Здрасти Боби!
Та за моите ентерококи да продължа.Първият път,когато ми се появиха бях пила много антибиотици заради възпаление на яйчниците,както и накрая ми биха едни инжекции пак антибиотик за 7 дни.След тях получих едно гадно течение,което не минаваше няколко месеца(една лекарка ме лекуваше за гъби).Накрая отидох при един познат гинеколог в АГ-Варна и той м пусна микробиология с антибиограма.Резултата беше Enterococcus faecalis и бяха резистентни на всички антибиотици.Изписа ми Таваник.Май 5 или 7 дни ги пих и се излекувах.Тогава много се бях засрамила как тази бактерия ми е във влагалището и доктора ми обясни,че най-вероятно са се появили от многото антибиотици т.н.Попитах го как се лекуват,а той каза- ми пак с антибиотици.
Втория път когато имах пак ентерококи наскоро(3гд.след първия) пак бях пила много антибиотици.Описала съм по-долу какви и за какво.Пак се повтори същото и веднага си пуснах микробиология с антибиограма.Този път се повлияваха от много антибиотици.Сега пак след лечението е ок.
И двата пъти се появяват след продължителна употреба на антибиотици.Не практикувам анален секс,не нося прашки,и бих казала,че спазвам доста добра хигиена.Въпреки ,че не вярвам ,че проблема е в това как се бършеш и как се миеш, си имам схема при миенето
.Също така,когато ходя по голяма нужда,винаги след това се измивам.И двата пъти ,когато съм имала ентерококи,не съм имала сексуални контакти с месеци ,поради липса на партньора.Това е!Просто не мога да си обясня.Сега както казваш ти,вероятно е била нарушена флората във влагалището от антибиотиците и това е било предпоставка за ентерококите.Дали може да е така?