0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Моля за мнение!!!
« Отговор #20 -: Април 01, 2008, 10:53:11 am »
Kiara, а Т4 и Т3 как са?

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
« Отговор #21 -: Април 01, 2008, 11:05:03 am »
Т4 е добре 13.9 /реф.10.3-24.5/, а Т3 не съм изследвала сега!!!

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
« Отговор #22 -: Април 01, 2008, 11:16:38 am »
Ендокринолога на една приятелка, каза че принципно е важно самите щитовидни да са в референтни, тсх е контролируемо. При някое от следващите боденета за Е2 пусни го пусни пак.
Стискам палци, мило момиче!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

kiara

• 1449
« Отговор #23 -: Април 01, 2008, 11:25:08 am »
 Евро, ами док. Тодорова каза, че вследствие на това, че са се активизирали антителата, се е вдигнало и ТСХ!!! Аз съм на какви ли не лекарства и терапии по време на процедура, та много се надявам да овладеем всичко този път и докрай!!! Ще пиша като има развитие!!!
 Желая ти от все сърце късмет и много спокойствие!!! :P :P :P

« Отговор #24 -: Април 02, 2008, 18:07:35 pm »
Здравей Киара,

мисля, че сме говорили и преди, доста отдавна - ако не се лъжа имаше ендометриоза....дано да не си ти, защото виждам че и ти като мен минаваш през препятствия, които като че ли все повече растат....При мен: ендометриоза, задържам фоликули, неуспешно инвитро, сега диагноза ИЯР... Сега вървя по трудния път и търся отговори, надявам се да ми почогнеш, тъй като си минала вече през това.

Пишеш, че имаш ИЯР, стойностите под референтните ли бяха /инхибин и АМХ/. Това, което ме вълнува силно е кога ги пусна тези изследвания - непосредствено след опитите или изчака малко, тъй като аз моите ги пуснах непосредствено след прекъсната стимулация за второ икси, никъккъв отговор въпреки силните дози лекарства. И накрая, при кой лекар си? :) Надявам се, че ще ми пишеш, отговорът ти е важен за мен.
Чудя се дали ими връзка между моите лоше резултати и това, че ги пуснах на първия цикъл след прекъснатата стимулация...ако имаш информация, моля те, пиши ми, тъй като това е съвсем ново за мен... :)
*

kiara

• 1449
« Отговор #25 -: Април 03, 2008, 12:50:12 pm »
 Здравей, Ванина!!!
 Пуснах инхибин след първият неуспешен опти икси, при който имах само една яйцеклетка с много лекарства и по дълъг протокол. В два последователни месеца го правих и двата пъти беше доста под нормата!!! АМХ не съм изследвала. Аз съм при док. Стаменов. Имах ендометриоза през 2000 г., установена чрез лапаротомия, а при лапароскопия през април 2007 г., нямаше следи от нея(за мое огромно щастие). Според док. обаче тя вече си е дала отражение върху яйчниковият резерв и качеството на яйцеклетките.
 Питай ако с нещо мога да ти бъда полезна, насреща съм!!!

« Отговор #26 -: Април 03, 2008, 14:57:32 pm »
Здравей Киара...радвам се, че отговори толкова бързо...значи си ти :) за мое съжаление...
Това, което ще се радвам да споделиш с мен е как процедирате от тук нататък с док. Стаменов..../каква ще бъде стимулацията/. При мен препоръките са за икси на естествен цикъл, но имам почти всеки месец задържани фоликули и ще видим как ще се справя с това.
Вземала си ДХЕА - имаше ли ефект при теб, док ми препоръча да вземам 1-2 месеца, но пък в момента пия агнес..и събирам мнения за ДХЕА?

Поздрави :)
*

kiara

• 1449
« Отговор #27 -: Април 03, 2008, 18:32:35 pm »
Ванина, аз незнам вече кое е добро и кое не е, мисля и да не го мисля, защото това е работа на док. и му се доверявам!!!
 Моят опит е толкова вече богат, а как ми се иска да не беше така!!!
 Първи опит-29-гонал
           9-мерионал
           12-меногон/резултат една яйцеклетка/, общо 50 ампули
Втори опит-23-менопур
           43-меногон/резултат две яйцеклетки/ , общо 66 ампули
Трети опит-23-фостимон
           12-меногон/резултат три яйцеклетки/ , общо 35 ампули
 Както се вижда последният опит, който беше успешен беше с най-малко лекарства и най-много яйцеклетки. Преди последният опит пих ДХЕА и сега също го пия от месец и половина!!!
 Обсъждахме с док., той не иска икси на естествен цикъл, поради проклетата ендометриоза, която според него не само резерва ми е увредила, но и качеството. Според него ако имаме повече яйцеклетки с оглед на качеството им е по-добре за нас.
 Незнам и на мен не ми се иска повече да ме тъпчат с хормони ама в името на каузата съм сигурна, че си заслужава!!!
 Ако се сетя още нещо, ще пиша!!!

« Отговор #28 -: Април 03, 2008, 18:38:16 pm »
Киара, а имаш ли задържани фоликули и как се справяте с тях....мерси за подробната информация :). Желая ти успех, мила, дано това е последното препятствие :)
*

kiara

• 1449
« Отговор #29 -: Април 03, 2008, 19:26:06 pm »
Ванина, аз всеки месец имам задържани фоликули и с идването на цикъла се махат!!! Това е ЛУФ синдром пак следствие от ендометриозата!!! Поздрави и успех!!!