0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Изследвания след преекламсия
« Отговор #20 -: Юли 16, 2008, 13:32:38 pm »
аз не съм от потърпевшите и дай Боже да не става така.Моя близка съвсем скоро бе от тях.Извадиха бебчето в началото на шестия месец и още чакаме резултатите,които за съжаление не са обнадеждаващи.Но аз съм от хората които много четат и се интересуват...та значи преекламсията се появява най-често в третия триместър от бременността.Не е свързан с това дали сте имали преди нисо или високо кръвно.Един от показателите на подуването,който трябвада ви притесни е лицето и ръцете.задължително се търси ВЕДНАГА доктор...ИИИиииии вероятността от преекламсия при първа бременност рязко спада при втора...

Можете много да намерите ,ако напишете в гугъла,подуване по време на бременност или просто "преекламсия"
*
« Отговор #21 -: Юли 16, 2008, 14:01:44 pm »
Цитат
ИИИиииии вероятността от преекламсия при първа бременност рязко спада при втора...
Това не го разбрах.
Ако имаш предвид,че при втора бременност/след първа с прееклампсия/вероятноста да се развие пак прееклампсия е по-малка-не е така-даже обратното.
Затова и терапии се започват много рано -преди още да има симптоми.
*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #22 -: Юли 16, 2008, 14:39:17 pm »
Цитат
ИИИиииии вероятността от преекламсия при първа бременност рязко спада при втора...
Това не го разбрах.
Ако имаш предвид,че при втора бременност/след първа с прееклампсия/вероятноста да се развие пак прееклампсия е по-малка-не е така-даже обратното.
Затова и терапии се започват много рано -преди още да има симптоми.
За голямо съжаление е точно така. Щом се е проявила при първата бременност, най-вероятно ще се прояви и при следващите. Това е един вид предразположеност на организма и при следваща бременност дори се очаква проблемът да настъпи на още по-ранен стадий и да се развие в още по-тежка форма. Изключения естествено сигурно има, но нека не разчитаме на тях. Трябва да вземем нужните мерки още в началото, за да се надяваме на успех.
*
« Отговор #23 -: Юли 16, 2008, 19:23:58 pm »
Момичета,благодаря ви много.Със сигурност ще направя изседвания,и дай боже всичко да е наред.Надявам се скоро да се похваля с хубави новини. :balk_5:
*
« Отговор #24 -: Юли 16, 2008, 23:21:27 pm »
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_775_0.html

та в точка Жени с повишен риск за развитие на прееклампсия и  подточка 2 пише това,което споделих с вас...
Разбира се,че състоянието е много сериозно и съм съгласна свзимането на всичкипревантивни мерки,но все пак и малко допълнително инфо никога не е излишно...
Пожелавам на всички да не минават по този път!
*

wild cat

• 404
« Отговор #25 -: Юли 17, 2008, 10:31:53 am »
http://www.moetodete.bg/bremennost/p3_775_0.html

та в точка Жени с повишен риск за развитие на прееклампсия и  подточка 2 пише това,което споделих с вас...
Разбира се,че състоянието е много сериозно и съм съгласна свзимането на всичкипревантивни мерки,но все пак и малко допълнително инфо никога не е излишно...
Пожелавам на всички да не минават по този път!
Да, но авторката си противоречи - според т.2  е по-вероятно да се случи само при първа бременност, а при следващите - не. Според т.5  обаче, щом се е случило при предишната вече това е риск за следващата.
Това не значи ли точно, че като я е имало при първата, то най-вероятно ще я има и при втората?  :(  Нямам за цел да предизвиквам спор, просто това и мен много ме интересува.  :(

цитат:
Жени с повишен риск за развитие на прееклампсия:
1.Генетично предразположение – до 50% увеличава риска от развитие на прееклампсия;
2.По-вероятно да се случи при първа бременност, при следващи рискът рязко спада;
3.При бременни жени над 40 години;
4.Жени, които страдат от високо кръвно налягане, диабет, бъбречни заболявания, някои автоимунни заболявания, при жени с наднормено тегло, при многоплодна бременност;
5.Прекарана прееклампсия при предишна бременност.
*
« Отговор #26 -: Юли 17, 2008, 14:42:10 pm »
не се притеснявай,нали тук обсъждаме именно за да стигнем до най-верния път...  :)

Значи,аз така тълкувам нещата.Ако при първа бременност се е случила на дадена жена,то за самата нея при втора процента да се повтори е спаднал / т.е. ако първоначално вероятността да се получи е била 50 %, то втория път е 30,съвсем произволно посочих цифрите/.Но разбира се,че щом се е случило веднъж,при втори път ще вземеш всички превантивни мери.И най-важното според мен е,че жената ще обърне по-голямо внимание на признаците...

аз така и така си влизам в рисковата група.На 02 юли направих 34 и последния ми опит беше неуспешен...
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #27 -: Юли 18, 2008, 11:35:54 am »
аз на такива статии вяра нямам.Там ,какви глупости съм чела за захранването,не е истина.
 При мен втората бременност беше с прееклампсия,трета също-при това започна още по-рано,въпреки взетите мерки.При мен тя се проявява още в началона на 2-рият триместър.
<br />
*
« Отговор #28 -: Юли 18, 2008, 19:05:16 pm »
e,to nese wiarwa sliapo na wsi4ko...
*
« Отговор #29 -: Юли 21, 2008, 23:25:25 pm »
Аз съм от генетично предразположените. По време на първата бременност я направих още втория триместър, но сега съм вече в първите дни на деветия месец и за сега всичко е О.К. Не знам обаче това дли е потвърждение на теорията на авторката или по-скоро влияние има факта, че съм на фраксипарин и аспирин, а първия път бях само на аспирин и то ми го предписаха чак като влязох в болницата.

*

wild cat

• 404
« Отговор #30 -: Юли 22, 2008, 17:00:22 pm »
Габи,
моля те напиши нещо повече за терапията си! Тя явно е успешна, за което много се радвам. Даваш ми такава надежда!
Успех, мила, още мъничко остава!  :)
*
« Отговор #31 -: Юли 24, 2008, 17:03:45 pm »
Габи,
моля те напиши нещо повече за терапията си! Тя явно е успешна, за което много се радвам. Даваш ми такава надежда!
Успех, мила, още мъничко остава!  :)

Ами както и по-горе съм писала, съм на фраксипарин и аспирин през ден. Освен това приемам магнерот,неоренал SR, Л-тироксин, желязо и др. Но z22 беше писала за нейната терапия и тя беше съвсем различна. И това е съвсем нормално тъй като всеки случай си  е индивидуален. Пък и явно аз не съм от най-тежките случай, защото първия път въпреки усложненията всичко завърши благополучно. А може би значение има и незабавната реакция. Аз още на следващия ден щом се подух и ми регистрираха високо кръвно се озовах в патологията на МД.