Zdraveite momicheta, ...
Ето го "четливо", но без редакция. Да си призная почнах да чета, но се отказах. А в някои форуми директно се трият такива постинги, които не са на кирилица.
Здравеите момичета,
обращам се кам Вас с молба за помощ! На 28 г. сам и страдам от олигоменореа - продалжителност на тзикала - 28-33 дни и продалжителност на карвенето 1и 1/2 / 2 дни.Проблема е от около 4 години - отдавах го на постоианните патйваниа изван БГ, стреса около образованието ми (следвах едновременно в три университета от две различни даржави, които заварших йспешно, в момента докторирам), смартта на баща ми, риазкото напалниаване с 15 кг за последните 2 години, предхождано от риазко отслабване през 2004. В момента тежа 74 кг и сам висока 166.
На 06.04.2006 имам измерени следните стоиности на хормоните на 5-тиа ден от тзикала:
ПРОЛАЦТИН - 289.77 ИУ/Л РЕФ.ГРАНИТЗИ – 59.0-619.0
ЛХ - 5.53 ИУ/л РЕФ.ГРАНИТЗИ – 1.9 – 12.5
ФШ - 4.11 ИУ/л РЕФ.ГРАНИТЗИ – 2.5 – 10.2
ЕСТРАДИОЛ - 144.98пмол/л РЕФ.ГРАНИТЗИ - 40 -606
Таи като сам с много добри вторични полови белези,не страдам от акне И себореиа, ниамам засилено окосмиаване по литзето и тиалото, с изклиучение на 3/4 косамчета около зарната на гардите, никои от тйкашните (йнгарски) спетзиалисти не счете за необходимо да ми изследва тестотерона.
След като представих резултатите от изследваниата, направени в Бг- лаб. ЦИБАЛАБ, ми казаха, че саотношението ЛХ/ФШ триабва да баде до 0.80, а при мен е над 1, което наи-вероиатно се далжи на повишен тестостерон. Констатираха сащо, при преглед с ехограф на 25 ден от тзикала, наличие на множество фоликули в единиа иаичник, които си пречели един на дрйг.
Казаха ми, че наи-вероиатно ниамам овулатзиа всеки месетз.
Предписаха ми 6 опаковки Диане 35.
Толкова сам йплашена , че ми закаснива вече 10 дни.Много Ви молиа да коментирате по ниакакав начин хормоналните изследваниа, симптоматиката И страничните ефекти на Диане 35, още повече с това тегло. Мислите ли, че следва да потарсиа И второ мнение в Бг.Препорачите ми добар гинеколог, плс![/b]Сардечни благодарности за отделеното време и помоща Ви,
Анна-Мариа
П.С. Заради напалниването, на 08.08.2005, ендокринологат Д-р Станка Герзилова назначи изследване на ТШ ,беше в норма (1.69).
Молиа, извинете многословието