0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за малко помощ!!!!
« -: Май 23, 2016, 08:01:31 am »
Здравейте,имам едно голямо притеснение.На 12.05 трябваше да ми дойде МЦ но и до днес неми е дошъл.Вчера си направих кръвен тест за бременност,стоиностите са ми  6.68 mIU/mL .Полседния ми цикъл беше на 13.04.Дали съм бременна или не.Преди 1 година точно направих спонтанен аборт по съштото време,пак май месец.Незнам какво става,много съм притеснена.Снощи ми дойде МЦ/ако може така да се каже/имах зацапване отначало беше кафеникаво после бледо червено,не ме болят гърдите но от време на време имам болки ниско доло в корема.Моля за малко помощ
*
Re: Моля за малко помощ!!!!
« Отговор #1 -: Май 23, 2016, 09:51:33 am »
elenita1924, тази стойност е ниска за десети ден закъснение. Редовен ли е цикълът ти, случвало ли се е да имаш удължени месечни цикли (с по-късна овулация съответно)?
Това зацапване, което описваш, вероятно е началото на цикъла, но ако не дойде нормален цикъл днес, може да направиш още един кръвен тест около 48ч. след първия.
Ако се появи засилваща се болка, отиди на преглед.
Пиши какво се случва.
« Последна редакция: Май 23, 2016, 09:53:07 am от marsi »

« Отговор #2 -: Май 23, 2016, 14:39:13 pm »
Днес цикълът ми се усили и е почти както преди.Мисля даси направя още едни изследвание на кръвта след като ми свърши.Но защо стоиностите ми бяха 6.70,дали съм била бременна?
« Отговор #3 -: Май 23, 2016, 14:46:40 pm »
Цикълът ми никога не се е забавял,винаги си ми е идвал на датата със 1-2 дена максимум закъснение.Само миналата година когато направих биохимична бременност или спонтаннен аборт,така и неразбрах какво беше станало,ми дойде МЦ 2 пъти за един месец,мисля че беше май месец.
*
« Отговор #4 -: Май 23, 2016, 20:32:31 pm »
marsi тя и в бг мама беше писала, а аз се опитах да и кажа че това отново е биохимическа бременност както и сега. Няма смисъл от нови изследвания това е цикъл, и нищо не може да се направи, има такъв момент че при биохимическата може да има нарастване на ЧХГ но отрицателни уринни и при преглед да не се вижда нищо.
*
« Отговор #5 -: Май 23, 2016, 20:38:57 pm »
Била си бременна, но това е биохимическа бременност, преди5 години имах ЧХГ 7 и6, което беше за 5 г.с, и оскъдно зацапване, беше ми закъсняло 2-3 дена, макар че аз съм с нередовен цикъл, но зацапването премина в кървене, както е и при теб.  :(
*
« Отговор #6 -: Май 24, 2016, 15:17:56 pm »
Цикълът ми никога не се е забавял,винаги си ми е идвал на датата със 1-2 дена максимум закъснение.Само миналата година когато направих биохимична бременност или спонтаннен аборт,така и неразбрах какво беше станало,ми дойде МЦ 2 пъти за един месец,мисля че беше май месец.

След като цикълът е редовен, явно не можем да се надяваме на бременност при по-късна овулация.
Вероятно е имало имплантация за кратко, случва се загуба на бременността на много ранен етап преди да е регистрирана чрез ехограф, така наречената биохимична бременност (установена само чрез тест- кръвен или уринен). Има не малко случаи на един ранен спонтанен аборт, а след това успешно развиваща се бременност.

Но ако има повтарящи се спонтанни аборти, е редно да се направи консултация с репродуктивен специалист и да се потърси причината чрез специализирани изследвания.
Ето една статия от библиотеката на сайта, в която са систематизирани причините за спонтанните аборти и препоръки за изследвания:
Спонтанен аборт - видове, причини, диагноза, лечение
Но специалист трябва да прецени какво конкретно да се провери като начало, тъй като се подхожда индивидуално на база конкретни фактори: дали има повтаряемост, възраст на жената, други заболявания, абортът в какъв срок от бременността се случва, и др.

*
« Отговор #7 -: Май 24, 2016, 15:54:07 pm »
Това е биохимическа бременност, Марси и аз съм минала през същото, и разбирам всичко, мъчно ми е да кажа че е точно това  :(
« Отговор #8 -: Октомври 06, 2016, 08:31:00 am »
zdraveite iskam da mi kajete kakvo da pravq inache sthte poludeq veche dnes mi zakasnqva vech 10 dena napravih test otg  otricatelen mojeli testovete da lajat
*
« Отговор #9 -: Октомври 06, 2016, 08:45:59 am »
Уринарния тест може и да сгреши, но при кръвния грешка няма.
На 23.01.2014 в 10,49 Нора пое първата си глътка въздух.
*
« Отговор #10 -: Октомври 06, 2016, 11:51:52 am »
zdraveite iskam da mi kajete kakvo da pravq inache sthte poludeq veche dnes mi zakasnqva vech 10 dena napravih test otg  otricatelen mojeli testovete da lajat
Здравей, тестове не лъжат, но зависи кога са направени - минимум 14 дни след доказана Овулация или 16-17 дни след последен полов акт( ако не се знае кога е била О). Така че, ако си изчакала тези срокове - тестът няма да те подведе :)  Ако все пак, въпреки липса на бременност има закъснение, и то голямо - добре е да отидеш на един контролен преглед. Може и да няма никакъв проблем, но е добре да те види гинеколог :) Успех :)