0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (7 част)
« Отговор #220 -: Юли 14, 2009, 22:22:47 pm »
Какво друго мога да кажа, освен огромно благодаря!
Надявам се след седмица да Ви се похваля, че вече сме спокойни. Но ако се наложи ще сменяме млякото.

Отново желая лека вечер!
*
« Отговор #221 -: Юли 14, 2009, 22:54:24 pm »
Здравейте д-р Бърди
Ние отново имаме проблем - този път на коляното излезе нещо. Значи прилича ми на лишей, грубо е като шкурка. Преди нямаше цвят т.е. беше с цвета на кожата и моожеше само да се опипа но от няколко дена е зачервено и започна да нараства петънцето. Само на това колянце е няма на друго място. Имаше и на другото коляно но изчезна просто така. Прилагам снимка но не знам доколко може да се види от там.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
« Отговор #222 -: Юли 14, 2009, 22:55:25 pm »
Здравете, синът ми е на 7.5 месеца. Бих искала да му сложим някоя от незадължителните ваксини, но педиатърката ни не е сигурна коя (а и аз също). Коя според Вас е по-добра Превенар или Синфлорикс. Или комбинация от Превенар и Акт Хиб? А Ротавирусната? Четох доста за ваксините и все не получих отговор за себе си. Страх ме е от много новите ваксини, но пък може да е по-добра. Моля Ви, посъветвайте ме. Иначе ще ходим на ясла в началото на следващата година.

Благодаря предварително, лека вечер!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #223 -: Юли 15, 2009, 00:46:50 am »
Здравете, синът ми е на 7.5 месеца. Бих искала да му сложим някоя от незадължителните ваксини, но педиатърката ни не е сигурна коя (а и аз също). Коя според Вас е по-добра Превенар или Синфлорикс. Или комбинация от Превенар и Акт Хиб? А Ротавирусната? Четох доста за ваксините и все не получих отговор за себе си. Страх ме е от много новите ваксини, но пък може да е по-добра. Моля Ви, посъветвайте ме. Иначе ще ходим на ясла в началото на следващата година.

Благодаря предварително, лека вечер!
Превенар и Акт-Хиб.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #224 -: Юли 15, 2009, 01:00:31 am »
Изключително много Ви благодаря! Само да попитам (разбира се, ако не прекалявам) ваксината Акт-Хиб има ли я в Пентаксима, или част от нея. Педиатърката ми не беше съгласна да поставяме Акт-хиб, тъй като сме повтаряли ваксините.

Благодаря още веднъж!
« Последна редакция: Юли 15, 2009, 01:02:16 am от hrisi09 »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #225 -: Юли 15, 2009, 02:17:20 am »
Да, има я в Пентаксим ( за Акт-Хиб става въпрос).
Sir Alec Guinness
« Отговор #226 -: Юли 15, 2009, 11:03:56 am »
Здравейте д-р Birdie, дъщеря ми е на 4,5 месеца. До момента сме сложили 2 дози Хеп В и три дози Пентаксим. След четене из нета и вашето положително мнение за ваксината Превенар бих искала да сложа и нея. Обадих се на личния лекар на детето и той е на мнение на тази консултация 5-и месец детето да си почине от ваксини, а да сложим Превенар по-късно.
Моля Ви за Вашето мнение и схема на поставяне на ваксината. Предварително благодаря
*

Birdie

• 11040
« Отговор #227 -: Юли 15, 2009, 11:56:54 am »
Prevenar  - 5,7,9м и трета доза 12-15м възраст.
Мнението ми за Превенар се базира на години личен опит и употреба.
« Последна редакция: Юли 15, 2009, 17:25:22 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #228 -: Юли 15, 2009, 14:48:59 pm »
Здравейте д-р Бърди  :)
Може би не сте прочели въпроса, който Ви зададох по-горе. На колянцето на дъщеря ми излезе нещо като лишей (поне на мене ми изглежда така). Грубо е като шкурка. Отначало беше с цвета кожата но сега стана кафеникаво и започна да нараства петънцето. Само на това място е. Имаше и на другото колянце но изчезна.Въпроса ми е с какво да го третирам? Благодаря Ви преварително и лек ден.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

*

Birdie

• 11040
« Отговор #229 -: Юли 15, 2009, 15:03:30 pm »
Без снимка не мога да кажа.
Затова и не отговорих.
Sir Alec Guinness
« Отговор #230 -: Юли 15, 2009, 15:16:21 pm »
Благодаря много!!! Желая Ви успех. Останах за малко свободна и успях да попрочета доста от Вашите постове за Превенара, е-тя ще е. Благодаря още веднъж!!!  :flower: :balk_16:
« Отговор #231 -: Юли 15, 2009, 15:36:59 pm »
Докторе, здравейте.  На дъщеря ми очите сълзят леко откакато е родена.  Надявахме се, че слъзните каналчета ще се отворят и проблемът ще отшуми от самосебе си, но за сега не се получава точно така.   Когато е ветровито, или тя си търка очите с не много чиста ръка, след това започва да се събира повече жълтеникав секрет.  Промивам с физиологичен разтвор и отвара от лайка и след няколко дни отшумява.  Остават само малко сълзички.  До сега само веднъж е имала зачервени очи с много, слепващ окото секрет и тогава и изписаха капи Тобрадекс и Фуситалмик суспензия.  За 2 дни се оправи.  Казаха, че е било конюктивит.  По принцип сутрин след сън има малко гурели, но мисля, че е в рамките на нормалното, не са слепнати очите.

Въпросът ми е, в каква степен и нормално да сълзят очите и, ако не се събира много секрет?  Благодаря предварително за съвета.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #232 -: Юли 15, 2009, 16:22:25 pm »
Може да изчакате спокойно още 3-4 месеца.
Ще се отворят.

Нормално е това,което описвате.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #234 -: Юли 16, 2009, 00:52:35 am »
Здравейте д-р Бърди
Прилагам снимка. Не знам колко ясно може да се види от нея. Започнало е вече да се образува нещо като коричка отгоре.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #235 -: Юли 16, 2009, 01:26:30 am »
Намажете с Фусидин... . 3-4 пъти дневно за 3 дена.
Екзема е това... може би да е нужно и нещо друго в добавка... .

Защо не попитате Педиатъра си?
Моля да го правите по-често... .  :wink:
« Последна редакция: Юли 16, 2009, 01:28:15 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #236 -: Юли 16, 2009, 01:34:17 am »
Благодаря Ви д-р Бърди
Утре имам час за педиатъра си ..... просто исках да имам и Вашето мнение  :), защото Ви вярвам. Спокойна нощ  :D

*
« Отговор #237 -: Юли 16, 2009, 13:56:58 pm »
Привет от нас докторе!
Аз само да Ви кажа нещо. От вчера се забелязва промяна в изхожданията на Мони. До вчера се изхождаше на 3 дни веднъж, с доста напъване, плач, цялата беше червена, личеше че не е от най-приятните и неща. Снощи се изходи, беше на 2-ри ден от последното ходене. Ето днес преди обяд отново се изходи. Може да се каже доста по-лесно от досега. Сърцето ми трепти, че това може да е лек сигнал, че храносмилателната й система започва да работи и нещата бавно се нормализират.

Лек, успешен и усмихнат ден ви желая!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #238 -: Юли 16, 2009, 14:39:56 pm »
Осигурете достатъчно АМ- не ограничавайте.
Няма друг проблем тук.

НЕ давайте нищо друго освен АМ - нито вода, нито отвари, нито "Био-Гая" и други подобни. Достатъчните количества АМ са гаранция че приема нужните течности. НЕ претопляйте!
« Последна редакция: Юли 16, 2009, 14:41:28 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #239 -: Юли 16, 2009, 14:51:27 pm »
Благодаря Ви!
Няма друг проблем тук.

или "Оставете детето на спокойстве" дават такава сила, увереност и спокойствие, мисля всяка майка тук ще го потвърди. :D

Пие по 90мл през 3ч. Дори и да спи, пак и давам. Макар че, при изписването  ни педиатърката там, а сестрите които се грижеха за бебета повтаряха, че трябва да ги откажем от нощното хранене. Пълна глупост за мен. За какво отказване става дума при дете на дни, когато трябва да наддава най-много.
Не давам нищо друго, освен вода, да си призная. Но на това педиатърката ни наблегна много, за да не се получавали гъбички в устата от млякото. Няма да давам вече.
Старая се и да не претоплям, но ми е доста трудно в това отношение. Днес за първи ден сме с късо ръкавче.

Отиваме да се храним, а и пиша с една ръка...
Благодаря пак!
« Последна редакция: Юли 16, 2009, 15:06:44 pm от tan »