0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (7 част)
« Отговор #300 -: Юли 21, 2009, 15:28:34 pm »
Не се дават такива неща на бебета.
"НАН сензитив" е най-добрият избор в случая.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #301 -: Юли 21, 2009, 15:34:04 pm »
Може ли в такъв случай да попитам още нещо? :(
Моля, разберете, така е трудно да решаваш съдбета и здравето на някой друг, най-вече на собстевното си дете.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #302 -: Юли 21, 2009, 15:38:56 pm »
Не виждам какви толкова тежки "дилеми" има в случая.
Питайте... моля.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #303 -: Юли 21, 2009, 15:47:06 pm »
Дилеми не, няма. Но ми е трудно да реша, особено когато не са ми ясни нещата. Вие през призмата на Вашите знания и опит е лесно, но за една объркана майка не. :?
НАН съвсем обикновенно АМ ли е? Четох, четох и доколкото разбирам единствено при него е премахната лактазата. Т.е. не лишавам с нищо Мони спирайки Аптамила и заменяки го с НАН? Нали ужким в Аптаимла има съставки, соито укрепват имунитета, и без това ми е достатъчно съвестно че не я кърмя. И ако се повлияе добре си продължавам с него /НАН/ или той е само докато укрепне храносмилателната с-ма? При положение, че този плач и неспокойство го има не след всяко хранене, има хранения след които заспива и си спи поне 2 часа, може ли да изчакам поне докато навърши месец с надежда това състояние да отшуми или не си струва да я мъча, а да минаваме на НАН?

Благодаря за разбирането!
« Отговор #304 -: Юли 21, 2009, 17:35:54 pm »
Здравейте д-р Бърди синът ми е на 6м и половина от около 4 месеца повръща постояно след хранене.Според нашата лекърка е било нормално защото преяждал но за мен не е.На обяд се храни само с пюрета и тогава единствено не повръща.Режима ние следния 6-6 30ч-160мл кърма 9-9 30ч-160мл кърма 13-13 30ч-160гр зеленчуково или месно пюре 17-17 30ч 100гр безмлечна оризова каша с пл.пюре и 80мл кърма в 21-21 30ч-160мл кърма.Мислех си че колкото по-голям става повръщането трябва да намалява но уви.На какъв лекър трябва да отидем според вас и възможно ли е повръщането да е от кърмата?
46737.png[/IMG][/URL]
*
« Отговор #305 -: Юли 21, 2009, 19:33:29 pm »
Здравейте отново докторе!Чета това,което пишете на Тан за коликите и разбирам,че сте против капките против колики.А какво препоръчвате,в случаите когато бебето се храни само с кърма?Аз давам една анасонова водичка Gripe water,но имам и Infacol.

И още нещо,какво ви е мнението за капенето на кърма в очите?Не вярвам на "бабешките"методи,но знам ли...
*

Birdie

• 11040
« Отговор #306 -: Юли 21, 2009, 19:53:53 pm »
Здравейте д-р Бърди синът ми е на 6м и половина от около 4 месеца повръща постояно след хранене.Според нашата лекърка е било нормално защото преяждал но за мен не е.На обяд се храни само с пюрета и тогава единствено не повръща.Режима ние следния 6-6 30ч-160мл кърма 9-9 30ч-160мл кърма 13-13 30ч-160гр зеленчуково или месно пюре 17-17 30ч 100гр безмлечна оризова каша с пл.пюре и 80мл кърма в 21-21 30ч-160мл кърма.Мислех си че колкото по-голям става повръщането трябва да намалява но уви.На какъв лекър трябва да отидем според вас и възможно ли е повръщането да е от кърмата?
Да, както бях писал и в "Оценка на моториката" някои деца упорито повръщат на кърма.
Ако сте изключили и други причини за повръщането, единственото решение е добро анти-рефлуксно мляко и спиране на кърменето.

Може да прочетете в "Оценка на моториката"- там съм писал доста по този въпрос.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #307 -: Юли 21, 2009, 19:57:24 pm »
Здравейте отново докторе!Чета това,което пишете на Тан за коликите и разбирам,че сте против капките против колики.А какво препоръчвате,в случаите когато бебето се храни само с кърма?Аз давам една анасонова водичка Gripe water,но имам и Infacol.

И още нещо,какво ви е мнението за капенето на кърма в очите?Не вярвам на "бабешките"методи,но знам ли...

*регулиране на храненето- нито преяждане, нито глад (ограничения)
*дохранване ако е само на кърма и не е ясно дали в часовете на плач просто не е гладно бебето.
*регулиране на бибероните-спазване на правилни тактики на хранене. Недаване на "водички".
*изключваме бебето да е претоплено.
*вземаме мерки срещу рефлукс и се стараем да го опознаем бързо.
*ако детето е само на кърма, изваждаме 10-15 мл преди началото на кърменето и тогава поставяме на гърдата. Някои отчитат и полза от масажи на гърдата.

Всичко това изключва плач в 90-95% от случаите.
Останалите 2-3% се изключват с НАН Сензитив или друго безлактозно мляко.
Останалите случаи може да са истински колики и тогава Саб-Симплекс е най-доброто.
« Последна редакция: Юли 21, 2009, 20:09:46 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #308 -: Юли 21, 2009, 21:13:54 pm »
Докторе, защо винаги сте бил толкова предубеден към мен.  И търсете действия, които не съществуват. Тъжно ми е, че това се получава не за първи път. Аз съм избрала на кого да вярвам и следвам съветите. И това не е моят педиатър, а и това че пиша тук  говори ясно на кого вярвам. Но когато това стане, казвате "Обръщайте се по-често към своя педиатър". И сте прав, не съм само аз,пък и не сте длъжен да правите нищо за мен и децата ми/ всичко правите от добро сърце, за които винаги съм ви била признателна, колкото и да не ви се вярва/.Само че съветите на педиатърът са коренно различни от Вашите. не се опитвам да се застраховам с нищо, в моменти в които плаче и се свива всичко ми изглежда толкова страшно, и страдам заедно с нея, в следващият когато е спокойна се питам дали не избързвам и че търпението никога не ми е било присъщо. Казвате че не е хубаво да се сменят млека, затова и се питам  "ако бързам" и направя грешка. И затова Ви помолих просто да ми обясните нещата за да мога да реша трезаво. А Вие ме обрисувахте едва ли не като най-лицемерния и най-неблагодарния и пр. човек.

Но каквото и да напиша няма смисъл. Вие сте така предубеден и не зная с какво ви накарах през годините да си изградите подобно мнение.
*
« Отговор #309 -: Юли 22, 2009, 01:16:18 am »
Благодаря Ви за съветите!
Надявам се,че не плаче от глад,защото все още не мога да преценя дали се е наял добре или не.Не знам дали някога ще мога да разбера със сигурност.Пробвала съм да го кърмя по малко време и си спи същите часове(3:30-4 часа през деня и 6-7 часа през ноща) и си плаче по едно и също време всяка вечер към 20-21 ч.Мисля,че не са колики,защото не се свива.пробвала съм да го кърмя по-дълго време,с около 4-5 мин повече(по принцип кърмя по 20 мин,както ми казаха в родилния дом,като след десетата минута заспппива за малко от време на време) и когато го вдигна да оригне връща част от млякото.после може да върне още 1-2 пъти по мъничко.Нали това не е рефлукс?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #310 -: Юли 22, 2009, 02:30:58 am »
Аз съм избрала на кого да вярвам и следвам съветите. И това не е моят педиатър, а и това че пиша тук  говори ясно на кого вярвам. Но когато това стане, казвате "Обръщайте се по-често към своя педиатър". И сте прав, не съм само аз,пък и не сте длъжен да правите нищо за мен и децата ми/ всичко правите от добро сърце, за които винаги съм ви била признателна, колкото и да не ви се вярва/.Само че съветите на педиатърът са коренно различни от Вашите. не се опитвам да се застраховам с нищо, в моменти в които плаче и се свива всичко ми изглежда толкова страшно, и страдам заедно с нея, в следващият когато е спокойна се питам дали не избързвам и че търпението никога не ми е било присъщо. Казвате че не е хубаво да се сменят млека, затова и се питам  "ако бързам" и направя грешка. И затова Ви помолих просто да ми обясните нещата за да мога да реша трезво.

Мисля ако изберете НАН Сензитив няма да сбъркате.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #311 -: Юли 22, 2009, 02:32:20 am »
Благодаря Ви за съветите!
Надявам се,че не плаче от глад,защото все още не мога да преценя дали се е наял добре или не.Не знам дали някога ще мога да разбера със сигурност.Пробвала съм да го кърмя по малко време и си спи същите часове(3:30-4 часа през деня и 6-7 часа през ноща) и си плаче по едно и също време всяка вечер към 20-21 ч.Мисля,че не са колики,защото не се свива.пробвала съм да го кърмя по-дълго време,с около 4-5 мин повече(по принцип кърмя по 20 мин,както ми казаха в родилния дом,като след десетата минута заспппива за малко от време на време) и когато го вдигна да оригне връща част от млякото.после може да върне още 1-2 пъти по мъничко.Нали това не е рефлукс?
Може би.
Оставяйте в тези часове в столче за кола. Не вреди.
Sir Alec Guinness
« Отговор #312 -: Юли 22, 2009, 08:42:39 am »
Добро утро, Докторе.  Вчера се съветвах с Вас за нервността на дъщеря ми след втора доза Превенар и евентуално заминаване на балкан.  Е, вече сме там.  Температурата на детето спадна следобед, след като дадох доза Панадол (бях дала и 2 в дена на ваксиниране, както препоръчва нашата педиатърка).  Възвърна се обичайното добро настроение, детето си стана отново общително и усмихнато.  Вечерта заспа спокойно.  Малко преди полунощ обаче започна да се задавя леко от секрети от носа.  Неспокойният сън продължи до рано тази сутрин - нослето леко хърка и детето се пробужда като от задавяне.  Това нормално е и необходимо ли е да слагам някакви капки за нос?  Сега е в добро настроение, няма температура, но има малко редки, бистри сополи.  Като е с биберон или е лапнала нещо определено също се чува носа.  Благодаря Ви още веднъж за вниманието.
« Последна редакция: Юли 22, 2009, 08:52:05 am от *Принцеска* »
*
« Отговор #313 -: Юли 22, 2009, 11:16:12 am »
Може би.
Оставяйте в тези часове в столче за кола. Не вреди.
Благодаря Ви,непременно ще пробвам  :P.
*
« Отговор #314 -: Юли 22, 2009, 23:29:44 pm »
Здравейте д-р Бърди
На дъщеря ми се появи екзема. Посъветвахте ме да третирам с Фусидин. Споделих с педиатърката си за това и тя се съгласи. Тя ми изписа и Елоком ако Фусидин-а не помогне. Значи вече цяла седмица мажа с Фусидин и явно не помага. В листовката на Елоком-а чета, че е кортикостероиден препарат но няма проблем да се прилага при деца не повече от 5 дена. Какво да правя - да го използвам ли или ще ми препоръчате нещо друго? Благодаря Ви и лека вечер  :)
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*

Birdie

• 11040
« Отговор #315 -: Юли 23, 2009, 00:19:45 am »
Направете комбиниран крем с Бетноват+А-Дерма екзомега като база.
По-добър избор ще е, ако е нужен КС за кожно приложение.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #316 -: Юли 23, 2009, 03:16:49 am »
Ще бъда в годишен отпуск до 7 Септември.
Весело лято на всички!
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #317 -: Юли 23, 2009, 15:33:58 pm »
Весело лято и на Вас и приятна почивка! :P
*
Клебсиела окситока в урината
« Отговор #318 -: Юли 23, 2009, 16:59:27 pm »
Здравейте доктор Birdie, имаме следният проблем - синът ни е на 3 месеца и половина, но през първите двадесет дни наддаде само 100 грама от рожденното си тегло, след което педиатърката  ни изпрати на подробни изследвания. След консултация с детски гастроентеролог проблема с наддаването го решихме и сега детето си наддава по около 700-800 гр. на месец, но при назначените изследвания в урината му откриха Клебсиела пнеумония на степен 10 на 5 - ходихме на детски нефролог / през м. май/ - доц Близнакова, тя прецени, че ще наблюдаваме състоянието на сина ни, тъй като детето няма увреждания на бъбреците, нито температура, и ни насрочи час за 29.07. През месец юни си пуснахме за наше сведение урокултура, която не показа наличие на бактерии в урината, но сега при новата урокултура се изолира Клебсиела окситока на степен 10 на 3. Бихме искали да ни насочите какво да предприемем, възможно ли е ние нещо да грешим при отглеждането на детето и затова да се появяват тези разновидности на Клебсиелата в урината на сина ни и най - вече дайте ни препоръка как да се борим с тези бактерии / дали само антибиотик би ни избавил от тези проблеми, или напротив той ще ги засили/. Извинявам се за дългия си пост и ви благодаря предварително!!!!
П.П. Детето е  много жизнено и не вдига температура.

*

naiema

• 998
  • Да бъдем силни и последователни в борбата!
« Отговор #319 -: Юли 24, 2009, 13:18:42 pm »
Ще бъда в годишен отпуск до 7 Септември.
Весело лято на всички!
Весело и на Вас!И да успеете да поразпуснете и да си починете  :bighug: защото ние ще Ви чакаме  :lol:

Приятна почивка!