0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помооооощ,жестоки кръвоизливи
« -: Юни 11, 2008, 18:18:29 pm »
Хора помогнете
Докторите вдигат ръце от мен,а и не искат да ме вземат в болница.
В понеделник около 13 часа прокървих.
Започнах веднага с Папаверин.
Намаля кръвта потъмнява ,докато не се събудя през ноща.Колкото и плавно да ставам да ходя до тоалетна веднага протичам като чешма-яркочервена кръв-без плътност без консистенция-все едно червена вода тече от мен.Нямам болки,нямам контракции,бебето си е цяло и мърда(вчера го гледахме),нямам отлепване на плацентата.Докато съм в полулегнало положение нямам проблеми.Но лежа ли плътно над час и половина и проблемите започват.Искат да ми предписват Фарцином(така ми прозвуча по телефона) за сгъстяване на кръвта ,макар че не могат да открият проблема засега.Много ви моля,ако някоя от вас е имала подобен проблем,нека да сподели опита си.Трети ден съм вече така,папаверин не ми действа,не знам какво да правя....
*
Re: Помооооощ,жестоки кръвоизливи
« Отговор #1 -: Юни 11, 2008, 19:02:19 pm »
Аз и при трите бременности бях с кръвоизливи. При мен те се оказаха заради двурогата матка или поне такова обяснение ми дадоха. А при третата отделно имах кръвоизливи и заради втори сак, който не се задържа. Потърси непременно и второ мнение и дано бебчо се развива все така добре.
*
« Отговор #2 -: Юни 11, 2008, 19:24:41 pm »
Ти в България ли си?
Защо не искат да те приемат в болница?
Да не би да е ниско прикрепена плацентата и от там да е кървенето?
Ако вземаш Аспирин-трябва да го спреш!
« Отговор #3 -: Юни 11, 2008, 22:05:45 pm »
Ти в България ли си?
Защо не искат да те приемат в болница?
Да не би да е ниско прикрепена плацентата и от там да е кървенето?

Все още съм в България и ми се проваля пътуването поне с още един месец.
Трима лекари ме прегледаха и не искат да ме вкарват в болница с това асимптоматично кървене.Сега ми предписаха инжекции които сгъстяват кръвта и утре по обяд ако имам ефект ,ще продължа още малко с тях.А и отделно утре ме карат да си направя време на кървене ,протромбиново време и още няколко показателя.
А бебето се е прикрепило в горният край на матката.Единият доктор предполага,че мога да имам срастване на двете стени на матката на определено ниво и от това да е кървенето,нооо дори и да е така ще чакаме-късно било за да се предприемат някакви други мерки....
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #4 -: Юни 11, 2008, 22:44:50 pm »
Илианас, аз имах проблрем в началото на бременността и също слагах Папаверин. При мен помогна. Нямах кървене, но за сметка на това имах контракции, силни. Лекарката ми поиска веднага да ме оставят в болница, но аз отказах, добре премерих риска и уредих сестра в домашни условия за инжекциите, за да не ставам от леглото, учудвам се, че ти си с кръвоизлив и не те приемат за наблюдение. В София ли си? Все пак е добре ако могат да изяснят нещата по-бързо, а това би било най-добре в болнични условия. Ти го знаеш де, аз какво говоря....Защо не отидеш направо в някое АГ или си ходила и там отказват?
*
« Отговор #5 -: Юни 12, 2008, 09:20:27 am »
Здравей,Илианас,

Аз също изкарах бременността си с кръвоизливи особено с много тежък в края на 7 месец - 29г.с.Незнам защо ти отказват приемане в болница.Мен веднага ме приеха-съмняваха се за отлепена плацента, но и при мен бебето беше си добре закрепено горе в матката /плацентата беше високо и добре закрепена/, намалели околоплодни води /и те бяха много и добре/.През целия период в който кървях жестоко /без болки и предимно сутрин след сън/ бебето си беше добре.При мен също слааха инжекции папаверин и системи за задържане.Постепенно кървенето отшумя.
Аз също съм с двурога, при мен и миоматозна матка, няколко дни преди това имах и контракции и в крайна сметка докторите го отдадоха на това.
Желая ти късмет и спокойствие доколкото в този момент е възможно,защото наистина за бебето е важно.Поздрави.
« Последна редакция: Юни 12, 2008, 09:22:35 am от vkas »
« Отговор #6 -: Юни 12, 2008, 09:46:11 am »
На мен вчера вечерта(20,37ч.) ми биха Фармацинон(за сгъстяване на кръвта).
Сутринта към 3,15 се събудих и имах поредният жесток кръвоизлив,дори и имах малко болки.Сложих си утрогестан,пих папаверин и заспах.Сутринта в 8 часа имах леко кафеникаво зацапване,което не се промени.Отидох да ми бият отново Фармацинон,сестрата като ме видя си падна от смях и ме попита кой не е в ред?-аз или докторите?-"47 дни ти биха Фраксипарин за разреждане,сега решиха да ти сгъстяват кръвта...."
А иначе докторите са в чудо и не знаят на какво отдадат тези кръвоизливи.Като вървя нямам проблем,но залежа ли се повече от час и половина кръвоизлива започва....
Нямам двурога матка,не искат да ми бият прегнил ,въобще циркове отвсякъде...
*
« Отговор #7 -: Юни 12, 2008, 10:11:49 am »
Ако си в София, отиди в Токуда.
За пръв път чувам кръвоизлив да се провокира от лежане.
Говори с лекаря, назначил Фраксипарина.
Късмет и стискай кълки. :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #8 -: Юни 12, 2008, 23:24:09 pm »
Аз докато кървях ми спряха само аспирина, по съвет на д-р Димирова /МЦ "Фемина" София/ но си продължих с фраксипарина.Кървенето постепенно отшумя.
« Отговор #9 -: Юни 13, 2008, 09:20:57 am »
Аз докато кървях ми спряха само аспирина, по съвет на д-р Димирова /МЦ "Фемина" София/ но си продължих с фраксипарина.Кървенето постепенно отшумя.
Ако не те затруднявам , би ли ми казала в кой период от време си кървяла и колко е продължило
то?
При мене изненадите нямат край.Вчера както нямаше проблеми изведнъж като почнаха едни прерязвания в кръста ,помислих си,че ще загубя бебо.Отидохме по спешност на преглед,оказа се че имам пясъчинки.Бебо си стои на линия и прави опити да се изтяга.А аз прокървих отново жестоко и имах 2 над 10 см съсирека ,след като ходих по нужда.И оттук следва най-голямата изненада.Според лекаря ми става въпрос за избързала менструация-имах си я предните 2 месеца около 23-24 число(а след седмица ще приключа третият месец-дай боже да стане благополучно).
И ако наистина в това се състои проблема ,ще трябва да почна да се успокоявам и да привиквам с това-баба ми е карала цветна бременност до четвъртият месец включително,майка ми с мене първите 2 месеца,не знам какво е приготвила природата за мен.
*
« Отговор #10 -: Юни 13, 2008, 14:46:50 pm »
Здравей,мила,

Не ме затрудняваш даже изобщо....по-скоро много добре знам какво чувстваш и колко ти е притеснено сега :(Аз изкървих за първи път в 11г.с, но тогава си беше леко и кафениво течение за един следобяд.Полежах малко и ми мина.Тогава го отдадоха на липса на прогестерон и само с дуфастон около 10 дни бях-не се повтори.Големите кръвоизливи като теб ми бяха в 29г.с.Бяха 2 дни супер силно предимно сутрин след сън.Вечер, ако ставах до тоалетна пак имаше...Кръвта беше алено червена-точно като при цикъл и то силен.Постепенно обаче кървенето намаля и спря.Бях обаче в болницата и то на системи за задържане и то предимно лежаща.Бебето като при теб си беше оки...Всичко при мен го отдадоха на двурогата ми миоматозна матка и контракциите,които имах - беше миналото лято края на юни в големите жеги-40 градуса.
Моя съвет е наистина да опиташ да се успокоиш доколкото е възможно разбира се...знам, че е трудно.ажното е, че бебко е добре.Всичко постепенно ще мине,само голямото притеснние ще остане.
Ако мога с нещо друго да ти бъда полезна насреща съм.
И Кураж!Всичко ще бъде наред!
« Последна редакция: Юни 13, 2008, 14:57:36 pm от vkas »
*
« Отговор #11 -: Юни 13, 2008, 23:17:52 pm »
iliyanas съжалявам за това което преживяваш.  :(
Много съм очудена защо не те вземат в болница с такива жестоки кръвоизливи. Аз бях само с болки и ме приеха веднага, след което системи магнезий и нош па инжекции, така 4 пъти за по 10 дни. Докато бях там (МД Сф.)постоянно идваха в отделението жени с кървене или болки или бъбречни кризи. Каза че си имала песъчинки. Това не е маловажно, знам че жени с този проблем също бяха под наблюдение, изследваха им кръв, урина и стояха на системи докато отмине кризата.

Просто от любопитство, моля те сподели в коя болница ти отказаха да те приемат?
« Отговор #12 -: Юни 15, 2008, 12:39:39 pm »
Значи първо преглеждат и после решават дали си за в болницата.При мене освен кръвоизливите нямаше нищо друго видимо-нито отлепване на плацента,нито на яйце,нито пък някъде се забелязваха някакви признаци за предизвикан кръвоизлив(след внимателно наблюдение на ултразвук).Предписаха ми папаверин,обаче от него кръвоизлива ми се увеличаваше и го спряха.Предписаха ми Фармацинон,което спираше кървенето за около 12 часа и впоследствие и при най-лек напън кръвта рукваше с пълна сила ,че и със съсиреци.Използвах 4 инжекции и ми го спряха(не се позволяват повече).после се появиха пясъчинките ,но и те отшумяха.Приятел на баща ми предписа Магнерот,а и предположи ,че може да имам слаби кръвоносни съдове и ми предписа и Рутаскорбин.Вчера бяхме отново на преглед ,но този път при него.Според него долният край на плацентата бил разположен по-ниско и това е причината и докато плацентата не изпълнела цялата маточна кухина(до 16 г.с.) щяла съм да си кървя така.Иначе бебчо си е наред-хванахме го като правеше гимнастически опити из мене :lol: и дори си обърна главата към нас като проговорих.
Та според този лекар,който е име в града,моето състояние не било атипично.Просто при някои жени(повечето над 35 годишна възраст) бременността протичала по този начин без други усложнения.И така сега съм на Магнерот,Рутаскорбин и фолиева киселина и на усилено лежане.
  Та така става в градовете в дълбоката провинция.Особенно когато има само 2 добри лекари и отсъстват по една или друга причина....
*
« Отговор #13 -: Юни 15, 2008, 23:20:31 pm »
iliyanas Звучиш ми доста по-спокойно, за което много се радвам!
Пази се и си бременей на воля!  :)
Стискам палци всичко да мине както трябва!
*
« Отговор #14 -: Юни 16, 2008, 07:52:11 am »
Ако си в София, отиди в Токуда.
За пръв път чувам кръвоизлив да се провокира от лежане.
Говори с лекаря, назначил Фраксипарина.
Късмет и стискай кълки. :D

В Токуда няма отделение за патологична бременност. Всъщност на документи има, на практика ползват леглата за родилки. На мен ми казаха, ако имам усложнения направо да си ходя в МД.

« Отговор #15 -: Юни 25, 2008, 10:31:07 am »
Кървенето ми утихна и аз се поуспокоих,но не за дълго.Но хормоналните ми проблеми продължават.На 20ти бях на контролен преглед-доктора каза,че всичко е наред,но аз нали исках да се застраховам,го накарах да ми провери и яйчниците.И о ужас.На десният яйчник(който ми е поликистозен имах 16мм фоликул.Каза,че по всяка вероятност,щял да се превърне в кистичка.И така се поуспокоих и забравих.В събота ,неделя и понеделник,слузта ми стана гъста и бяла,имах леки прорязвания последният ден в десният яйчник.И във вторник вечерта(вчера) ми дойде за пореден път.Е сега се питам що за организъм имам аз?
Докато не бях бременна ми се налагаше да пия хапчета,за да имам редовен цикъл.Сега като забременях,не стига,че спрях хапчетата,ами започна да ми идва ежемесечно на приблизително една и съща дата.Последната ми менструация преди бременността ми бе на 21 март.След това на 24ти април,23май и сега на 24 юни...Майка ми е карала цветна бременност с мен до вторият месец включително,баба ми е било до 4ти включително,аз вече съм на път да направя 3месеца.Докога ще продължава този цирк и стрес при мен????