здравейте,
много се зарадвах като видях тази тема, тъй като ми предстои първо ИКСИ, а фиброаденоми имам от повече от 10 години. дълго време отказвах да ги оперирам, въпреки настоявания на много лекари, дори ми предложиха мастопатия, като превантивна мярка, тъй като майка ми почина от рак на гърдата. когато реших да забременявам оперирах първата и най-голяма "бучка". операцията беше най-лесната част- под обща упойка и си отидох още същия ден. при мен се образува голям белег, но кожата ми е такава, и малко по-бавно си раздвижих ръката след това, но доколкото знам това е доста необичайно. след време отидох на консултация в Англия и ми казаха, че преди да се оперирам е трябвало да направя т.нар. корова биопсия - тя е по-дълбинна от нормалната и взима клетки от вътреността на образуванието, вместо да се прави операция. Токуда правят такива. Ако ще правя нещо с гърдите си, то съм решила да е биопсия, тъй като ми трябваше доста време да се възстановя след операцията. гърдите си ме болят без никаква разлика, освен, че в началото ме болеше и операцията, но пък така откриваш още един нюанс на болката
. сега много съм се шашнала, защото имам подут лимфен възел и разни други малки симптоми, та съм се уплашила, че може да имам лимфома. зная, че звучи налудно, но само като си помисля - стимулация и лимфома. Та ако някои от вас зная добър онколог, ще съм ви много благодарна.