Цикълът ми никога не се е забавял,винаги си ми е идвал на датата със 1-2 дена максимум закъснение.Само миналата година когато направих биохимична бременност или спонтаннен аборт,така и неразбрах какво беше станало,ми дойде МЦ 2 пъти за един месец,мисля че беше май месец.
След като цикълът е редовен, явно не можем да се надяваме на бременност при по-късна овулация.
Вероятно е имало имплантация за кратко, случва се загуба на бременността на много ранен етап преди да е регистрирана чрез ехограф, така наречената биохимична бременност (установена само чрез тест- кръвен или уринен). Има не малко случаи на един ранен спонтанен аборт, а след това успешно развиваща се бременност.
Но ако има повтарящи се спонтанни аборти, е редно да се направи консултация с репродуктивен специалист и да се потърси причината чрез специализирани изследвания.
Ето една статия от библиотеката на сайта, в която са систематизирани причините за спонтанните аборти и препоръки за изследвания:
Спонтанен аборт - видове, причини, диагноза, лечениеНо специалист трябва да прецени какво конкретно да се провери като начало, тъй като се подхожда индивидуално на база конкретни фактори: дали има повтаряемост, възраст на жената, други заболявания, абортът в какъв срок от бременността се случва, и др.