Ох, такива хубави неща сте написали...
Ето някои цитати, които изразяват и моите усещания:
На Джам:
съдейки по личния си опит, най-добре работи утехата с умерен елемент на позитивизъм, сигурност и даване на примери за аналогична ситуация, която се е развила добре в последствие (ето такъв пример за аналогична ситуация, предложен ми уверено от Бени, се оказа съдбоносен за мен
).
На Инки Тинки:
Според мен самите думи нямат значение, важното е да изразиш съпричестност, един вид да кажеш :"Тук съм, до теб съм и дори и да не мога да облекча мъката ти, заставам до теб просто да ме усещаш."
На Сигнусче:
да мисли и да търси пътя ти заедно с теб, когато нямаш сили за това.
Мисля, че не са важни точните думи, а отношението, което се усеща от тях. Не знам, понякога едно "съжалявам" звучи като клише, понякога разтърсващо и много лично, може би зависи имал ли си личен (макар виртуален) контакт с човека преди...
На мен не ми действа добре окуражаването тип "отрезвяване" или тип "здравословен шамар" - до отрезвяването така или иначе си стигам сама, по-скоро подкрепата ми е била ценна.
Докато се лутах и аз, имаше няколко човека, които бяха абсолютни оптимисти за мен и тогава това ми идваше малко странно, после си помислих, благодаря, че вярвахте вместо мен
После пък от група "страдалци", дето си вървяхме заедно в невървежа, се случи така, че аз първа забременях. Направо се зарадвах за приятелките ми, щом при мен се получи, казах си, няма как и при тях да не стане
и то стана
И аз Джами често си прехвърлям на ум колко от хората, които познавам отдавна тук, вече успяха и така ми е кеф, имам си кратичък списък за хора, за които насочвам енергията си и чакам хубавите неща да се случат и при тях, хубавото е, че останаха 1-2 само
Ох, да не забравя, скоро след като разбрах, че здравето ми няма да е като преди, се срещнахме за обяд с Фани и тя ми донесе едно букетче цветя от онези, които продават бабите по Графа... никога няма да го забравя и колко топло ми стана от него (благодаря ти, мила Фани
~