преди цикъла-цвят,гъстота и т.н.Пиеш ли някакви лекарства?Друг път имала ли си подобен проблем?До сега забременявала ли си?Имах приятелка,която точно преди цикъл получаваше гъсто бяло течение,без миризма.При прегледи се оказа,че всичко е ОК,т.е.не откриха проблем.Когато забременя течението се усили.Казвала ми е ,че на моменти все едно чурка,така обилно и беше.Но нямаше проблеми и роди едно здраво и красиво момиченце.Незнам от какво се е получило при нея.
Весели празници! :D  :)  :D

Здравей Naiema!
Ще се върна малко назад,за да обясня по-конкретно проблема.При пристигането ми от България 2003год нямах цикъл 3 месеца.Споделяйки проблема с приятелки разбрах че се случва при промяна на климат,начин на живот,среда взета като цяло.След година за 1 месец се наложи 2 пъти да мина маршрута България -Испания и какво се получи-нови 3 мес. без цикъл.В началото на 2005,мисля че за първи път бе март или февруари получих първите петна,мислейки си че е месечният ми цикъл,но тези петна ги имах седмица-и чак след това-получих нормалната си месечна менструация.Както вече споменах,но държа да ти обясня лично-течението не се различава от нормална менструална кръв.Разликата е сямо че е слабо течение,не е обилно,каквато е всъщност моята менструация.
Имам намерение да посетя друг гинеколог и се надявам да имам развитие на нещата.
Благодаря:-)
Predmenstrualno techenie
« Отговор #10 -: Декември 17, 2005, 01:36:20 am »
Цитат на: BLUEMOON
Мисля, че Краси_Вал говори за ациклично кървене

Краси, не бих изчакала 5 1/2 месеца, преди да разбера какво е състоянието ми. Все ще има и други лекари в/край населеното място, където живееш. Правилно са ти казали моми4етата - ако си идваш за празниците, непременно отдели ден за лекар в Бг!
Дано не страдаш дълго!

:-)Благодаря за пожеланието!
А че ще последва консулта с друг лекар-е повече от сигурно:-)
Predmenstrualno techenie
« Отговор #11 -: Декември 17, 2005, 09:47:36 am »
Краси, спазваш ли съвета на гинеколожката да не правиш опити за бебе? Ако да, то можеш да опиташ да пиеш един-два месеца витамини А+Е. И аз имах такова зацапване преди мензис преди 4-5 години и когато говорих с една гинеколожка, тя каза - няма страшно, липса на витамини. Само че при мен се получаваше само през зимата, независимо че се храня добре. Пишеш, че си пушачка - възможно е това да е проблема (пушенето малко или много "изяжда" витамините, които човек поема). По колко пушиш на ден?
*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
Predmenstrualno techenie
« Отговор #12 -: Декември 17, 2005, 11:26:41 am »
Здравей,Краси!
 :D
Съвсем нормално е объркване в месечният ти цикъл след пътуване,промяна на климата,стрес,лекарства и други фактори.Просто,мила,наистина се обърни към друг специалист и се надявам всичко много бързо да се оправи.
Пожелавам ти весела и спорна 2006 година. :D
*
Predmenstrualno techenie
« Отговор #13 -: Декември 17, 2005, 11:47:07 am »
Здравей Краси,
Съгласна съм със съветите на момичетата към теб. Пробвай с витамините както те съветва little_rabbit, може действително да е от липсата им, особено щом си пушач. Според мен също така е добре да си направиш една цитонамазка и ако всичко е наред да изследваш и хормона прогестерон, защото понякога и от него се получава такова зацапване.
Успех и дано бързо разрешиш проблема! :)
*
Predmenstrualno techenie
« Отговор #14 -: Декември 18, 2005, 12:04:36 pm »
Здравей,Краси!
Аз имам подобен на твоя проблем !Но при мен зацапването е 3 дни преди "истинското"менструално течение.Става въпрос за кафеникаво зацапване ,но без болката която придружава първият ден от цикъла,в интерес на истината аз имам особенно болезнен цикъл и през 3-те дни,но откак започна това зацапване болката ми е само 1-ят ден?! 8O Моята гини ми каза че се дължи на намален прогестерон :idea: ,и ме накара да пия ГЕРИТАМИН/А+В/,но и аз не зная вече какво точно е ....и да си кажа честно досега не се притеснявах толкова...но сега изчитайки какво си написала се запитах не трябва ли да понастоявам за повече разяснение?! :?:
Predmenstrualno techenie
« Отговор #15 -: Декември 18, 2005, 17:42:45 pm »
Цитат на: little_rabbit
Краси, спазваш ли съвета на гинеколожката да не правиш опити за бебе? Ако да, то можеш да опиташ да пиеш един-два месеца витамини А+Е. И аз имах такова зацапване преди мензис преди 4-5 години и когато говорих с една гинеколожка, тя каза - няма страшно, липса на витамини. Само че при мен се получаваше само през зимата, независимо че се храня добре. Пишеш, че си пушачка - възможно е това да е проблема (пушенето малко или много "изяжда" витамините, които човек поема). По колко пушиш на ден?

За сега се отказах от опитите за бебе и реших да направя всичко възможно да открия причините за анормалното ми състояние и след това да се върнем към опитите.Колко пуша ли-пакет на ден.Знам че е много-знаеш че винаги си казваме \" е на мен не ми пречат\"-реших да ги оставя.Няма да правя опити да ги намаля-защото просто запаля ли една-ще запаля и втора и т.н.За липса на витамини-възможно е-ще се опитам да вмъкна повече витамини в храната и мисля че мога и сама без лекарско предписания да поемам и допълнителни.С две думи-каквото трябва от мен-ще го направя.Вече се допитвам до познати в търсене на добър гинеколог-защото града в които живея е голям-и сама не мога да преценя къде точно да отида.Надявам се скоро да успея да намеря подходящ.Очаквам развитие-ще споделя промените тук.
Весели празници:-)
Predmenstrualno techenie
« Отговор #16 -: Декември 18, 2005, 17:48:30 pm »
Цитат на: naiema
Здравей,Краси!
 :D
Съвсем нормално е объркване в месечният ти цикъл след пътуване,промяна на климата,стрес,лекарства и други фактори.Просто,мила,наистина се обърни към друг специалист и се надявам всичко много бързо да се оправи.
Пожелавам ти весела и спорна 2006 година. :D

Точно това ми даваше основание да не вземам мерки и да го приемам за нормално:-)Надявам се нещата да се оправят.След като приключа \"издирването\" на подходящ лекар-ще ти пиша до къде съм стигнала.
Да е спорна новата година и за теб.Щастлива и с много усмивки!
:)
Predmenstrualno techenie
« Отговор #17 -: Декември 18, 2005, 17:53:35 pm »
Цитат на: bori_st
Здравей Краси,
Съгласна съм със съветите на момичетата към теб. Пробвай с витамините както те съветва little_rabbit, може действително да е от липсата им, особено щом си пушач. Според мен също така е добре да си направиш една цитонамазка и ако всичко е наред да изследваш и хормона прогестерон, защото понякога и от него се получава такова зацапване.
Успех и дано бързо разрешиш проблема! :)

За начало знаеш ли какво реших да направя-ще поискам извънредна среща с настоящата ми \"лична гинеколожка\" и ще поискам от нея точно и конкретно да ми разясни какви точно изследвания и процедури са ми направени,какви точно-черно на бяло са резултатите ми и каква е нейната диагноза.След като получа цялата тази информация от нея-ще ми бъде по-леко.Сега съм в абсолютно неведение.За съжаление със сигърност ще трябва да чакам около месец з да ме \"вмъкнат\" в графика-но ще го направя.
Благодаря за пожеланията!
Щастлива нова година!
Predmenstrualno techenie
« Отговор #18 -: Декември 18, 2005, 18:00:55 pm »
Цитат на: indi
Здравей,Краси!
Аз имам подобен на твоя проблем !Но при мен зацапването е 3 дни преди "истинското"менструално течение.Става въпрос за кафеникаво зацапване ,но без болката която придружава първият ден от цикъла,в интерес на истината аз имам особенно болезнен цикъл и през 3-те дни,но откак започна това зацапване болката ми е само 1-ят ден?! 8O Моята гини ми каза че се дължи на намален прогестерон :idea: ,и ме накара да пия ГЕРИТАМИН/А+В/,но и аз не зная вече какво точно е ....и да си кажа честно досега не се притеснявах толкова...но сега изчитайки какво си написала се запитах не трябва ли да понастоявам за повече разяснение?! :?:

Здравей Indi,
при мен започна по същия начин.В началото бе ден или два преди това и го приех просто като \"зацапване\" преди цикъл докато този период не се удължи.По принцип и моят цикъл е болезнен до 3-4 ден (за разлика от теб моят цикъл е около 6-7дни) но след получаване на течението-нямам никакви болки.Искренно те съветвам да обърнеш внимание на този проблем,не изчаквай като мен с надежда че просто ще оцхуми!
И хайде да си кажем че няма да се притесняваме,а просто ще търсим разрешение-докато го получим:)
Весело посрещане на празниците!
*
Predmenstrualno techenie
« Отговор #19 -: Декември 19, 2005, 09:45:05 am »
Знаех си че не е толкова безобидно,още тази седмица ще намеря време!Благодаря ти мила!Ще пиша после!
Весели празници на всички! mc101