0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Re: графиката на radi_san
« Отговор #40 -: Април 09, 2008, 21:51:05 pm »
Здравей Денис. Дали е имало О. този месец, и ако не сега пак ли ще ми дойде на датата или има вероятност да ми закъснее?

Ако не вземем под предвид едната ти ниска стойност  :) може би е имало на 15 ден от МЦ :) дано е станало успех от мен :)

PP:дано и денис се включи за да ти помогне :) аз не разбирам май много от тези неща но се уча :):) до скоро
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #41 -: Април 10, 2008, 08:21:37 am »
Графиката ти е добре до тук - според мен е имало О. на 14/15 ден от МЦ.
М трябва да е на 29 ден от МЦ.

Браво saraapl справяш се отлично  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #42 -: Април 20, 2008, 20:51:31 pm »
Здравейте момичета, някоя от вас знае ли по време на М. има ли значение каква е температурата, някъде четох,че когато всичко е на ред е между 36.3-36.5. Вие знаете ли нещо по въпроса? И още нещо моита лф е 10-11 дни. Нормално ли е? Знам че е редно да е 14, но незнам колко най - малко е в границите на нормалното?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #43 -: Април 21, 2008, 08:43:49 am »
В началото на МЦ /и по време на М./ БТ е ниска, след О.  тя се покачва с 0,4-0.6 градуса и това показва, че е имало О.
Обикновенно преди О. БТ е под 37.0 градуса - но колко точно това е индивидуално и зависи от средната ТТ, която е х-рна за теб. Един има ТТ 36.5, друг 36.7
Така, че няма значение колко е Бт през Мфаза стига да е под 37.0
ЗА ЛФ - нормалко е тя да е 11-16 дни, като средно е 14 дни.
Ако е по-малко от 12 дни не е добре и може да показва че има проблем с ЖТ.
ЛФ е фазата през която се образува ЖТ а неговият живот /който е средно 14 дни/ се състои от 7 дни развитие и 7 дни обратно развитие /най-просто казано/

След пукване на фоликула /О.//А/ започва неговата лутеинизация /превръщането му в ЖТ/ Следва васкуларизация, оголемяване и съзряване на ЖТ /В и С/Следва регресия /Д/и превръщането му в Корпус албиканс/Е/
Нормално е това да става за 14 дни, ако дните са по-малко, някой от етапите няма да е с нормално развитие

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #44 -: Април 21, 2008, 21:46:35 pm »
Последен, може би тъп въпрос   :oops: . Вярно ли е че след О., ако настъпи оплождане между 7 и 10 ден става инплантирането на жълтото тяло и е възможно рязко спадане на БТ в този ден? Май не си зададох правилно въпроса, дано сте ме разбрали.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #45 -: Април 22, 2008, 08:06:48 am »
Последен, може би тъп въпрос   :oops: . Вярно ли е че след О., ако настъпи оплождане между 7 и 10 ден става инплантирането на жълтото тяло и е възможно рязко спадане на БТ в този ден? Май не си зададох правилно въпроса, дано сте ме разбрали.
Имплантира се оплодената яйцеклетка, а ЖТ е самият фоликул, от който е излязла яйцеклетката и който се е превърнал в жлеза с вътрешна секреция, която синтезира прогестерон.
Имплантацията е в матката,
ЖТ е във яйчника

За БТ - 7-10 ден е имплантацията на оплодената яйцеклетка
Около 7-10 ден след О е пика на естрогените /по-малкият пик/- без значение дали има зачеване, той може малко да понижи БТ.
Момичетата го наричат Имплантационен спад, но него го има и ако няма зачеване.
Не е задължителен обаче - може да се прояви на графиката, но може и да го няма.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #46 -: Април 22, 2008, 14:29:41 pm »
Здравей Денис, извинявам се за тормоза който ти прилагам. Имаш ли идея ако всичко е наред, как би трябвало да ми се променя температурата, по точно във втора фаза каква би било редно да е? Тия дни хич ме няма, в главата ми е пълно с вапроси, а не знам как да ги задам. Иска ми се да има тема - лекция по всички възможни причини възпрепятстващи забременяването.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #47 -: Април 22, 2008, 17:41:20 pm »
Разликата в Бт през ФФ и ЛФ трябвада е 0,4-0,6 градуса за да сме сигурни /по графика/ че е имало О.
Ако е по-малко, напр. 0,3 градуса, може да е имало О. но не е много сигурно.
Още е рано за да се определи каква е средната Бт през ФФ този МЦ при теб, нека да наближи О.
Мисля, че трябва да е около 37,0 /но това е едно далечно предположение/

За различните МЦ при теб, тази стойност ще е различна.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #48 -: Април 27, 2008, 22:58:05 pm »
Здравей Денис, ще погледнеш ли графиката ми? Стана късно и се чувствам много изморена, не ми се рови да чета затова ще те питам направо, след О. винаги ли се пука фоликула?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #49 -: Април 28, 2008, 09:05:54 am »
Графиката ти е добре до тук - О. предстои , продължавай с тестовете
Овулацията представлява пукване на фоликула и излизане на яйцеклетката.
Не може да има О. ако фоликула не се пукне.
Докато обратното може , напр. При ЛУФСиндром. /фоликула се пука , изтича фоликуларна течност, но яйцеклетката не излиза/

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #50 -: Април 30, 2008, 10:11:40 am »
Денис стойностите който нанасям в календара са от дигитален   :bbt:  веднага след сигнала,сутрин не разполагам с 10 мин. за живачен по ред причини който немога да обесня, не че не искам просто факторите са много. Вчера и днес имах тази възможност и съм ги написала в бележки. Какво да правя, има ли смисъл да продалжавам с меренето? Имали живачни които се държат от 3 до 5 мин.?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #51 -: Април 30, 2008, 14:11:56 pm »
Ако не спазваш правилата за измерване е по-добре да не мериш Бт, защото иначе данните не са верни.
Ако не искаш да мериш с живачен мери с дигитален, но го сравни с жичачния и виж при какви условия двата отчитат една и съща стойност.
Опитай да държиш дигиталният 2-3-4 мин след сигнала.
Ако стойностите се разминават въпреки всичко , това означава че единият не отчита правилно.
Вярна е по-високата стойност.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум