Zdraveite momicheta,
obrashtam se kam Vas s molba za pomosht! Na 28 g. sam i stradam ot oligomenorea - prodaljitelnost na tzikala - 28-33 dni i prodaljitelnost na karveneto 1i 1/2 / 2 dni.Problema e ot okolo 4 godini - otdavah go na postoiannite patyvania izvan BG, stresa okolo obrazovanieto mi (sledvah ednovremenno v tri universiteta ot dve razlichni darjavi, koito zavarshih yspeshno, v momenta doktoriram), smartta na bashta mi, riazkoto napalniavane s 15 kg za poslednite 2 godini, predhojdano ot riazko otslabvane prez 2004. V momenta teja 74 kg i sam visoka 166.
Na 06.04.2006 imam izmereni slednite stoinosti na hormonite na 5-tia den ot tzikala:
PROLACTIN - 289.77 IU/L REF.GRANITZI – 59.0-619.0
LH - 5.53 IU/l REF.GRANITZI – 1.9 – 12.5
FSH - 4.11 IU/l REF.GRANITZI – 2.5 – 10.2
ESTRADIOL - 144.98pmol/l REF.GRANITZI - 40 -606
Tai kato sam s mnogo dobri vtorichni polovi belezi,ne stradam ot akne I seboreia, niamam zasileno okosmiavane po litzeto i tialoto, s izkliuchenie na 3/4 kosamcheta okolo zarnata na gardite, nikoi ot tykashnite (yngarski) spetzialisti ne schete za neobhodimo da mi izsledva testoterona.
Sled kato predstavih rezultatite ot izsledvaniata, napraveni v Bg- lab. CIBALAB, mi kazaha, che saotnoshenieto LH/FSH triabva da bade do 0.80, a pri men e nad 1, koeto nai-veroiatno se dalji na povishen testosteron. Konstatiraha sashto, pri pregled s ehograf na 25 den ot tzikala, nalichie na mnojestvo folikuli v edinia iaichnik, koito si precheli edin na dryg.
Kazaha mi, che nai-veroiatno niamam ovulatzia vseki mesetz.
Predpisaha mi 6 opakovki Diane 35.
Tolkova sam yplashena , che mi zakasniva veche 10 dni.
Mnogo Vi molia da komentirate po niakakav nachin hormonalnite izsledvania, simptomatikata I stranichnite efekti na Diane 35, oshte poveche s tova teglo. Mislite li, che sledva da potarsia I vtoro mnenie v Bg.Preporachite mi dobar ginekolog, pls![/b]Sardechni blagodarnosti za otdelenoto vreme i pomoshta Vi,
Anna-Maria
P.S. Zaradi napalnivaneto, na 08.08.2005, endokrinologat D-r Stanka Gerzilova naznachi izsledvane na TSH ,beshe v norma (1.69).
Molia, izvinete mnogoslovieto!