Каква точно е тази инфекция? причинител?
Здравейте, Д-р Бърди!
Днес взех епикризата на сина ми, казаха ми че най-вероятно е вирусна инфекция,
но ето какво пише в нея:
Параклиника:ПКК-СУЕ-6мм; Хб-116;Ер-4,5;Хт-0,35; Левк-7,7;ДКК-гран-27,6%; лим-63,3%;
МИД-9,1%;Тр-241
КАС-с корекция; хатрий-131; калий-4,0
Урина-белтък (-);кетотела (-);билирубин(-);уроб.-неув;Сед.-2-3 Ер.
Копрокултура от 24.06 и 25.06-(-)отрицателни за шигела, салмонела и коли.
Ход на заболяването:Детето беше афебрилно по време на престоя в отделението до изписването.Общото състояние се подобри.Ентералният синдром се овладя.Започна да приема добре вода и течности.
Въз основа на анамнестични, клинични и параклинични данни приехме, яе се касае за остър гастроентероколит.
В ДД отношение се обсъдиха вирусна чревна инфекция, шигелоза, салмонелоза, които не намериха потвърждение.
Казаха ми, че вече мога давам супа с пилешко месо, а също и обикновени бисквити.
Според вас възможно ли е инфекцията да се е изострила от някоя храна? Преди да се разболее съм давала плодови сокчета на Хип и пюрета, по препоръка на педиатърът от 6-я месец вечер му давам кисело мляко, защото нежелае да пие каквото и да е адаптирано мляко( за мое голямо учудване сега прие лечебната Хумана)
Как да продължаваме с хранителния режим и лечението, за да избегнем отново разстройството? ( тези три дни е запекан, може би от диетата и Ентерола)
Благодаря предварително за отделеното време и внимание!