Здравейте!
Пускам отделна тема, да може някое момиче, което е преживяло такова нещо, да ми помогне в разчитането.
В 20 г.с. се спука околоплодния мехур на едното бебе, но имаше малко вода, лежах 18 дни, но в 22 г.с. всичко приключи.Правила съм редукция и CRP след това ми беше доста високо, ако има някакво значение това.
Взех си епикризата и хистологията най-накрая, крайно време беше вече.
И двете близначета са били момиченца, по 600 гр. и 27 см., има инфекция Стрептококус галактие по плацентата и нарушена кръвна циркулация.
На първото, дето му беше спукан мехура пише огнищен гноен хорионионит, едностранен омфалоангиит, двустранна десквамативна пневмония, подостър вилозит и инфаркти с различна давност по плацентата, акцидентелна атрофия на тимуса, петнисти кръвоизливи по вътрешните органи.
На второто пише кожа сивкавоморава, тъмно сини петна, петнисти кръвоизливи по плеврите и епикарда, малък тимус, уплътнени бели дробове.
Плаценти 11 и 13 см., по едната множество уплътнения до 4 см., участъци с изтъняване, от които на срез изтича гноевидна течност, ципи кръвонаседнали и късливи, пъпни върви с кръвонасядания с по три съда.
Ужасно се чувствам от всичко това!