0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Предложение-молба!
« -: Юли 25, 2006, 17:11:40 pm »
Има ли някаква възможност да се създаде база банни с различни типове примерни графики - ановулаторни цикли, графики с бременност, различни видове двуфазност? Благодаря ви!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
Re: Предложение-молба!
« Отговор #1 -: Юли 25, 2006, 20:17:00 pm »
Има ли някаква възможност да се създаде база банни с различни типове примерни графики - ановулаторни цикли, графики с бременност, различни видове двуфазност? Благодаря ви!
Здравей,
това е едно от нещата които искаме да направим от самото начало. Преди наистина нямахме достатъчно данни за да подготвим тази функционалност, но вече е време да помислим как точно да го реализираме.
Ще се радвам да споделиш ти, както и всеки който има идеи, как да стане точно показването на циклите?
Най вече как си представяш работата с тази нова функционалност - например:
Добавяне на нов елемент в менюто - "Графики - статистика" което отваря страница с елементи по които може да се селектират графики:
1. Възраст на Потребителя
2. Дължина на цикъла
3. Цикли с отбелязана овулация
4. Цикли завършили с бременност

колкото до двуфазността - в момента тя не се изчислява от календара и бихме могли да добавим тази опция чак след написването на температурния помощник. 

Това е само един от начините разбира се - пишете тук предложения как по друг начин би било удобно според вас да се достига и ползва тази функционалност, както и какви биха могли да са критериите по които да се търси в графиките.

Поздрави
« Отговор #2 -: Юли 25, 2006, 21:25:30 pm »
Благодаря за бързата реакция, Бийст!

Аз си представям нещата така: да се създаде база данни, в която всеки може да добави своя графика. От падащо меню да може да се избира типът графика. /По-долу ще напиша типовете графики, които ми хрумват/ Добавянето обаче да става в предварителна база в очакване на одобрение на администратор, т.е. някой, който да провери дали графиката е подходяща за съответната категория. Да има и полета за допълнителни разяснения, бележки и т.н. След одобряване графиката се премества във видимата за всички потребители база данни, от която пък потребителите по предварително зададени критерии да могат да се селектира търсета графика.
Типове графики според мен:
- цикъл без овулация
- цикъл, завършил с бременност
- стимулиран цикъл /не знам дали там някой мери БТ :), но все пак добавям/
- цикъл в който се е образувала киста
- цикъл при ПКЯ
- графика със скъсена лутеална фаза
- графика с двуфазност /тук имах предвид да се добавят различни образци на двуфазност, като например такива с рязка граница между фазите, такива в които покачването на БТ не е толкова рязко, със и без покачване до 37 градуса, с равни стойности на БТ през отделните дни или с променливи такива и т.н./
Тези критерии за въвеждане/търсене могат да се кръстосват с други: възраст, дължина на цикъла, ден на овулация и т.н.

Извинете, ако съм допуснала някакви безсмислици, все пак предложението ми може да послужи като чернова и нещата да се прекроят максимално и най-правилно.
Считам, че подобна база данни ще е много полезна за всички.

Поздрави!

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #3 -: Юли 27, 2006, 19:47:27 pm »
Cygnus, Meli и Jam да погледнат написаното тук и да коментират.
На мен тази идея ми допада повече от колкото да преравям всеки път базата от начало до край за да изровя определен цикъл.
Но така потребителите ще решават кои от циклите им да се прехвърлят в базата с цикли, което е по-скоро пожелателно и може базата никога да не съдържа доволно количество.

От друга страна пък ако копираме циклите и ги правим анонимни - като премахаме личните данни (име, емаил, дат на раждане ...) и ги заменим с възраст към месеца на цикъла, също така ще премахнем бележките и ще оставим само лекарствата - нещата много ще се опростят откъм програмиране, базата ще може добре да се индексира и ще работи прилично бързо.

Поздрави
« Отговор #4 -: Юли 27, 2006, 20:17:14 pm »
Второто определено е по-разумно, но първият пести администраторски труд :). Прав си за пожелателността, обаче с един по централен призив все пак мисля, че можем да успеем да посъберем материали :)

« Отговор #5 -: Юли 28, 2006, 09:49:06 am »
Идеята за такава база е страхотна.
А, бележките може понякога да са полезни като информация.
Освен, ако някой не пише строго конфиденциални неща там, но не вярвам. :)
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Юли 28, 2006, 10:06:17 am »
Излишните подробности да се махнат. Важното е да се виждат как изглеждат ановулаторните или бременни графики.