0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Много съм объркана/бременност/
« -: Ноември 10, 2006, 08:21:09 am »
Здравейте момичета,
Незнам от къде да започна, може би с това, че съм бременна след толкова колебания и никакво плануване.Вчера беше вторият ми преглед при Док, след който се чувствам в пълен хаос.След като миналата седмица бременността ми бе потвърдена се оказа всъщност,че има и една усложнена вече картина. Миомно възелче на стената на матката и "някаква структура" на левия яйчник, която предния път ми бе казано, че е киста, но сега не се знае какво е.Другото притеснително за мен бе, че бебчето не растяло така както очаквала докторката.Нараснало е значително от миналата седмица,но не толкова, колкото трябва.Изписаха ми утрогестан, фолиева киселина и !!аспирин.Днес отивам на изследвания - Бета ЧХГ,СУЕ, време на кървене, съсирване, протромбин, фибриноген и т.н. Някой знае ли какво точно показва Бета ЧХГ?Между другото ходя в Щерев.Незнам как ще се развие тази бременност, но силно се надявам поне този път да е успешна въпреки многото неща.Знае ли някой колко трябва да е голямо плодното сакче на 5 седмици и 5дни?Дали да отида и на друг лекар или да оставя нещата така?Много съм объркана и незнам какво да направя.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Много съм объркана/бременност/
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2006, 08:37:21 am »
Бета ЧХГ е хормона на бременността, измерването на чиято концентрация дава представа на каква възраст е закрепения ембрион. Има таблици за размери и нива на Бета чхг на коя г.с отговарят, например тази. При мен размера беше 13 мм в 5 седмица и 3 дни, но всичко това е индивидуално- тук има размерите по които можеш да се ориентираш
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2006, 08:40:07 am »
Първо ЧЕСТИТО!   :)
Ех тези доктори, умират си да ни хвърлят в шаш и паника.
Според мен задължително  се консултирай и с друг лекар. Изследванията са нещо което би ти изяснило картината и е добре да си ги направиш.
1. Има много майки, които са износили бебетата си под наблюдение с кисти и миомни възелчета.
2. Важно е, че бебчето все пак е на мястото си (в матката) и расте. Може да си имала по късно овулация и затова да се развива така. (Като пример ще ти дам една жена в болницата в която лежах за задържане.Приеха я в 7 г.с. с кухо яйце за кюртаж, изчакаха цяла седмица и се видя че всъщност не е така, просто бебето беше станало по  - късно. Ако докторите бяха избързали сега нямаше да е бременна в 5 месец.)
Стискам палци всичко да е наред!
*
« Отговор #3 -: Ноември 10, 2006, 09:02:34 am »
cice, честито за добрата новина  :bighug:
не се притеснявай излишно, усложнения лекарите виждат на почти всяка бременност. ако опасенията им се оказваха винаги основателни, нямаше да се раждат толкова бебета :) надявам се при теб всичко да се развие в нормална бременност! потърси и второ лекарско мнение, ако се наложи и трето, но не се отчайвай... мисли позитивно
на коя седмица определи док плода? предполагам разминаването е с една, мах 2 седмици, което се обяснява с късна овулация.
 :balk_21: и се успокой! всичко ще бъде нормално!
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #4 -: Ноември 10, 2006, 10:09:40 am »
Cice,честито и от мен! :balk_16:Като за начало няма за какво да се тревожиш излишно!Основните ти показатели са много-добри.Допитай се,разбира се до второ мнение,но за целта и резултатите от изследванията трябва да са ти готови. :crossfingers:Тук съм чела за много случаи,при които бебчо се развива малко по-бавно за времето си,а на края резултатът е живо и  здраво човече! :babyflips:Карай по-спокойно,действай си по плана и пиши как се развиват работите при теб! :sunshine:Късмет! :goodluck:
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2006, 10:58:32 am »
Cice, честито  и от мен ! :balk_7:

Бъди спокойна и всичко ще е наред !!!!

Пиши как се развиват нещата около теб и най-важното не се притеснявай ....  :balk_21:

Лека бременност и много късмет ! 
Почивай си повече ....:balk_177:
Животът е такъв, какъвто вярваш, че ще бъде ...
*
« Отговор #6 -: Ноември 10, 2006, 19:10:58 pm »
Здравейте момичета,
много благодаря за всичко, което сте ми написали и за подкрепата, която ми давате.Днес изживях най-стресовия ден откакто знам, че съм бременна.Както Ви писах лекарката ми незнаеше какво точно ми има на левия яйчник.Оказа се, че ЧХГ е леко намалено от вчера насам и в разговор по телефона ми каза утре да отида пак на изследване ЧХГ, а след това операция за извънматочна бременност!!!Аз изпаднах в ужас.Отидох следобед на друг лекар, оказа се, че всъщност от левия ми яйчник са се отделили 2 яйцеклетки, едната се е заселила в матката и бременност има, но другата не е, а можело и по-късно и тя да "слезе" до матката. :) 8O или .... незнам.А "структурите" на яйчника всъщност са местата на отделяне на яйцеклетките.Все още е много рано за да се реши дали ще се развие добре тази бременност, но поне ми върна надеждата.Сега остава да чакам да се появи сърдечна дейност или да е мисед.Стискайте ми палци!
п.с. Стойностите на ЧХГ можело да варира в малки граници в последователни дни, важно било да не намаляват стойностите много в рамките на една седмица например, това ми обясни една от лекарките.
*
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2006, 10:14:25 am »
Честито, дано всичко да е наред
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

tedi91

• 275
  • Аз обичам моя съпруг!
« Отговор #8 -: Ноември 11, 2006, 10:22:29 am »
Честито!
Дано всичко бьде наред :crossfingers:

*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #10 -: Ноември 11, 2006, 11:36:35 am »
Стискам палци всичко да е наред, а ти се успокой и мисли позитивно!
Късмет!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
« Отговор #11 -: Ноември 13, 2006, 18:01:34 pm »
Много е важно да не се притесняваш, но знам че не е лесно  :) Аз  също имам забавяне на ръстежа на бебето, но ме казаха, че е нормално - при всеки е различно.
Между другото при коя лекарка ходиш при Щерев?
Успех!!!
*
« Отговор #12 -: Ноември 13, 2006, 18:40:38 pm »
Здравей Geryger,
В клиника Щерев, ходя при Андреева, но не мисля, че ще продължа да ходя при нея.Тя бе лекарят, който ме уплаши толкова много и каза, че бебето не се развива, а аз от петък до днес нямам никакви оплаквания и чакам просто да мине времето до следващия преглед.Ти също ли ходиш в Щерев? Кой е лекарят ти?Доволна ли си?
Успех и много късмет!
*
« Отговор #13 -: Ноември 13, 2006, 22:59:38 pm »
За наблюдение на бремеността ти препоръчвам Фемина, при д-р Димитрова или Карагьозова, но не и при Врагалева.

*
« Отговор #14 -: Ноември 14, 2006, 08:21:05 am »
Здравей Габи,
Лекарят, който ми върна малко надежда този път е д-р Карагьозова и мисля да ходя при нея.Тя е запозната с моя случай от самото  начало.Благодаря все пак.
Успех!
« Отговор #15 -: Ноември 15, 2006, 12:01:29 pm »
Zdravei Cice,
И аз ходя при Щерев, но при Д-р Тимева. Дволона съм. Много е внимателна и ми обяснява подробно, когато нещо ме питеснява. Преди ходех в Клиниката на братя Тодорови, но там е много трудно с прегледите. Освен това доктора е много зает и обикновено не разполагаш с много време, да си зададеш въпросите и все пропусках нещо. Иначе клиниката е хубава, по-скъпо е, и не работи със здравната каса.
Най-важното е да си колкото можеш по-спокойна. Сега съм в 4-я месец и наистина се чувствам много по-добре. Ще видиш колко е хубаво.
Стискам палци и успех.
*

мари

здравейте
« Отговор #16 -: Юни 01, 2007, 12:53:11 pm »
здравейте на всички тук!притеснена съм!онзи ден бях на доктор който ме преглежда с вагинален видеозон видя плоден сак но ембрион не,каза ми че съм в 6 гс и 3 дни но според моите изчисления съм максимум в 5-ета!нормално ли е това ? и кога се вижда ембрионът?
*

Tamara

• 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
« Отговор #17 -: Юни 01, 2007, 13:25:36 pm »
Седмиците започват да се броят от първия ден на менструацията. В пета седмица е още рано да се види ембрион на ултразвук. Дано не съм те заблудила.
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.