0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
графиката на radi_san
« -: Февруари 19, 2008, 17:14:24 pm »
Здравейте момичета, по препорака на viva1, ще си задам въпросите тука. за първи месец си следя БТ, и все още немога да се орентирам по какво се познава деня на овулацията? затова реших да се допитам до вас. какво виждате,ако е имало уволация кога е била според вас?
*
Re: графиката на radi_san
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2008, 18:39:46 pm »
Според мен за сега добре ти се движи графиката,макар че има два дена които и развалят хубавият вид,но Денисчео ще се изкаже най добре
*
« Отговор #2 -: Февруари 19, 2008, 18:53:24 pm »
благодаря ти viva1, чесно да ти кажа и аз така си мислех. изчетох доста коментари на denis, и я чакам с нетърпение, като нова година   :lol:
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2008, 08:40:46 am »
Здравей! :D
Добре дошла и дано скоро да се похвалиш с добра новина.
С радост ще ти помагам  :D
За графиката / до тук/ - според мен е имало О. на 14/15 ден от МЦ, но за да е вярно това / че е имало О./ БТ трябва да се задържи висока /около 37,0, за теб/
До тук всичко е наред, не се притеснявай  :D
Добре е да правиш тестове за О. от (-) до (-), така по-точно се засича пика на ЛХ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2008, 09:02:31 am »
Здравей denis,
 на 12 ден не сам правила тест
 на 13 ден разликата между двете чертички беще малка, но теста не се приема за положителен
 на 14 ден втората беще по бледа от предищния ден
 на 15 ден втората едвам се забелязваще
Тестовете са правени на обяд. От тях нищо не разбрах за това се надявах температурата да издаде нещо, в една друга тема ми показа графика която не разбирам, но моя личен извод е че тоя месец май пропуснах да използвам уволацията  :lol: ,ако е била на 15 ден.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2008, 09:07:07 am »
Според мен резултатите от теста- трябва да ги нанесеш така;
на 13 ден : (+), малко си изпуснала ЛХ вълната
на 14 ден: (-)
на 15 ден (-)

Пика на ЛХ  според мен е бил на 12-13 ден от МЦ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2008, 09:27:28 am »
нанесох ги както ме посъветва. изках да те попитам, някое момиче тук във форума споделяло ли е дали е правило тест по време на О. и какво показва(в смисал има ли втора чертичка па макар и слаба), ловя се като удавник за сламка.
*
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2008, 15:37:36 pm »
radi_san при всяко момиче е индивидуално,при едни има бледа при други е по ярка,надявам се спазваш условията при които се прави теста.Не трябва да си пила вода и да не си пишкала поне 4 часа преди да си направиш теста.Не се втрачвай толкова в подробности и бъди по спокойна и търпелива  :wink:.Денис ти каза,че за сега графиката ти е добре от теб се иска спокойствие,а ние ще ти  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: скоро и твоята мечта да се сбъдне.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2008, 15:47:38 pm »
нанесох ги както ме посъветва. изках да те попитам, някое момиче тук във форума споделяло ли е дали е правило тест по време на О. и какво показва(в смисал има ли втора чертичка па макар и слаба), ловя се като удавник за сламка.
Отбележи О. на 14 и 15 ден /не съм сигурна кой от двата дни е/.

Теста за Овулация отчита пика на ЛХ, а самата О. е след този пик - от 12 до 48 час.
Когато теста е положителен не си в О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #9 -: Февруари 20, 2008, 23:03:12 pm »
denis, имаш ли в предвид че цикъла е започнал от 02 февруари? незнам защо така ми изглежда графиката, на другите момичета им започва от 1-ви ден на менструацията. много ме е яд че така стана този месец, направо се чувствам разбита  :balk_146: всичко вървеше като по учебник, сама съм си виновна просто изпуснахме момента с ясното съзнание, че може и така да стане(трябваше да отсаствам от града за 2 дни, нямаше начин). ще направя както ме посъветваха по горе  спокойствие и търпение. ще опитаме другия месец. Благодаря на всички за вниманието, пожеланията и куража който ми дават.
*
« Отговор #10 -: Февруари 21, 2008, 02:07:52 am »
Като ти гледам графиката има вероятност да сте хванали яйцето и то голяма,така че не се притеснявай толкова,времето ще покаже какво е станало.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #11 -: Февруари 21, 2008, 07:30:14 am »
denis, имаш ли в предвид че цикъла е започнал от 02 февруари? незнам защо така  ........
Нещо си объркала в данните - при попълване на календара - провери си го и го оправи.
Не бях обърнала внимание  :oops:, признавам си
А шанс да е станало има, не се притеснявай.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #12 -: Февруари 22, 2008, 08:11:41 am »
Здравейте момичета, може би днес ще получа отговор как да си оправя графиката, която днес изглежда ужасно.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #13 -: Февруари 22, 2008, 08:21:55 am »
Изтрий всички бележки от 01.02.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #14 -: Март 14, 2008, 11:15:25 am »
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но имам нужда от вашата помощ, какво ви "говорят" моите графики? Ако не ви затруднявам и имате време погледнете и миналия месец за сравнение. Много се надявам на отговор.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #15 -: Март 14, 2008, 19:08:24 pm »
02/02/2008 - не съм сигурна дали е имало О.
Може да е имало на 12 ден от МЦ, нищо че тогава теста за О е (+), той може да е бил (+)-н и на 11 ден от МЦ и това означава, че О е на 12 ден /О. е 12-48 часа след (+) тест за О./.Притеснява ме това че графиката ти образува един връх - когато се получи такова нещо е добре да се направи консултация с лекар.
26/02/2008 - до тук графиката ти не показва да е имало О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #16 -: Март 14, 2008, 19:20:40 pm »
Денис така и не разбрах какво те притесни,че ще отида на лекар то се знае но до тогава ми се изкаше да знам твоето мнение. Някаде прочетох че си написала "Хормоналните проблеми са следствие, не причина.", ако ми отделиш малко време и по тоя въпрос ще съм ти много задължена.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Март 15, 2008, 08:34:08 am »
Ще опитам да обесня. :D
Имаш напр. по високи нива на естрогените - това може да се дължи на проблем с надбъбречните жлези, т.е те не фукционират както трябва и това се проявява с високи нива а естрогените/респ.Е2/.Причината за проблема са надбъбречнитне жлези, а не високите нива на естрогените.
Или имаш по-високи нива на ЛХ /това се получава при СПКЯ/ - причината може да е нарушена функция на панкреаса - който синтезира инсулин или по ниските нива на инсулина ще разберем че проблема е в панкреаса.Причината е нарушена функция на панкреаса, а не високите нива на ЛХ

Това е както когато си болна - имаш висока температура, но тя е резултат от някакво възпаление, тя не е болест , а е сипмтом /реакция на организма, спрямо нещо/.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #18 -: Март 15, 2008, 08:50:00 am »
Това което разбрах е, че по БТ не може да се разбере дали има овулация, и ако има кога е. Правилно ли съм разбрала?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #19 -: Март 15, 2008, 09:05:09 am »
И да и не  :D
По Бт може да се разбере дали е имало О и да се предположи кога.
Ако графиката е двуфазна, ако  разликата в Бт през ФФ и ЛФ е 0,4-0,6, ако Бт се задържи висока повече от 10-11 дни...най-вероятно е имало О.

Ако в момента си болна и имаш Т. - то тогава няма как да се разбере по Бт дали е имало О. или не.
Температурата от настинката напр. ще повлияе Бт /ще е повиши/
Ако си болна може целят МЦ да имаш висока Т , напр. 37,6 /телесна, аксиларна/ и тогава Метода на Бт ще е неприложим.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум