Аз имам 2 операции на фиброаденоми през 2000 и 2001г. Първия път бях с местна упойка и ми прилоша при шиенето. Тръгнах си веднага след операцията - била амбулаторна-20мин. Втория път поисках пълна упойка, тогава платих 1 ден болничен престой, но реално си тръгнах същия ден след излизане от упойката.
Сега имам едно образувание 5-6мм, мамологът казва, че не е сигурно дали е киста или аденом, не трябвало да се оперира, само го следим на 6 мес. вече няколко години. Правих 4 стимулирани инсета (Клостил и Мерионал)за последната 1 година. След последното много ме боляха гърдите и отидох на преглед - нямало проблем, било на нервна почва. Сега се готвя за ин витро и от 5 дни пия Марвелон. Пак ме болят гърдите. Може и да е от нерви, доста съм напрегната. Успокоявам се с това, че в брошурата на Марвелона пише, че предпазва от доброкачествени образувания на гърдите. Всеки път напомням на д-р Владимиров,че имам проблем с гърдите. Той ме успокоява, че приема на хормоните е за кратко и няма проблем.
Фаталче, и моите болки са преди цикъл, а не след. Може би трябва да потърсиш 3-то мнение. Иначе операцията не страшна.