0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
притеснение относно кърменето
« Отговор #360 -: Септември 10, 2009, 12:03:49 pm »
момичета имам следният проблем ,опитах се да намеря нещо по въпроса но без успех,та бебето ми постоянно иска да яде,случвало ми се е да го кърмя по час и половина и като го вдигна да се оригне пак иска,незнам какво да правя вече,кърма си имам и то в изобилие,страх ме е че преяжда,моля ви даите ми съвет :oops:
*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (7 част)
« Отговор #361 -: Септември 11, 2009, 00:26:35 am »
Здравейте, докторе!
Избрах АМ по ваши препоръки. Интересно ми е вашето мнение относно преминаването от Хумана 2 към Хумана 3. Нещо много ми е ароматизирана ,прилича ми на шейк :wink: . Ако останем на 2, означава ли, че лишавам детето от някакви важни съставки , които липсват там?

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #362 -: Септември 11, 2009, 00:39:28 am »
Не е нужна Хумана 3.
След 12м възраст минаваме на обикновено прясно мляко.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #363 -: Септември 11, 2009, 15:42:46 pm »
Здравейте пак, д-р Бърди! (майката на бебето с АД и А-дермата от предните 2 страници:))
Положението с лицето е овладяноо с елокома, но главичката на Юли е цялата червена. Пъпките плъзнаха и по гърба, засега само по едното рамо. Как да процедирам? И там ли да мажа с елоком?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #364 -: Септември 11, 2009, 15:54:47 pm »
Е, това от А-Дерма не може да е.
Може да намажете.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #365 -: Септември 12, 2009, 18:37:37 pm »
Здравейте д-р Бърди,
Бих искала да се консултирам с Вас относно някои неща, които ме притесняват при бебето ми, а именно:
1. Кога трябва да спра нощното хранене? Ако не кърмя нощем, най-вероятно ще намалее лактацията, но педиатърката твърди, че храносмилателната система на детето трябва да почива /шест часа/ и предлага да измествам нощното хранене с вода докато детето се откаже да суче нощем. Това ли е правилното поведение? Детето е на 1 м. и 14 дена;
2. Все още сме с жълтеница. Лекарката казва, че ще мине от само себе си и не назначава никакви изследвания. Отложи втората хепатитна ваксина, но следващата консултация наближава, а жълтеницата още не е минала. Вода със захар не съм давала;
3. Детето повръща доста - почти след всяко хранене, веднъж, два пъти, случва се и по три пъти, че дори и повече. Понякога повръщането е във вид на мляко, а друг път е пресечено - очевидно преработено вече мляко. Да заведем ли детето на специалист?
4. Наддаването му като че не е достатъчно. От болницата ни изписаха 3320 гр., а към този момент е наддал 780 гр. Дали повръщането пречи да наддава?
5. Детето заспива много трудно. Има здрав сън, но самото заспиване като че му е проблем. Има дни, в които спи само по два часа денем /нощем си спи нормално, пак по-трудно заспива след хранене, но не е като през деня/. Да се притеснявам ли или детето просто обича да бодърства?
Много ще съм благодарна за Вашите коментари  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

Birdie

• 11040
« Отговор #366 -: Септември 12, 2009, 18:48:52 pm »
1. Не, не е. Детето само ще се откаже от нощното хранене. Спирането му води до загуба на тегло.
2. Ваксината няма нищо общо и не бива да се отлага. Жълтеницата се уточнява с ред изследвания. Без тях никой не може да каже от какво е жълтеницата.
3. Това е сложен въпрос за кърмени деца. Ако никоя от стандартните мерки не помогне, само минаването на АР мляко има ефект. Разбира се ако повръщането няма органична (заболяване)причина.
4. За какъв период е това? 1.5 месеца?
5. Не е проблем това.
Sir Alec Guinness
« Отговор #367 -: Септември 12, 2009, 20:33:58 pm »
Здравейте!Имам следният въпрос.Имам дъщеричка на 5 месеца,която почти след всяко хранене повръща.Количеството не е много голямо,но ме притеснява факта че не спира.Храня я през 3 часа,като първото хранене сутрин е кърма към 6.30 - 7 часа.След това към 10 и давам около 50-60гр.плодово пюре и след това пак я кърмя.На обяд е на зеленчуково пюре и кърма и останалите хранения са само кърма.Ъпоред вас имам ли повод за притеснения?Детето наддава добре.В момента е около 7800кг.Благодаря предварително
*

Birdie

• 11040
« Отговор #368 -: Септември 12, 2009, 21:15:08 pm »
Така,както го описвате, няма повод за тревоги.
Sir Alec Guinness
« Отговор #369 -: Септември 13, 2009, 09:46:03 am »
Здравейте отново д-р Бърди,
Дано сте си починали добре, за да ни помагате с пълна сила :)

А сега на въпроса...
Дъщеря ми е на 10м от една седмица вади 4 горни зъба едновременно. От събота е с хрема. Секрета беше прозрачен и воднист, но от ден вече се сгъсти и е жълтеникав. Педиатъра ни ми изписа капки за нос (каквито съм имала в къщи, а аз имам виброцил) 3х1 капка, витамин С, и сироп за кашлица Флудитек (който още не съм дала защото немога да преценя дали се налага понеже се изкашля само вечер ако лежи по гръб или сутрин като стане). Температура ако има е 37 градуса, не по-висока.

Въпроса ми е, дали хремата е от зъбите? Правилно ли е лечението? Предстои ни реваксинация с Превенар, до кога да я отложа?
Благодаря Ви предварително!

Здравейте д-р Бърди!
Дори отговор "Без преглед немога да преценя" би бил показателен за мен, че отговаряте на всички, а не само на определени потребители.
Лек и слънчев ден!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #370 -: Септември 13, 2009, 11:38:05 am »
Мисля е добре да Ви обясня няколко неща:

* Не е прието в цивилизованите общества да сме недискретни. Щом не съм Ви отговорил,или не зная отговора, или не искам да отговоря.
* Да преписвате нещата няколко пъти е проява на груба недискретност - явно е че съм видял въпроса Ви. Да правите "намеци", с цел да постигнете Вашата цел е проява на лошо възпитание.
* Използвайте темата по предназначение, а не като способ за постоянен жив чат по всеки въпрос, за който спокойно може да попитате Педиатъра си.
Sir Alec Guinness
« Отговор #371 -: Септември 13, 2009, 12:44:49 pm »
Благодаря Ви за отговора и се ИЗВИНЯВАМ ако съм Ви обидила. Явно умората на която съм подложена от известно време и притесненията отностно състоянието на дъщеря ми са ме накарали да бъда нетактична. Съгласна съм с Вас, че Педиатъра е човека на който трябва да разчитам, но системата ни е такава, че губим време в чакане по опашки, преглед на крак и изнервяне както на децата така и на нас и лечение с неща които "ги имаме в къщи" ми е несериозно. Да ще кажете "сменете си Педиатъра", сигурно сте прав но не е лесно да намериш правилния човек.
Още веднъж се извинявам! Лек ден!