0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
хистология и аборт в 22 г.с..
« -: Май 21, 2009, 19:40:19 pm »
Здравейте!
Пускам отделна тема, да може някое момиче, което е преживяло такова нещо, да ми помогне в разчитането.
В 20 г.с. се спука околоплодния мехур на едното бебе, но имаше малко вода, лежах 18 дни, но в 22 г.с. всичко приключи.Правила съм редукция и CRP след това ми беше доста високо, ако има някакво значение това.

Взех си епикризата и хистологията най-накрая, крайно време беше вече.

И двете близначета са били момиченца, по 600 гр. и 27 см., има инфекция Стрептококус галактие по плацентата и нарушена кръвна циркулация.

На първото, дето му беше спукан мехура пише огнищен гноен хорионионит, едностранен омфалоангиит, двустранна десквамативна пневмония, подостър вилозит и инфаркти с различна давност по плацентата, акцидентелна атрофия на тимуса, петнисти кръвоизливи по вътрешните органи.

На второто пише кожа сивкавоморава, тъмно сини петна, петнисти кръвоизливи по плеврите и епикарда, малък тимус, уплътнени бели дробове.

Плаценти 11 и 13 см., по едната множество уплътнения до 4 см., участъци с изтъняване, от които на срез изтича гноевидна течност, ципи кръвонаседнали и късливи, пъпни върви с кръвонасядания с по три съда.

Ужасно се чувствам от всичко това!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

Iffi.13

• 641
  • НАПРЕД И НАГОРЕ !!!
Re: хистология и аборт в 22 г.с..
« Отговор #1 -: Май 21, 2009, 19:45:32 pm »
Ох, мило Силванче... Все ти чета темите и не намирам сили да пиша в тях! Не мога да ти дам съвет, но си представям как се чувстваш... Прегръщам те силно, и ти пожелавам да се възстановиш до колкото е възможно по-бързо. :bighug: :balk_21:
« Отговор #2 -: Май 21, 2009, 21:33:40 pm »
 Мило silvanchence , не мога да ти помогна в разчитнето на резултатите.
 Вие май не сте правили имунологични изследвания :ask:
Инфаркти с различна давност по плацентата  се получават при нарушения в плацентарната микроциркулация. В Дневника ти си мисля , че видях гранични стойности на тромбоцитите...
 Когато решиш , че си готова , пусни си АФА , NK , PLA.

Най - искрено ти желая скорошно съвземане и възстановяване ! Бъди силна!
Един ден ще бъдеш възнаградена за препятствията , които си успяла да преодолееш по пътя на постигането на мечтата ви ! :cuddle:
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #3 -: Май 22, 2009, 12:52:22 pm »
Ходих днес при д-р Стаменов, прегледа ме и ми каза, че на пръв поглед всичко му изглежда нормално месец и половина след ужасната случка, но лигавицата още е малка, да отида след още месец и половина и ще ми каже какво да се прави.Питах да си пускам ли имунологични изследвания, каза ми, че в момента няма смисъл от това.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

everything_possible

• 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
« Отговор #4 -: Май 22, 2009, 17:48:15 pm »
Познавам момиче на което изтекоха водите в 26 г.с., предизвикаха раждане и след това получи белодробна емболия /естествено не винаги се стига до там/. Едва я спасиха, оказа се след това,че има генетичен и  имунологичен проблем. За щастие сега е отново бременна и очаква своята първа рожба. Естествено с подходяща терапия. При мен пък, при първата ми бременност причината беше инфекция. Така,че преди да започнеш отначало е хубаво да изключиш генетичен или имунологичен проблем и да проверяваш системно за инфекция.

п.п. Аз лично имам голямо доверие на д-р Стаменов, но ако имаш възможност наистина си пусни едни изследвания. Малко са скъпички, но поне ще ти стане по-ясна картинката
« Последна редакция: Май 22, 2009, 17:50:27 pm от everything_possible »
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!