0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Мнения на Birdie- деца от 0 до 12 месеца (7 част)
« Отговор #120 -: Юли 01, 2009, 12:07:13 pm »
Обсъдете с Педиатър и/или Дерматолог.
Нека отново се обсъдят екземите.
Мнението е мнение за размисъл и обсъждане. Дава насоки.
"Бетноват" е силен препарат-обсъдете.

Хм... .

Мнението е мнение за размисъл и обсъждане - разбира се!
За съжаление, диалог и обсъждане с иначе прекрасните професионалисти, които гледат сина ми, някак не се получава.
Още в началото попитах дали изключват напълно версията за контактно естество на проблема. Най-милият отговор, който получих, беше, че като разбирам толкова и питам много, сама да си лекувам детето.

Консултирах се с дерматолог по въпроса за направата и съотношението на отделните съставки в крема, направиха го и вече го прилагам. Истински, няма голям избор. Досега не са ми казвали нищо друго, освен много актуалния "атопичен дерматит" или алергия към белтъка на кравето мляко (която връчват на сина ми още от вратата, щом чуят, че детето е на АМ). Лечението за тях вече повече от 3 месеца е безрезултатно.

Благодаря още веднъж! Ще пиша какво е станало. 
*

smile76

• *
  • 201
  • Ако искаш да светиш на другите,трябва сам да гориш
« Отговор #121 -: Юли 01, 2009, 14:19:05 pm »
От тези неща, които споменавате, съм яла по 1 шоколадов бонбон или 1 парченце шоколад на ден, защото съм с ниско кръвно, но и това ще спра. Останалите не съм и опитвала дори. Ако е от преяждане или рефлукс, това не е ли свързано с повръщане? Защото Ани не е повръщала.
Повръщането не е задължително при рефлукс.
Не хранете под 3 часа (2-минимум).
Храненето особено под 2 часа неминуемо води до преяждане, голям прираст на тегло, газове и неспокойствие.

Много Ви благодаря, д-р Бърди! По принцип Ани се храни на около 2.30 - 3 часа, вечер отива към 4, но много рядко си иска и час след като се е нахранила. Досега й давах, защото мислих, че щом иска, значи не се е нахранила добре при предното кърмене, но ще се постарая сега да приложа съветите Ви. Желая Ви хубав ден!
Истински се вижда само със сърцето. Същественото е невидимо за очите.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #122 -: Юли 01, 2009, 14:32:30 pm »
Обсъдете с Педиатър и/или Дерматолог.
Нека отново се обсъдят екземите.
Мнението е мнение за размисъл и обсъждане. Дава насоки.
"Бетноват" е силен препарат-обсъдете.

Хм... .

Мнението е мнение за размисъл и обсъждане - разбира се!
За съжаление, диалог и обсъждане с иначе прекрасните професионалисти, които гледат сина ми, някак не се получава.
Още в началото попитах дали изключват напълно версията за контактно естество на проблема. Най-милият отговор, който получих, беше, че като разбирам толкова и питам много, сама да си лекувам детето.

Консултирах се с дерматолог по въпроса за направата и съотношението на отделните съставки в крема, направиха го и вече го прилагам. Истински, няма голям избор. Досега не са ми казвали нищо друго, освен много актуалния "атопичен дерматит" или алергия към белтъка на кравето мляко (която връчват на сина ми още от вратата, щом чуят, че детето е на АМ). Лечението за тях вече повече от 3 месеца е безрезултатно.

Благодаря още веднъж! Ще пиша какво е станало. 
Това са контактни екземи от допир (измита повърхност, прашно място, мъхести дрехи, одеяла). После се инфектират и от сърбежа.

Мажете на МНОГО тънък слой, с втриване. Не прилагайте "като грим", на дебел слой.
2-3 пъти дневно.
Може да се наложи Фуцидин/Дактарин И отделно. В зависимост от хода.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #123 -: Юли 01, 2009, 14:47:15 pm »
Здравейте д-р Бърди
Имам два въпроса:
1. Оказа се, че малката има гъбички (според докторката вероятно от смяна на марката пелени). Изписа ни Триклобактер и Имазол паста. Въпрос - мога ли да продължавам останалите части да мажа със Судокрем?
2. Андрея е на 5м и 13 дни но все още не може да задържа главичката си дълго време права. Държи я но след 5 мин клюмва. Иначе правим упражнение всеки ден оставям я по коремче и тя си я държи изправена така. Значи тя се роди с ниско тегло (2490 г) на последната консултация, която беше точно на 5 месеца беше 5100 г. Въпрос - възможно ли е да има неврологичен проблем или е нормално на тази възраст още да не е съвсем укрепнала. Благодаря Ви  :) и лек ден
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*

Birdie

• 11040
« Отговор #124 -: Юли 01, 2009, 15:40:58 pm »
1. Ползвайте "Дактакорт" (ако се касае за гъбички). По-бързо и ефикасно.
2. Ами няма изискване за 5мин държане. На тази възраст, когато изправяте детето от легнало в полуседнало положение главата не бива да изостава от надигащото се телце (т. нар. "lag")а да го следва, да е на едно ниво с грдъдния кош, а не да "виси назад" безпомощно. Това обаче са изследвания за новородено и в първите месеци:

Освен това се следи и за:

Контрол на главичката

И за тонус на шийните мускули:

За дете на Вашата възраст се следи за тези неща:
http://library.med.utah.edu/pedineurologicexam/html/06month.html

"Упражнения" не са нужни за това- мъчите детето напразно. Не мога без преглед да кажа дали има друг проблем.
« Последна редакция: Юли 01, 2009, 15:58:36 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #125 -: Юли 01, 2009, 16:58:02 pm »
Здравейте Докторе!
Възможно ли е от никнене на зъби да се получи лош дъх в устата?
Преди 2 дни ни изникна първото зъбче,сега и второто е на път и усещам странен дъх
Мога ли да давам Панадол вечер когато е прекалено неспокоен.Не спи- по цяла нощ мрънка и се върти...
Благодаря Ви! Всичко добро желая!
*
« Отговор #126 -: Юли 01, 2009, 17:22:33 pm »
Уроинфекция е това.
Ще е нужен Антибиотик.

Но направете посявки-само това не е достатъчно.

Здравейте отново д-р Бърди,
 Излезе посявката, резуртата е: СТЕРИЛНА УРИНА ИЗОЛИРА СЕ E.COLI >10*5 КОЕ ( cfu) ИЗОЛИРА СЕ PROTEUS VULGARIS 10*4 KOE/cfu/ 01,07,2009 *.
Много ли е страшно положението? Трябва ли да направим ехограф или снимка на бъбреците?
Утре следобед сме при педиатърката, ще пиша какво е лечението.

[/url]
*

Birdie

• 11040
« Отговор #127 -: Юли 01, 2009, 17:38:18 pm »
Трябва да направите задължително:

*Веднага да включите антибиотик. Не утре-днес! Който ще коригирате след излизане на антибиограмата. По принцип на толкова малки бебета се дава венозен антибиотик. Тук.
*Да програмирате УЗ и ретроградна цистео-уретрография за изключване на рефлукс.
« Последна редакция: Юли 01, 2009, 17:42:29 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #128 -: Юли 01, 2009, 17:38:55 pm »
Здравейте Докторе!
Възможно ли е от никнене на зъби да се получи лош дъх в устата?
Преди 2 дни ни изникна първото зъбче,сега и второто е на път и усещам странен дъх
Мога ли да давам Панадол вечер когато е прекалено неспокоен.Не спи- по цяла нощ мрънка и се върти...
Благодаря Ви! Всичко добро желая!
Рядко.
Не давайте кисело мляко.
Понякога е белег на рефлукс.
Може да давате Панадол, както описвате.
« Последна редакция: Юли 01, 2009, 17:41:37 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #129 -: Юли 01, 2009, 18:36:59 pm »
Каква точно е тази инфекция? причинител?
Здравейте, Д-р Бърди!
Днес взех епикризата на сина ми, казаха ми че най-вероятно е вирусна инфекция,
но ето какво пише в нея:

Параклиника:ПКК-СУЕ-6мм; Хб-116;Ер-4,5;Хт-0,35; Левк-7,7;ДКК-гран-27,6%; лим-63,3%;
МИД-9,1%;Тр-241
КАС-с корекция; хатрий-131; калий-4,0
Урина-белтък (-);кетотела (-);билирубин(-);уроб.-неув;Сед.-2-3 Ер.
Копрокултура от 24.06 и 25.06-(-)отрицателни за шигела, салмонела и коли.
Ход на заболяването:Детето беше афебрилно по време на престоя в отделението до изписването.Общото състояние се подобри.Ентералният синдром се овладя.Започна да приема добре вода и течности.
Въз основа на анамнестични, клинични и параклинични данни приехме, яе се касае за остър гастроентероколит.
В ДД отношение се обсъдиха вирусна чревна инфекция, шигелоза, салмонелоза, които не намериха потвърждение.

Казаха ми, че вече мога давам супа с пилешко месо, а също и обикновени бисквити.
Според вас възможно ли е инфекцията да се е изострила от някоя храна? Преди да се разболее съм давала плодови сокчета на Хип и пюрета, по препоръка на педиатърът от 6-я месец вечер му давам кисело мляко, защото нежелае да пие каквото и да е адаптирано мляко( за мое голямо учудване сега прие лечебната Хумана)
Как да продължаваме с хранителния режим и лечението, за да избегнем отново разстройството? ( тези три дни е запекан, може би от диетата и Ентерола)
Благодаря предварително за отделеното време и внимание!
*
« Отговор #130 -: Юли 01, 2009, 18:49:30 pm »
Здравейте д-р Бърди.Искам да се допитам- понеже синът ми има доста колики може ли да давам чая на Хип?Мосълта ми е дали няма да му попреча на храненията макар да давам между тях.Нали все пак казват че щом детето е на кърма няма нужда от допълнителни течности...
Благодаря ви предварително :)

*

Birdie

• 11040
« Отговор #131 -: Юли 01, 2009, 20:55:40 pm »
Каква точно е тази инфекция? причинител?
Здравейте, Д-р Бърди!
Днес взех епикризата на сина ми, казаха ми че най-вероятно е вирусна инфекция,
но ето какво пише в нея:

Параклиника:ПКК-СУЕ-6мм; Хб-116;Ер-4,5;Хт-0,35; Левк-7,7;ДКК-гран-27,6%; лим-63,3%;
МИД-9,1%;Тр-241
КАС-с корекция; хатрий-131; калий-4,0
Урина-белтък (-);кетотела (-);билирубин(-);уроб.-неув;Сед.-2-3 Ер.
Копрокултура от 24.06 и 25.06-(-)отрицателни за шигела, салмонела и коли.
Ход на заболяването:Детето беше афебрилно по време на престоя в отделението до изписването.Общото състояние се подобри.Ентералният синдром се овладя.Започна да приема добре вода и течности.
Въз основа на анамнестични, клинични и параклинични данни приехме, яе се касае за остър гастроентероколит.
В ДД отношение се обсъдиха вирусна чревна инфекция, шигелоза, салмонелоза, които не намериха потвърждение.

Казаха ми, че вече мога давам супа с пилешко месо, а също и обикновени бисквити.
Според вас възможно ли е инфекцията да се е изострила от някоя храна? Преди да се разболее съм давала плодови сокчета на Хип и пюрета, по препоръка на педиатърът от 6-я месец вечер му давам кисело мляко, защото нежелае да пие каквото и да е адаптирано мляко( за мое голямо учудване сега прие лечебната Хумана)
Как да продължаваме с хранителния режим и лечението, за да избегнем отново разстройството? ( тези три дни е запекан, може би от диетата и Ентерола)
Благодаря предварително за отделеното време и внимание!
НЕ двайте кисело мляко.
Оставете лечебната Хумана за седмица.
Възстановете му обичайното хранене в рамките, за които бях Ви писал.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #132 -: Юли 01, 2009, 20:59:39 pm »
Здравейте д-р Бърди.Искам да се допитам- понеже синът ми има доста колики може ли да давам чая на Хип?Мосълта ми е дали няма да му попреча на храненията макар да давам между тях.Нали все пак казват че щом детето е на кърма няма нужда от допълнителни течности...
Не е практика да се дават такива неща. Внимателно потърсете други възможни причини за неспокойствие.
Имайте пред вид НАН сензитив като възможен вариант (ако не кърмите, разбира се).
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #133 -: Юли 01, 2009, 21:59:12 pm »
Не е практика да се дават такива неща. Внимателно потърсете други възможни причини за неспокойствие.
Имайте пред вид НАН сензитив като възможен вариант (ако не кърмите, разбира се).
Благодаря ви още веднъж :)За момента кърмя изцяло.

*
« Отговор #134 -: Юли 01, 2009, 22:19:20 pm »
1. Ползвайте "Дактакорт" (ако се касае за гъбички). По-бързо и ефикасно.

Добре ще ползвам "Дактакорт"!! Ами докторката ни каза, че са гъбички. Значи да опиша за какво става въпрос - когато се разтворят устните отвътре са зачервени самите устни. Няма някакви пъпки ами е само зачервено доста. Не върви да приложа снимка.
"Всеки от нас се ражда, защото преди това Бог го е обикнал, оценил, видял е смисъл в това и той да стане част от мирозданието"

Митрополит Антоний Сурожки
*

Birdie

• 11040
« Отговор #135 -: Юли 02, 2009, 00:23:00 am »
Ползвайте "Дактакорт" за два дена.
След това продължете с "Пенатен".
Sir Alec Guinness
« Отговор #136 -: Юли 02, 2009, 17:32:10 pm »
Здравейте Докторе !
Лошият дъх се указа пак от гърлото. 5 дни след спирането на антибиотика ни казаха,че отново имаме налепи. Температура не е вдигал. Има  апетит. Изписа ни един сироп. Не успях да разчета името и затова снимах рецептата  :oops:

http://kachi-snimka.info/images/bfi1246537080j.jpg

Какво мислите за него, да го взема ли?
Доктор Бърди, моля Ви кажете ми какви изследвания да изисквам? Как бихте постъпили Вие във случая ? Хиляди благодарностти !
*

Birdie

• 11040
« Отговор #137 -: Юли 02, 2009, 18:19:38 pm »
Температура?
Sir Alec Guinness
« Отговор #138 -: Юли 02, 2009, 18:37:10 pm »
Не, няма температура
*

Birdie

• 11040
« Отговор #139 -: Юли 02, 2009, 19:27:43 pm »
Ако е в добро общо състояние и няма проблемни посявки, не е нужно да правите нещо.
Sir Alec Guinness