Съжалявам, Зори! Ти само не се отчайвай. Ядосай се малко и се нахъсай, зареди се с оптимизъм и действай. Ще стане!
Документите изглеждат много, но се събират бързо.
Ето как са описани:
НЕОБХОДИМИ МЕДИКО-ДИАГНОСТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ В ХОДА НА ЛЕЧЕНИЕТО
Набор от изследвания, предхождащи контролираната овариална хиперстимулация и пункция на фоликули
При жената:
преглед и преценка за лечение;
клинико-лабораторни изследвания (кръвна група, ПКК, СУЕ, показатели на хемостазата, биохимия);
определяне на влагалищната чистота;
изследване на базални серумни хормонални нива;
ехография на малък таз;
разширени изследвания и консултации по индикации;
При мъжа:
изследване на еякулат;
разширени изследвания и консултации по индикации;
При двамата партньори:
HIV, Wass, HBsAg, HCV;
В хода на процедурата се изследват нивата на гонадотропните хормони.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
1. Молба (свободен текст) до директора на РЗОК на територията, на която ЗЗОЛ е направило избор на ОПЛ
2. Епикриза от оперативната интервенция (лапароскопия или лапаротомия), доказваща обтурацията или липсата на маточни тръби и/или хистеросалпингография, доказваща същото
3. Експертно становище за необходимостта от лечение с дадения лекарствен продукт
4. Две спермограми в два различни центъра и направени от ембриолог със съответната квалификация, при наличие на мъжки фактор. При нормални параметри е достатъчна и една.
5. Направени всички предварителни изследвания, посочени по-горе в програмата
6. Принтерни разпечатки за липса на руптура на фоликула (за три цикъла) при наличие на ЛУФ-синдром
7. При наличие на ендометриоза – всички документи изисквани от НЗОК при ендометриоза, както и експертно становище за нейния стадий и документ за проведено лечение преди започване на процедурата по асистирана репродукция
8. “Протокол за предписване на лекарства, заплащани от НЗОК/РЗОК” – обр. МЗ-НЗОК №1
9. Декларация за съгласие с изискванията за лечение по програмата
А сега на човешки език, ето какво трябваше да събера аз:
За момчето:
Спермограма, направена от специализиран център, HIV, Wass, HBsAg, HCV; - това мисля че с едно даване на кръв приключва
При мен:
Хормоните от третия ден, които са изредени горе, пълна кръвна картина, HIV, Wass, HBsAg, HCV. Имам епикриза от лапароскопия, копие откоето бе приложено, ехографска снимка и изследване за влагалищна чистота - вичко това се прави от твоята лекарка пак при едно посещение.
Молбата в "свободен текст" можеш да си изровиш от форума. Имаше някъде примерен "свободен текст"
)
Всички останали документи бяха подготвени за 15 минути от лекарката ми в центъра за инвитро. Така че не се плаши, не е страшно!
УСПЕХ и с Бога напред!