0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

kiara

• 1449
  • Това, което не ни убива, ни прави по-силни!!!
Моля за мнение!!!
« -: Март 05, 2008, 12:08:52 pm »
Днес си направих някои хормони на 4-ти ден от цикъла.
ЛХ-4.90/2.4-12.6/
ФСХ-8.66/3.5-12.5/
Прогестерон-0.525/0.2-1.5/
ТСХ-0.849/0.270-4.20/
 Така, по отношение на половите хормони, аз съм с изчерпан яйчников резерв и планираме вече 4-ти опит икси на следващ цикъл. Това ЛХ ми се вижда нисичко спрямо ФСХ. Дали е добре с оглед на по-добро реагиране при стимулацията да са относително изравнени? Как мога да постигна това, ако въобще мога с моята диагноза?
 За ТСХ също е много важно да споделя как достигнах до този резултат. След спонтанният аборт през септември миналата година зарязах всякакви лекарства, вкл. и лтироксина. Аз съм с хашимото и хипотероидизъм. Декември като се поосвестих си пуснах ТСХ/8.03/, което е логично щом съм спряла лекарствата. Започнах ниска доза лтироксин/50 мг/ един месец, пак контрола януари ТСХ/6.54/, вдигаме дозата на 75 мг за още един месец и последно един месец на 100 мг. Последната контрола от днес показва, че е паднал значително и най-вероятно ще намалим дозата на лтироксина. Ще говоря с док. Тодорова по въпроса. Вие как мислите, дали на това ниво ако го задържим е добре?

*

evro

• 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Re: Моля за мнение!!!
« Отговор #1 -: Март 05, 2008, 13:33:16 pm »
ЛХ ти е добре, ФСХ е височко, но пък нали казваш че клоните към ИЯР. :?
Изобщо не си прави труда да изравянваш каквото и да е.

ТСХ ако остане така - си супер!

Успех, kiara!

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

kiara

• 1449
« Отговор #2 -: Март 05, 2008, 13:42:06 pm »
Благодаря, Евро!!! Стискам палци и на теб!!! Няма ли скоро и ние с теб да развеем знамето на успеха? Останахме малко ветераните. :? Вие планирате ли нещо? :crossfingers:

*

lidi

• 153
  • За умния стига и намек
« Отговор #3 -: Март 05, 2008, 20:54:03 pm »
Киара, TSH около 1 е много добре. А пък стойностите на lh и fsh /при изчерпан яйчников резерв/ направо са  супер. При предишните опити инвитро какви са били стойностите им?Ако са били по високи значи сега при тези стойности може и по добре да реагираш при стимулацията.
Успех!!! :crossfingers:
 :bighug:

*
« Отговор #4 -: Март 05, 2008, 21:05:17 pm »
Киара, страхотно е ТСХ според мен. Развълнувах се, като прочетох, че се подготвяте за ИКСИ. Ще ти стискам палци, да знаеш! :bighug:

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #5 -: Март 05, 2008, 21:42:42 pm »
kiara, и аз мисля че ТСХ е с добра стойност. Много, много ще ти стискам палци. Успех мила.  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #6 -: Март 06, 2008, 10:18:07 am »
Киара, и от мен стиснати палци. Ще успееш! Радвам се, че продължаваш борбата. Тиси герой! Прегръщам те.

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

kiara

• 1449
« Отговор #7 -: Март 06, 2008, 11:28:35 am »
 Момичета прегръщам ви силно всички!!! :bighug: Развалнувахте ме много, всички сте ми много скъпи!!! Благодаря за стиснатите палци, ще имам нужда!!! Това ще е може би последният ни опит за доста време напред!!!
 Лиди, при предишните ми опити гледах си изследванията, били са същите горе-долу резултататите. Да се надяваме този път да е като последния, но с щастлив край накрая!!!
 Без вас, без моето момче и една приятелка едва ли щях да събера скоро смелост!!!

« Отговор #8 -: Март 06, 2008, 12:29:45 pm »
Киара и според мен тсх ти е добре, при бременност трябва така да се задържа около и малко под 1.0.
 А как са ти антителата-тат и мат?
Стискам палци мила това да ти е последния успешен опит! :lol:
*

kiara

• 1449
« Отговор #9 -: Март 06, 2008, 12:44:21 pm »
Когато разбрах за заболяването на щитовидната жлеза преди година и половина, антителата ми бяха доста завишени. ТАТ и МАТ се въртяха около 300 и отгоре. Успях да вкарам ТАТ в граници, правила съм го него последно плез лятото, а МАТ наполовина съм го смъкнала от първоначалното.

« Отговор #10 -: Март 06, 2008, 13:06:21 pm »
Значи не са ти много високи сега стойностите, тъй като те имат значение за износването.
*
« Отговор #11 -: Март 06, 2008, 14:32:56 pm »
Киара и от мен имаш силно стиснати палци;-))))Пиши подробности, като направите план с Док! Успех мила! Ще ти пиша на личния! :bighug:
*

kiara

• 1449
« Отговор #12 -: Март 06, 2008, 14:35:34 pm »
Благодаря!!! :bighug:

*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #13 -: Март 07, 2008, 13:52:59 pm »
Здравей, Киара!
Искам да те попитам - защо си с диагноза ияр, заради съотношението между лх и фсх ли?
Че моите са 3,10 към 7,09 и се притеснявам...
Стискам ти палци и все пак не само на Коледа стават чудеса - желая ти твоето най-чакано чудо да те зарадва в най-женския и майчин месец!
Прегръдки, всички сме с теб! :grouphug2:

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
*

kiara

• 1449
« Отговор #14 -: Март 07, 2008, 17:06:15 pm »
Изследвах инхибин Б в два поредни цикьла и беше много ниськ резултата. Сьщо така при трите ми опита икси реагирах ужасно сьс много високи дози лекарства. Благодаря за стиснатите палци!!! :wink:

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #15 -: Март 09, 2008, 09:45:36 am »
Киара, много си мисля за теб и силно искам да успееш. Също така много ще се радвам следващия път, когато идваш към Красно село да ми звъннеш да се видиме.  :bighug:

п.п. моля те преди да направиш този опит, изследвай ТАТ и МАТ, защото при мен високите нива на ТАТ бяха пречка и когато ги овладяхме с д-р Тодорова се получи.  :balk_21:
« Последна редакция: Март 09, 2008, 09:47:31 am от denito »

*

kiara

• 1449
« Отговор #16 -: Март 10, 2008, 12:54:28 pm »
Дени, нали правим вливания, аспирин пия, фраксипарин си бия, селен, колко повече мерки от това.  :?

*
« Отговор #17 -: Март 10, 2008, 17:03:24 pm »
Denito, високите нива на ТАТ и МАТ ли бяха причина за незабременяване при теб? Винаги съм си мислела, че са пречка само за износване. А ти как ги овладя?
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #18 -: Март 10, 2008, 18:15:07 pm »
kiara мила, на мен д-р Тодорова освен Селена и Аспирина ми предписа Преднизолон и мисля, че точно той ми помогна. Целувки

*

kiara

• 1449
« Отговор #19 -: Април 01, 2008, 10:49:21 am »
 Ето и продължението при мен!!!
 Само след 20 дни от 0.89, ТСХ е вече 3.05, а МАТ 449!!!
 След десетина дни започваме 4-ти опит и направо съм потресена от тези резултати!!! :(
 Говорих с док. Тодорова, вдигна ми тироксина на 75мг и някакво хомеопатично Лимфомиосот да започвам да смуча 3Х3 табл. дневно. След 10 дни контрола пак и преглед. Не можем да отлагаме опита, защото правихме ендометриални биопсии и всичко ще е напразно ако го отложим. Най-вероятно ще започна и преднизолон тогава.
 Тъкмо си мислиш, че всичко върви добре и хоп нещо гадно се случва!!! Писна ми вече, тая щитовидна жлеза само ми погажда номерца!!! :?