Като заговорихте за Ентерококите и аз да се включа,че тъкмо тях лекувам в момента . И аз не практикувам анален секс!Орален сме си практикували винаги ,но от него не съм се сдобивала с въпросната бактерия. Два пъти съм имала ентерококи и съм се интересувала доста за тях,тъй като и аз изпитах неудобство,когато разбрах,че са чревна бактерия.Единият път дори ,не бях правила секс 5 месеца ,защото мъжът ми не беше в страната.И двата пъти ми се появяват след употреба дълго време на антибиотици.Тази година февруари и март месец гнойна ангина-Аугментин и след това Зинат ,защото не ми мина.Май- Нолицин заради бъбреците.Юни-ЦС и Вибрамицин.Микробиология-ЕНТЕРОКОКИ!Просто нямаше как де е друго.Като пак не сме имали контакти от месец и половина ,защото е извън града.
Шом са те напитили ентерококите,значи има някакъв проблем в червата-дисбактериоза и причините могат да са най-различни,не само лекарства,но и неправилно хранене,некачествена храна,ако сте подложени на стрес дълго време,имунна система,хормонални проблеми и др.Лекуват се успешно с подходящ антибиотик.Ако го няма този проблем, е трудно да се пренесат във влагалището,особено ако флората там си е ок.Обаче бъкат ли ти в червата,не ти се и разминава влагалищната инфекция,дори и да не практикуваш анален или орален секс. Така,че ако сте си здрави,не се отказвайте от прияни изживявания в леглото иначе ще изглеждате и ще се чувствате така и без това правенето на секс по часовник и неуспешните опити са достатъчно досадна работа.
Съжалявам, че се намесвам, но това което казваш не е точно така. Червата по принцип си бъкат от ентерококи и количеството им не е причина за влагалищни инфекции. Не знам дали си запоната, но ние имаме повече бактериални клетки в нас, от колкото наши си. Най-честата причина за ентерококи във влагалището ( с изключение на аналния секс) е неправилната хигиена. Не казвам липсата на такава, а неправилната. Примерно, ако се избършеш по погрешка в обратната посока или ако се пипнеш близо до ануса и след това се миеш около влагалището.
Много е странно как ентерококите ти се появяват след употреба на антибиотици. Да не би да те диагностицират грешно ( и това би било много странно, де). Антибиотиците убиват бактериите и правят мястно на гъбичките да се развиват, затова след антибиотици обикновено се получават гъбични инфекции. Освен това доксициклина ( което е същото като вибрамицин)също ги убива. Има вероятност да имаш някаква резистентна инфекция. Съветвам те следващият път когато има нещо подобно, да настояваш за антибиограма на организмите, които са намерили, за да ти назначат правилният антибиотик. Не е нормално да ти се връща след взимане на антибиотици, освен ако бактерията не е резистентна към дадения антибиотик.
Боби
Аз пък не съм съгласна с това което казващ ти.
Да,ентерококите са си чревна бактерия и си ги има в червата,но в определено количество.Когато се използват антибиотици
продължително време се получава дисбактериоза.Дисбактериозата е нарушение на нормалния състав на чревната микрофлора. При нея се намалява количеството на полезните бифидо- и лактобактерии.
Бифидобактериите са основните представители на нормалната чревна микрофлора, съдържанието на които в идеалния случай трябва да бъде около 95%. Същественото намаляване на тяхното количество, е винаги признак на изразена дисбактериоза.
Лактобактериите (лактобацили, млечнокисели микроби) съставляват в норма 5% от общия брои на микроорганизмите, които обитават червата. Освен полезни микроорганизми, в червата живеят и вредни бактерии - стрептококи, стафилококи и ентерококи. Болестотворни бактерии непрекъснато попадат в стомашно-чревния тракт и с храната, която ядем. Съжителството между полезната микрофлора на червата и тези вредни микроби съвсем не е миролюбиво. Количеството на полезните или вредните бактерии се увеличава за сметка на изтласкването на „враговете". Когато по различни причини вредните болестотворни микроби изтласкат или заемат голяма част от мястото на полезната чревна микрофлора се развива дисбактериоза.Друга основна причина за развитие на дисбактериоза е самолечението и безконтролното използване на силнодеистващи лекарства и особено на антибиотици. Ето защо при всяка антимикробна терапия, особено при лечение с препарати с широк спектър на действие (тетрациклин, сулфаниламиди и др.) е добре да се взимат мерки за запазване на полезната микрофлора в червата чрез приеми на препарати съдържащи концентрирани култури от полезни микроорганизми като бацилус булгарикум, ацидофилус и бифидобактерии, както и на витамини от група В.Винаги,когато имам вагинално течение си правя микробиология с антибиограма,а на тема хигиена съм манячка,точно заради гъби и тем подобни
,понякога дори се дразня от себе си.
Влагалището и ануса са много близко и винаги има пряк и не пряк контакт между двете,ако се замислиш над физиологичните процеси на тялото ще разбереш.За да попаднат тези лоши ентерококи,или по-точно за да се насадят те във влагалището,то значи по някаква причина са допуснатотам,тъй като и там си има добри бактерии,които се борят с лошите и не им позволяват да съществуват там
ако се пипнеш близо до ануса и след това се миеш около влагалището.
А това е направо е смешно.Ами през лятото като се потиш,то по тази логика всички жени нон стоп ще сме с ентерококи във влагалището.Ако се замислиш,ще видиш,че човешкото дупе е почти винаги потно и щеш не щеш това малко или много се стича към влагалището.Примерно! Господ едва ли ни е създал така,че постоянно да внимаваме ,коя част да си пипаме и коя не,за да не се разболеем.Нали за това има имунитет.Да не подценяваме природата.
Антибиотиците убиват бактериите и правят мястно на гъбичките да се развиват, затова след антибиотици обикновено се получават гъбични инфекции. Освен това доксициклина ( което е същото като вибрамицин)също ги убива. Има вероятност да имаш някаква резистентна инфекция. Съветвам те следващият път когато има нещо подобно, да настояваш за антибиограма на организмите, които са намерили, за да ти назначат правилният антибиотик. Не е нормално да ти се връща след взимане на антибиотици, освен ако бактерията не е резистентна към дадения антибиотик.
Не ми се връща след употребата на един антибиотик.А ентерококите ми се появяват след няколко месечна такава.Говорим за 3-4 месеца 5 антибиотика.Ентерококите се лекуват с антибиотици,но и голямото им количество се появява от тях.А, и още нещо.Не нося прашки от 6 години.Просто не са ми удобни.
Разбира се не твърдя,че причината е само тази за поява на ентерококи,има много други,но аз пиша за конкретния,мой случай.Да може би се хващат ентерококи от анален секс,но всичко останало като пипнах се тук и после там,изпишках се и се изпръсках...не ми звучат никак сериозно.И не мисля,че е много полезно постоянно да мислиш къде се пипаш и кога,защото живота ти ще се превърне в ад.Естествено,че няма да си бръкнеш в дупето и после да си лапнеш пръста
,но все пак всичко си има граници. :wink:Както е писала
deep по-долу
Оф, де да беше толкоз лесно...