0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

закъснение на цикъла и клостил бегит
« -: Август 07, 2006, 13:30:57 pm »
Моля Ви, кажете ми дали е възможно цикъла да ми закъснява от клостил бегит.Стимулираха ме от 3ти ден, имах 4 фоликула.Пих го 5 дни, след това ми правиха инсе.Закъснява ми 2 дни, това закъснение го чакам вече 5 години, страх ме е да си направя тест, за да не се разочаровам.
*
Re: закъснение на цикъла и клостил бегит
« Отговор #1 -: Август 07, 2006, 13:58:12 pm »
Изчакай още ден-два, щом те е страх от теста. Все пак мисля, че ще имаш повод за хвалба.
Стискам палци.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Август 07, 2006, 14:52:08 pm »
Моля Ви, кажете ми дали е възможно цикъла да ми закъснява от клостил бегит.Стимулираха ме от 3ти ден, имах 4 фоликула.Пих го 5 дни, след това ми правиха инсе.Закъснява ми 2 дни, това закъснение го чакам вече 5 години, страх ме е да си направя тест, за да не се разочаровам.
Освен Клостил приемала ли си някакъв прогестеронов препарат(Дуфастон.....)???
Дано да е от другото!!!!!!!!Стискам ти палци!Най добре пусни си един кървен тест....резултат излиза за 2 часа!Успех! :D
*
« Отговор #3 -: Август 07, 2006, 15:00:14 pm »
От клостилбегит няма как да ти закъснее цикъла, но от утрогестан евентуално, или дуфастон - категорично би могло да се случи.
Съветвам те да направиш тест, за да знаеш дали трябва да продължаваш с лекарствата или не.
Желая ти да е положителен  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #4 -: Август 07, 2006, 15:05:22 pm »
Според мен няма смисъл да отлагаш, ами прави теста :D Поне ще знаеш какво става и няма да се притесняваш :lol:Стискам ти палци и да пишеш какво става!
« Отговор #5 -: Август 07, 2006, 15:21:12 pm »
много Ви благодаря за бързите отговори, но работя в град, в който няма къде да си направя кръвен тест. Иначе не съм пила никакви други лекарства, освен инжекция прегнил 5000, два дни преди инсето.Тъй като съм абсолютно обезверена, не мисля, че нещо е станало.Със мъжа ми смятаме да говорим с нашата лекарка за икси, просто нямаме сили вече!Всеки казва, че проблема е нищожен, а толкова години нищо не става!Така или иначе,утре се прибирам в Пловдив и ако не ми е дошло(дано!, ще си направя кръвен тест!Между другото последните три инсета ги правя в Тина Киркова, при д-р Диана Николова, първото беше в Пловдив в клиника Бора!
« Отговор #6 -: Август 07, 2006, 15:28:06 pm »
Много кураж ти желая Зори и още поВе4е късмет, каквито и да се следващите стъпки :bighug:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Август 07, 2006, 17:02:29 pm »
Успех Зори и пиши как са нещата! :D
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #8 -: Август 07, 2006, 22:27:33 pm »
Скъпа Зори, желая ти да видиш двете чертички съвсем скоро. Искренно се надявам резултата ти да е положителен и да ни пишеш. Аз имам две неуспешни инсета и сега си почивам, знам какво е да чакаш...но пък това със сигурност ни прави по-силни. Дано да имаш късмет!!! И не забравяй, че животът е прекрасен, и се УСМИХВАЙ!!! Весело лято!!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #9 -: Август 08, 2006, 21:28:52 pm »
Момичета, днес ми дойде!!!До сега не съм имала толкова болезнен и силен цикъл.Обадих се на д-р Николова, която каза, че е нормално и е от клостила.Този месец ще си почивам и септември ще започваме с подготовката за ин витро.Дано поне този път има по- голям шанс!Между другото, какви изследвания трябва да правя?Николова каза, че са много и документите ставали бавно, но ние няма да сме към Здравната каса.
« Отговор #10 -: Август 09, 2006, 08:18:26 am »
Съжалявам, Зори! Ти само не се отчайвай. Ядосай се малко и се нахъсай, зареди се с оптимизъм и действай. Ще стане!

Документите изглеждат много, но се събират бързо.

Ето как са описани:

НЕОБХОДИМИ МЕДИКО-ДИАГНОСТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ХОДА НА ЛЕЧЕНИЕТО

Набор от изследвания, предхождащи контролираната овариална хиперстимулация и пункция на фоликули

При жената:

преглед и преценка за лечение;
клинико-лабораторни изследвания (кръвна група, ПКК, СУЕ, показатели на хемостазата, биохимия);
определяне на влагалищната чистота;
изследване на базални серумни хормонални нива;
ехография на малък таз;
разширени изследвания и консултации по индикации;

При мъжа:

изследване на еякулат;
разширени изследвания и консултации по индикации;

При двамата партньори:

HIV, Wass, HBsAg, HCV;

В хода на процедурата се изследват нивата на гонадотропните хормони.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

1. Молба (свободен текст) до директора на РЗОК на територията, на която ЗЗОЛ е направило избор на ОПЛ

2. Епикриза от оперативната интервенция (лапароскопия или лапаротомия), доказваща обтурацията или липсата на маточни тръби и/или хистеросалпингография, доказваща същото

3. Експертно становище за необходимостта от лечение с дадения лекарствен продукт

4. Две спермограми в два различни центъра и направени от ембриолог със съответната квалификация, при наличие на мъжки фактор. При нормални параметри е достатъчна и една.

5. Направени всички предварителни изследвания, посочени по-горе в програмата

6. Принтерни разпечатки за липса на руптура на фоликула (за три цикъла) при наличие на ЛУФ-синдром

7. При наличие на ендометриоза – всички документи изисквани от НЗОК при ендометриоза, както и експертно становище за нейния стадий и документ за проведено лечение преди започване на процедурата по асистирана репродукция

8. “Протокол за предписване на лекарства, заплащани от НЗОК/РЗОК” – обр. МЗ-НЗОК №1

9. Декларация за съгласие с изискванията за лечение по програмата

А сега на човешки език, ето какво трябваше да събера аз:
За момчето:
Спермограма, направена от специализиран център, HIV, Wass, HBsAg, HCV; - това мисля че с едно даване на кръв приключва

При мен:
Хормоните от третия ден, които са изредени горе, пълна кръвна картина, HIV, Wass, HBsAg, HCV. Имам епикриза от лапароскопия, копие откоето бе приложено, ехографска снимка и изследване за влагалищна чистота  - вичко това се прави от твоята лекарка пак при едно посещение.

Молбата в "свободен текст" можеш да си изровиш от форума. Имаше някъде примерен "свободен текст" :-))

Всички останали документи бяха подготвени за 15 минути от лекарката ми в центъра за инвитро. Така че не се плаши, не е страшно!

УСПЕХ и с Бога напред!

*
« Отговор #11 -: Август 09, 2006, 09:39:50 am »
Между другото, какви изследвания трябва да правя?Николова каза, че са много и документите ставали бавно, но ние няма да сме към Здравната каса.

Щом няма да сте по Здравна каса трябва да пуснеш хормони (1-3 ден от МЦ), изследване за хламидия, микробиология и спермограма - поне на мен това ми искаха  :)
Желая ти успех и дано това да е твоят първи и последен опит  :lol: