0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

red_monika

От къде да започна
« -: Март 02, 2006, 18:01:59 pm »
За пореден път не стана със зачеването. С половинката ми правим опити, но не се получи пак. Последния път си правих тест за овулация и като отчете положителен пробвахме 3 поредни дни. За съжаление ми дойде точно на 14-тия ден след овулацията. Какви изследвания да започна да си правя, за да разберем каква е причината. Аз съм на 30 години и правя опити за първа бременност. Половинката ми ще си прави спермограма другата седмица. Аз какви изследвания да започна да си правя. Ходих на гинекологичен преглед и ми казаха само, че имам малка матка и тесен цервикален канал.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: От къде да започна
« Отговор #1 -: Март 02, 2006, 18:30:48 pm »
Цитат на: red_monika
За пореден път не стана със зачеването. С половинката ми правим опити, но не се получи пак. Последния път си правих тест за овулация и като отчете положителен пробвахме 3 поредни дни. За съжаление ми дойде точно на 14-тия ден след овулацията. Какви изследвания да започна да си правя, за да разберем каква е причината. Аз съм на 30 години и правя опити за първа бременност. Половинката ми ще си прави спермограма другата седмица. Аз какви изследвания да започна да си правя. Ходих на гинекологичен преглед и ми казаха само, че имам малка матка и тесен цервикален канал.

Здравей!
От колко време опитвате?
Това че си използвала тестове е добре.Може да започнеш да мериш и БТ.
Изследвания които е добре да се направят това са:
тироидни хормони и антитела / на щитовидната жлеза/
УЗ на щитовидна жлеза
репродуктивни хормони /полови хормони/,
изследване за антиспермални тела,
Хламидия трахоматис
Момичетата ще допълнят , но като за начало общо взето е това.
Дано да нямате проблеми и скоро да се случи чудото.
Пожелавам ви успех.

ПП. Колкото до малката матка, това не е проблем.А за тесен цервикален канал...май стана модерно напоследък...но и това не е страшно и се коригира.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #2 -: Март 02, 2006, 18:52:50 pm »
За пореден път не стана със зачеването...   Аз съм на 30 години ...

Не знам година ли, две ли опитвате или от месец-два само, но почнете с тия 3 неща:

спермограма
мерене на базална температура 1-3 месеца
проверка за проходимост на тръбите

Успех!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
От къде да започна
« Отговор #3 -: Март 02, 2006, 23:59:37 pm »
Ориентирай се към клиника по стерилитет. Не си губи времето с квартални гинеколози.
*

DESA

От къде да започна
« Отговор #4 -: Март 04, 2006, 19:22:08 pm »
Съгласна съм с Lali .Обикновените гинеколози нищо не разбират от тези неща.Единственото нещо ,което могат да "лекуват" е гъбички......
« Отговор #5 -: Март 04, 2006, 19:40:17 pm »
Какви изследвания да започна да си правя, за да разберем каква е причината.

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=35

http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=36
От къде да започна
« Отговор #6 -: Март 05, 2006, 19:51:17 pm »
zdraveite ,az sa6to imam problem,sas ovulaziata.v prodaljenie na  6 meseza si izmervah temperaturata.kato otidoh pri genikologa d-r Zoneva  mi obiasni 4e nesam popalvala pravilno kalendara si.Obiasni mi 4e v aptekite prodavat testovi za ovulazia i da si zakupia ot tiah 5 broia i da gi napravia,kogato testa ima 2 4erti4ki da otida da mevidi na videozon.na 4den kogato go napravih 2 4erti4ki se poiaviha i az otidoh da me vidi .kaza 4epri men vsi4ko e nared i iska da napravi  izsledvane na  maja mi.a be s 2 dumi vsi4ko ni e nared  dori i otpu6vane na trabite si napravih ,no pak ni6to ne stava ve4e neznam kakvo da predpriema.tozi  mesez mi zakasnia s 3 dni ive4e si misleh 4e sam bremenna no uvi pak udarih na kamak.ve4e se ot4aiah mnogo.spored vas kakva e sledva6tata stapka
От къде да започна
« Отговор #7 -: Март 05, 2006, 20:05:35 pm »
ако можеш пиши на кирилица че трудно се чете:)

погледни предният ми пост за да видиш какви изследвания се правят по принцип когато търсиш проблем.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
От къде да започна
« Отговор #8 -: Март 05, 2006, 23:47:35 pm »
Пламена пиши на КИРИЛИЦА!!!

Следващата стъпка е да си направите едни хормони ако не си правила, и сподели къде правихте спермограмата? Защото ако не е в център по репродуктивна медицина просто няма смисъл от нея. Явно ще трябва да я повторите. В повечето лаборатории и болници просто всички мъже излизат при изследвания в идеално здраве.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

red_monika

От къде да започна
« Отговор #9 -: Март 09, 2006, 13:45:17 pm »
Спермограмата на половинката ми била отлична, показателите били в норми. Значи трябва да започна да търся причината в мен. Доктора казал, да съм отидела в болница да ми установат имам ли овулация. Днес ми е 8 ден от  цикъла, за какви излследвания е подходящ този период от цикъла. разбтрзала съм се т.к. половинката ми заминава за половин година извън БГ.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
От къде да започна
« Отговор #10 -: Март 09, 2006, 13:50:04 pm »
Спермограмата на половинката ми била отлична, показателите били в норми. Значи трябва да започна да търся причината в мен. Доктора казал, да съм отидела в болница да ми установат имам ли овулация. Днес ми е 8 ден от  цикъла, за какви излследвания е подходящ този период от цикъла. разбтрзала съм се т.к. половинката ми заминава за половин година извън БГ.

Здравей!
Поздравления за спермограмата.
А какви изследвания направи досега?
Мери БТ и прави тестове за овулация.Освен всичко друго.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

red_monika

От къде да започна
« Отговор #11 -: Март 09, 2006, 14:07:04 pm »
*
От къде да започна
« Отговор #12 -: Март 09, 2006, 14:16:16 pm »

Ако си с нормален цикъл от 28 дена, може да ти се направи мониторинг на овулацията. На мен в Прага лекарката ми го направи така: ден 12 -УЗИ на яйчници, фоликули, ендометриум + кръв за хормони (не помня точно кои, но бяха тези, които се вдигат по време на ову-естрадиол, ЛХ и още един ), ден 14-УЗИ, ден 16-УЗИ, ден 22-прогестерон. Така имам доказана с УЗИ и хормонални изследвания овулация.
Друго какво като идея? При мен след овулацията поселдваха изследвания за антитела и съвместимост. Моята лекарка в Прага не е привърженик на цветните снимки, но гледам в България много се прави, може бе и това да направиш. Не знам. Нека и другите момичета ти дадат идеи.
Alexandra
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
От къде да започна
« Отговор #13 -: Март 09, 2006, 14:26:01 pm »
Ако послуша съвета ти Мари, за фоликулометрия,може да направи само естрадиол,при фоликул 18мм.А 7 дена след Овулация-прогестерон.
ЛХ и ФСХ е най-добре 3 ден наМЦ.,няма смисъл след това.

За тези няма значение кой ден на МЦ си:
Пролактин,Тестостерон
Хламидия,
антиспермални антитела.
Хормони на щитовидната жлеза +антитела (ТАТ и МАТ)

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
От къде да започна
« Отговор #14 -: Март 09, 2006, 15:00:02 pm »
Цитат на: denis
Ако послуша съвета ти Мари, за фоликулометрия,може да направи само естрадиол,при фоликул 18мм.А 7 дена след Овулация-прогестерон.

Денис, лекарката ми искаше да види черно на бяло дали имам ЛХ пик, защото обикновените ЛХ тестове не ми отчитаха никога пик, бях вече с година и половина проби зад гърба си. Но мисля, че 3 хормона гледхаме по овулационно време, ама не се сещам, документите са ми у дома.
Alexandra
*

red_varna

От къде да започна
« Отговор #15 -: Март 09, 2006, 15:12:52 pm »
Къде във Варна да си направя всички тези изследвания?
*

red_monika

От къде да започна
« Отговор #16 -: Март 09, 2006, 15:21:12 pm »
Мисля, че вече започвам да откачам. Някой знае ли нещо повече за замразяването на спермата и за правенето на опити за забременяване със замразена сперма?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
От къде да започна
« Отговор #17 -: Март 09, 2006, 15:24:04 pm »
Цитат на: Marie
Цитат на: denis

Денис, лекарката ми искаше да види черно на бяло дали имам ЛХ пик, защото обикновените ЛХ тестове не ми отчитаха никога пик, бях вече с година и половина проби зад гърба си. Но мисля, че 3 хормона гледхаме по овулационно време, ама не се сещам, документите са ми у дома.

Извинявай, но не съм съгласна.
ЛХ пика никой неможе да каже кога ще бъде и как от едно изследване са ти го уцелили.Мисля че нещо бъркаш.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
От къде да започна
« Отговор #18 -: Март 09, 2006, 15:25:25 pm »
Мисля, че вече започвам да откачам. Някой знае ли нещо повече за замразяването на спермата и за правенето на опити за забременяване със замразена сперма?

Да, центровете по репродукривна медицина.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
От къде да започна
« Отговор #19 -: Март 09, 2006, 15:29:03 pm »
Влез в
http://www.invitro-bg.com/
--------------------------------------------------------------------------------
 http://www.ivf.bg
Това са два от центровете по стерилитет в София.Там правят добри изследвания.Може и да нямаш установени проблеми,ще ти обърнат внимание.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери