0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

red_monika

От къде да започна
« Отговор #20 -: Март 09, 2006, 15:48:02 pm »
от 3 месеца правим опити.Аз съм на 30 години. Възможно ли е проблема да идва от възрастта ми. просто се ужасявам от факта, че ме е обхванала луда паника, а това никак няма да ми помогне.Напротив. При такова напрежение и страхове едва ли нещо ще стане.Днес нищо не съм свършила на работа, само се лутам по форуми и сайтове. как издържате вие, как запазвате самообладание?
*

red_monika

От къде да започна
« Отговор #21 -: Март 09, 2006, 15:54:53 pm »
от 3 месеца правим опити.Аз съм на 30 години. Възможно ли е проблема да идва от възрастта ми. просто се ужасявам от факта, че ме е обхванала луда паника, а това никак няма да ми помогне.Напротив. При такова напрежение и страхове едва ли нещо ще стане.Днес нищо не съм свършила на работа, само се лутам по форуми и сайтове. как издържате вие, как запазвате самообладание?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
От къде да започна
« Отговор #22 -: Март 09, 2006, 15:57:39 pm »
Цитат на: red_monika

От 3 месеца правите опити и си се отчаяла...какво да кажа аз, от 4-5 години вече се мъча.
До 1 година опитвате, и ако не стане тогава отиваш на АГ-преглед.Това казват лекарите.
Може обаче да си направиш някои изследвания,които така или иначе трябва да се направят когато се планува бременност.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
От къде да започна
« Отговор #23 -: Март 09, 2006, 16:17:41 pm »
Цитат на: denis
Цитат на: Marie
Ако послуша съвета ти Мари, за фоликулометрия,може да направи само естрадиол,при фоликул 18мм.А 7 дена след Овулация-прогестерон.
ЛХ и ФСХ е най-добре 3 ден наМЦ.,няма смисъл след това.

Денис, лекарката ми искаше да види черно на бяло дали имам ЛХ пик, защото обикновените ЛХ тестове не ми отчитаха никога пик, бях вече с година и половина проби зад гърба си. Но мисля, че 3 хормона гледхаме по овулационно време, ама не се сещам, документите са ми у дома.

Извинявай, но не съм съгласна.
ЛХ пика никой неможе да каже кога ще бъде и как от едно изследване са ти го уцелили.Мисля че нещо бъркаш.

Като се прибера, ще напиша точно в кой ден какви хормони изследвахме. Лекарката ми е много добър гинеколог, проверила съм я под лупа и не се съмнявам в професионализма й. При положение, че съм отишла с таблица от 6 месечно мерене на БТ,  ову тестове, добра цервикална слуз, други наблюдения и съм с редовен и еднакъв по продължителност цикъл, не виждам защо да не е правилно решението й да ми провери ЛХ пика с кръвно изследване. Денис, забелязвам, че с вещина ползваш терминалогията на стерилитета. Медицинско лице ли се, ако не е тайна?
Alexandra
От къде да започна
« Отговор #24 -: Март 09, 2006, 16:36:43 pm »
Моника, споко бе  :P
Три месеца са нищо работа - ще видиш как до 6-тия, най-късно 8-мия ще стане :D
30г. все още е добра фертилна възраст, ние тук болшинството сме по-дърти :P

Как издържаме - ми претръпваме след първата година, понякога ни удря отчаянието, но виртуалните ни приятели от форума ни окуражават, ободряват и разсмиват, съветваме се.

Имаме си под-отдел за Емоционални проблеми.

За замразяване на сперма - за Варна не знам, но в София правят например в клиниката, в която аз ходя. Не е много евтино :(  Някъде 300 + лева за 6 месеца. Правят проби за криотолерантност, за да прогнозират какво ще остане след размразяването.
Благодаря ти, Бени!

От къде да започна
« Отговор #25 -: Март 09, 2006, 17:38:29 pm »
здравейте ,спермограмата е правена в клиника препора4ана от лекар който се занимава с нас и нашия проблем.ако триябва пак ще направим нова спермограма защото може както казвате вие  да не е нешто наред.сега ще ви напиша какви изследваниа сьм направила .

1 видеозон и преглед -ОК

2 овулация-ОК

3 тест за хламидия-ОК

4 някакво изследване на крьвта (не ми стана много ясно за какво то4но е ???) на бележката пише Хими4ески и хематологи4ни лабораторни параметри
левкоцити, лимфоцити,хемоглобин и тн.--лекаря каза ОК

5 отпушване на трьбите-трябва да под4ертая 4е не бяха запушени

6 репродоктивни хормони---ОК

доктора ми каза 4е до тук вси4ко е нормално.остана да направя оште едно изследване за някакьв хормон.
това според вас като изследвания добре ли е ?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
От къде да започна
« Отговор #26 -: Март 09, 2006, 18:13:17 pm »
Ако послуша съвета ти Мари, за фоликулометрия,може да направи само естрадиол,при фоликул 18мм.А 7 дена след Овулация-прогестерон.
ЛХ и ФСХ е най-добре 3 ден наМЦ.,няма смисъл след това.

Денис, лекарката ми искаше да види черно на бяло дали имам ЛХ пик, защото обикновените ЛХ тестове не ми отчитаха никога пик, бях вече с година и половина проби зад гърба си. Но мисля, че 3 хормона гледхаме по овулационно време, ама не се сещам, документите са ми у дома.

Извинявай, но не съм съгласна.
ЛХ пика никой неможе да каже кога ще бъде и как от едно изследване са ти го уцелили.Мисля че нещо бъркаш.

Като се прибера, ще напиша точно в кой ден какви хормони изследвахме. Лекарката ми е много добър гинеколог, проверила съм я под лупа и не се съмнявам в професионализма й. При положение, че съм отишла с таблица от 6 месечно мерене на БТ,  ову тестове, добра цервикална слуз, други наблюдения и съм с редовен и еднакъв по продължителност цикъл, не виждам защо да не е правилно решението й да ми провери ЛХ пика с кръвно изследване. Денис, забелязвам, че с вещина ползваш терминалогията на стерилитета. Медицинско лице ли се, ако не е тайна?

Не миличка, но от това четене ,толкова години. А моите са доста.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
От къде да започна
« Отговор #27 -: Март 09, 2006, 18:14:53 pm »
Пламена, на колко сте години, какво ви е общото здравословно състояние и от колко време пробвате? Предишни бременности-сполучливи, несполучливи?

Спермограмата направена ли е качествено в специализиран център-трябва да е разширена с микробиология? Аз не знам много за това, дано другите момичета ти кажат. Трабва да се направят изследвания за антитела, имунологични, за съвместимост.

Приемай фолиева киселина, ако не го правиш вече. Па малко гимнастика, добра храна, витамини, позитивно мислене.
Alexandra
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
От къде да започна
« Отговор #28 -: Март 09, 2006, 18:18:53 pm »
Цитат на: plamena
здравейте ,спермограмата е правена в клиника препора4ана от лекар който се занимава с нас и нашия проблем.ако триябва пак ще направим нова спермограма защото може както казвате вие  да не е нешто наред.сега ще ви напиша какви изследваниа сьм направила .

1 видеозон и преглед -ОК

2 овулация-ОК

3 тест за хламидия-ОК

4 някакво изследване на крьвта (не ми стана много ясно за какво то4но е ???) на бележката пише Хими4ески и хематологи4ни лабораторни параметри
левкоцити, лимфоцити,хемоглобин и тн.--лекаря каза ОК

5 отпушване на трьбите-трябва да под4ертая 4е не бяха запушени

6 репродоктивни хормони---ОК

доктора ми каза 4е до тук вси4ко е нормално.остана да направя оште едно изследване за някакьв хормон.
това според вас като изследвания добре ли е ?

Идеално! Поздравления!
Какво имаш предвид под отпушване на тръби?- Хидротубация ?
Бих изследвала хормони на  щитовидната жлеза  и
 антиспермални антитела.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

red_monika

От къде да започна
« Отговор #29 -: Март 10, 2006, 09:56:10 am »
Здравейте, отново!
Извинявам се за вчерашната ми паника. Днес се чуствам значително по-добре. Вчера бях афектирана от факта, че моя мъж си направи спермограма, за щастие при нея всичко е ОК, но неговия доктор казал, че щом съм на 30 год. и щом мъжът ми ще заминава, да сме направели вичко възможно за бебе, защото иначе на 31 години било вече много много късно за първа бременност и почти невъзможно. Как може този човек така да говори не знам. Но пък и как аз му се хващам на приказките. Днес съм по-спокойна и уверена. нервите са ми най-лошия спътник, така, че ще гледам да се отдам на хубави мисли, почивка и спорт. междувременно докато го няма мъжът ми ще си направя и изследвания и ще започна по-здравословен животец:-))
От къде да започна
« Отговор #30 -: Март 10, 2006, 10:02:09 am »
Цитат на: red_monika
Здравейте, отново!
... но неговия доктор казал, че щом съм на 30 год. и щом мъжът ми ще заминава, да сме направели вичко възможно за бебе, защото иначе на 31 години било вече много много късно за първа бременност и почти невъзможно.

Моника, не мога да си представя тоя доктор какви ги мисли????  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Направо съм възмутена от неговото поведение... Дали не е по-добре да го смените? Аз на такъв доктор повече не бих се доверила....

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
От къде да започна
« Отговор #31 -: Март 10, 2006, 10:05:27 am »
Моника, в Западна европа много често първо дете се ражда именно след 30 години. Тук имаме десетки бременни на 30+ години, хем хората са имали проблеми.

Правилно си решила да се абстрахираш от тъпата му забележка :P
Благодаря ти, Бени!

От къде да започна
« Отговор #32 -: Март 10, 2006, 10:14:40 am »
Цитат на: FreshBreeze
...Как издържаме - ми претръпваме след първата година, понякога ни удря отчаянието, но виртуалните ни приятели от форума ни окуражават, ободряват и разсмиват, съветваме се. ...

Много точно! red_monika ти пожелавам да не стигаш до този момент с претръпването  :D

denis недей да правиш такива дълги цитати - става трудно за четене!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

От къде да започна
« Отговор #33 -: Март 10, 2006, 15:49:19 pm »
Моника, не се притеснявай за възрастта! Аз също след 2 месеца ще направя 30... и се борим за 1-во бебче, след 2 спонтанни аборта. Имам колежка, която е на 40 год. и е бременна      за първи път в 5 месец... и то след дъго чакане, изследвания и т.н. Знам, че е трудно и сдухващо, но ако се предадем сами, няма кой да ни помогне.  :goodluck:
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
От къде да започна
« Отговор #34 -: Март 10, 2006, 22:14:56 pm »
Моника, този лекар явно не е в час. Подкрепям мнението, че, особено в Западна Европа, да родиш първото си дете след 30г. е най-естественото нещо. Стига глупости, моя приятелка от Люксембург роди преди няма и месец първата си рожбичка на 35 години, не се притеснявай от подобни неадекватни забележки:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
От къде да започна
« Отговор #35 -: Март 12, 2006, 15:57:13 pm »
какво имате в предвид за подходяшта храна,не са ми казавали да пия фолиева киселина .аз сьм на 28 години .докторите казват 4е вси4ко е наред а ништо не става.правим опити от 2 години и не мисля ,4е емалко но като 4ета 4е има моми4ета които правят опити по -дълго от мен се от4айвам още пове4е.докторите с които се съветвах ми казаха 4е трябва да из4акаме поне година след отпушване на трьбите и постоянни проби за да са сигорни 4е немога да забременея.аз ве4е по4нах да гледам позитивно доколкото мога ипостоянно си мисля 4е трябва да стане малкото 4ове4е,но всеки пьт уви.отпушиха ми трьбите на 2 декември.
*

Eli_

• 516
  • Тъпа и упорита !!!
От къде да започна
« Отговор #36 -: Март 12, 2006, 16:20:31 pm »
Да,много е тъпо някой, като каже "то вече след 30-те...става много трудно" или нещо подобно. Ами аз ,като започнах да искам бебе и да се опитваме да го направим бях на 23-24 и пак не беше лесно :wink: .Вече шанс да стана майка докато стана на 30 /след два месеца е/ нямам ама какво да направя - съдба,така е било писано...При всеки е различно. Имам няколко приятелки,който вече имат по едно дете на 3-5 год. и вече искат второ и то по-скоро,че после било трудно да се гледат деца.. :twisted:  Ама те откъде да знаят какво е да драпаш със зъби и нокти години наред .Тогава изобщо изключваш възрастта ,като фактор само и само да стане. Знаете как е. А пък инъче едната ми колежка забременя на 39 год. без никакъв проблем за пръв път /поне незнам за такъв/ и другия месец ще ражда. Така,че споко ...ако е писано ще стане на 30 или на 40 или и нагоре. :) Важното е да правим каквото зависи от нас. :goodluck:
*

red_monika

От къде да започна
« Отговор #37 -: Март 13, 2006, 11:03:05 am »
Мерси много за подрепата, която получавам!!
Много ясно, че никога няма да стъпя при този доктор и честно не искам повече да стъпя при светилата в Майчин дом. Преди месец една докторка ми каза, че не ставало заради тесен цервикален канал(не можели сперматозоидите да минават, а как изтича менструлната кръв незнам), сега този доктор ме изкарва някаква безнадеждно стара. Прекарах един доста неприятен weekend, където се чудех къде да се тикна, че да не мисля за тези приказки. Ами вече имам чуството, че с тази психоза, и абсолютно здрава да съм и на 20 години да съм, пак няма нищо да стане. Аз си ,мислех че докторите са, за да лекуват, а не за да те сринат и да те разболеят психически. Но едновренно с всички мъки ще трябва и тези да се поемат, дано да попадна на свестен лекар и дано ми отмине страха и психозата, че с тях накъде??!!
*
От къде да започна
« Отговор #38 -: Март 13, 2006, 12:34:56 pm »
Цитат на: plamena
какво имате в предвид за подходяшта храна,не са ми казавали да пия фолиева киселина .аз сьм на 28 години .докторите казват 4е вси4ко е наред а ништо не става.правим опити от 2 години и не мисля ,4е емалко но като 4ета 4е има моми4ета които правят опити по -дълго от мен се от4айвам още пове4е.докторите с които се съветвах ми казаха 4е трябва да из4акаме поне година след отпушване на трьбите и постоянни проби за да са сигорни 4е немога да забременея.аз ве4е по4нах да гледам позитивно доколкото мога ипостоянно си мисля 4е трябва да стане малкото 4ове4е,но всеки пьт уви.отпушиха ми трьбите на 2 декември.

Пусни търсене в сайта, има поне 3-4 статии за фолиевата киселина. Прочети, бъди информирана. Не може нищо да ви няма, а 2 години да нямате бебе, трябва да се търси причината, трябва да се направи точна диагностика, качествени изследвания. В сайта има много инфо. Чети.
Alexandra
*

Anonymous

От къде да започна
« Отговор #39 -: Март 24, 2006, 16:41:28 pm »
здравейте благодаря ти МАРИЕ 4е ми писа за фолиевата киселина. .моята лекарка не ми е казвала 4е  трябва да я пия.аз до скоро бях на диета и се лишавах от много храни а сега разбирам 4е трябада да ги приемам и отделно да пия тази киселина.надявам се скоро да ви кажа 4е сьм бременна.благодаря ви 4е ви  има.