0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Изследвания след преекламсия
« -: Юли 08, 2008, 21:25:17 pm »
Здравейте на всички.Ето накратко и моята история.Бях бременна и в 27г.с.се оказа че имам тежка преекламсия,последва прекъсване на бременността с балон катетър,но получих силен кръоизлив и по спешност ми направиха секцио.Възстановяването беше много тежко,нисък хемоглобин,преливане на кръв и плазма и т.н.Както и да ,вече слава богу съм добре.Интересува ме ако някой знае какви изседвания трябва да си направя преди следваща бременност.Благодаря ви предварително.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Изследвания след преекламсия
« Отговор #1 -: Юли 09, 2008, 14:09:19 pm »
много съжалявам за случилото се.При мен се стекоха по подобен начин нещата,но аборта беше в 20-та г.с. и освен прееклампсията имаше и друга причина,която беше по-съществена.
 Моят доктор прецени,че и следващата бременност има огромна вероятност да имам прееклампсия и започнах Допегит и Аспирин Протект още от 8-ма г.с.Към 20-та седмица започнах да отделям голямо количество албумин с урината и от 25-та седмица до края пиех протеини на Биогейм и Дузофарм.Всеки месец си правих изследвания на кръв и урина.На всеки 2 седмици ходех на Доплер,а от 32 г.с. всяка седмица.От началото още си мерих кръвното всеки ден по 4 пъти.Към 33-34 г.с. вече само Допегит не ми помагаше и включихме и друго лекарство.В средата на 35-та г.с. родих сина си Георги,който е здраво и голямо бебе. :D
 Ами това се сещам в момента.Пожелавам ти да се възтановиш бързо и следващата бременност да е успешна!
<br />
*
« Отговор #2 -: Юли 09, 2008, 15:22:25 pm »
z22,мерси за отговора.Ако не е тайна кой доктор ти е следил бременността.Аз съм от София.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #3 -: Юли 09, 2008, 15:34:31 pm »
д-р Росица Колева от Токуда.
<br />
*
« Отговор #4 -: Юли 09, 2008, 16:36:42 pm »
z22 много ти благодаря.В Токуда ходех на ЖК при д-рДиков и се стигна до този край :(.Е със сигурност няма да повторя при него.
А някави изседвани преди да забременееш отново правила ли си.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #5 -: Юли 09, 2008, 20:06:30 pm »
правих генетични,имунологични и на щитовидната жлеза,защото ми беше 2-ри аборт-всички изследвания бяка нормални.
<br />
*
« Отговор #6 -: Юли 09, 2008, 22:01:01 pm »
Мерси :),това ме интересуваше-дали трябва да се правят такива изследвания.Доста се притеснявам за следваща бременност.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #7 -: Юли 09, 2008, 23:44:02 pm »
според мен нямаш много основание за този тип изследвания-причината се знае и трябва да внимаваш именно за кръвно,албумин,да следиш с Доплер.Но пък нищо не пречи и да ги направиш,та ако изкочи нещо,да си подготвена.
 Аз генетичните правих в МД София,а имунологичните в Александровска болница.
<br />
*
« Отговор #8 -: Юли 10, 2008, 23:06:10 pm »
А аз си мисля,че с тези изследвания всъщност ще се разбере причината поради която се е случило.Аз по принцип нямам високо кръвно(даже ми е ниско),нямам и проблеми с бъбреците,нито съм с наднормено тегло.И за това не ми е много ясно защо се получи така,а и доктора които ме следеш толкова е и следил състоянието ми.И самите доктори в болницата не ми дадоха конкретен отговор,казаха че евентуално ще трябва да се направят някой изседвания и по стриктно следене(както го описваш ти).А и тогава ми беше много зле и не съм разпитвала подробности.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #9 -: Юли 11, 2008, 00:30:13 am »
аз също бях с ниско кръвно преди-даже като ходих веднъж да кръводарявам и не ми разрешиха,на килограми също бях добре,но за жалост се случи.
 Много често за жалост се случва да се изгуби бременност с прееклампсия,защото тя се появява изведнъж в повечето случаи и никой не го очаква.Лошото е,че на ЖК трябва да мерят всеки път кръвно,а почти никъде не го правят.При следваща бременност състоянието се следи постоянно и завършват успешно.Аз си писах с много момичета с такъв проблем като бях бременна и за всички вторият път е бил успешен.
<br />
*
« Отговор #10 -: Юли 11, 2008, 13:16:37 pm »
Мерси за успокоението и куража който ми даваш :wink:.
А колко време изчака за следваща бременност?
« Последна редакция: Юли 11, 2008, 13:19:38 pm от sisto »
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #11 -: Юли 12, 2008, 00:29:44 am »
4 месеца.Бяха ми казали да се пазим поне 6,но за мен чакането беше смазващо.Все едно още повече се отдалечавам от мечтата си.
<br />
*
« Отговор #12 -: Юли 12, 2008, 12:35:41 pm »
Ох,и за мен чакането е кошмарно,макар че вече минаха 5месеца само затова мисля и малко се притесявам.Препоръчаха ми да отида при д-рКарагйозова,работи в МД и се занимава с патология на бременноста.Най вероятно ще отида другия месец.Тези изследвания който си ми написала,минават ли през ЗК или си ги плащаш?
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #13 -: Юли 13, 2008, 00:53:46 am »
да ти кажа не съм проверявала,направо си плащах.Генетичните не съм,защото бях студента(фармация),там имахме упражнения и като на колежка уж,ми ги направиха безплатно.За имунологичните платих 60 лв.
<br />
*
« Отговор #14 -: Юли 13, 2008, 09:44:16 am »
Понеже не съм много наясно,за тези изследвания кръвта ли се изследва?И само аз ли трябва да се изследвам или и съпругът ми?Извинявай ако ти досаждам с въпросите си.Мерси за информацията която ми даваш. :)
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #15 -: Юли 13, 2008, 12:02:08 pm »
sisto, препоръчвам ти д-р Виолета Димитрова - работи в Майчин дом, клиниката на 10-тия етаж, и в частен МЦ Фемина. тя е колежка на Карагьозова, но според мен е по-добра.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #16 -: Юли 13, 2008, 12:14:49 pm »
Чувала съм и за нея добри неща.Мерси.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #17 -: Юли 13, 2008, 21:59:26 pm »
aз също ти я препоръчвам-ходила съм при нея на ФМ 3 пъти.
<br />
*
« Отговор #18 -: Юли 14, 2008, 23:22:20 pm »
sisto, аз по време на предишната си бременност направих нещо, което някой лекари наричат хипертония, друго преекламсия. Симптомите бяха високо кръвно и оттоци по ръдете и краката. Албумин в урината нямах.Веднага постъпих в МД и там освен магнезия, който слагат на всички, д-р Димитрова ( аз съшо ходя при нея) ми предписа аспирин протект. Предполагам, че по този начин ми е спасила детето, защото при настоящата бременност ми направиха генетични изследвания, оказа се, че съм генетично предразположена към спонтанни аборти и преекламсия. Сега съм на терапия с фраксипарин и аспирин, вече съм в края на 8-ия месец и за сега всичко е наред.

*

wild cat

• 404
  • Няма начин да няма начин!
« Отговор #19 -: Юли 16, 2008, 12:17:23 pm »
Това е много коварно и бързо усложняващо се състояние, което носи висок риск за майката и плода. Ако се хване в началото и се приемат подходящи лекарства като аспирин и нискомолекулни хепарини /напр. фраксипарин/, тогава има шанс да се овладее. Сложно е, ако се прояви рано напр. в 5-6 месец и е в тежка форма. Тогава бебето е малко и няма шанс да оцелее, ако се наложи да се извади с цезарово сечение. Затова "по-добрият" вариант е, ако се прояви към края на бременноста.
Казват, че произхода на прееклампсията се корени в неправилно закрепване на плацентата, неправилно формиране и функциониране на кръвоносните съдове на плацентата, които се врастват в матката. Проявява се с лош кръвоток, от където следват всички проблеми. Организмът на бременната реагира с повишаване на кръвното налягане, защото се старае да компенсира влошения кръвоток, но уви .......не става.
И аз като теб по принцип съм с ниско кръвно, но това не е застраховка срещу прееклампсия. При мен до шестия месец всичко вървеше добре, нямаше никакви проблеми, но след това кръвното ми изведнъж хвръкна до небесата, а лекарите не успяха да се справят с проблема. Загубих бебето.  :(
Направи си генетични изследвания за тромбофилия /пълен пакет/, изследвай много добре бъбреците си. Добре е да видиш как са в имунологично отношение нещата и какво е положението с NK-клетките ти. Трябва ти добър специалист по патологична бременност. Чакаме да ни зарадваш! Успех!  :wink: