0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Какви са признаците при понижен прогестерон?
« Отговор #20 -: Юни 23, 2006, 11:03:04 am »
Цитат на: kasiel
alia_alia
що си толкова дискретна? Но щом ми препоръчваш да ги пия значи резулатат е бил добър. От вчера ми включиха и витамин Е. Фолиева пия от 1 седмица вече. :wink:

Според мен витамините нямат нищо общо с кървенето.
Фолиевата се пие за да се предотврати образуването на кухо яйце.
« Отговор #21 -: Юни 23, 2006, 11:24:00 am »
Не казвам, че витамините ще спрат кървенето, но е добре да се приемат при репродуктивни проблеми.
Не си позволявам да поставям диагнози и да лекувам :wink: .
Казах просто на мен какво ми каза д-рът, при когото отидох когато прокървих.
И не съм сигурна, че "кухото яйце" се получава от недостиг на фолиева к-на. Тя предпазва от спина бифида, е поне намалява вероятността за получаване.
А сега за витамините:
"Физиологичното действие на витамин Е е свързано с нормалното протичане на бремеността и стимулиране образуването на гонадотропни хормони. Точният механизъм на действие не е известен. Някои данни показват, че витамин Е осуетява разрушаващото действие на молекулния кислород, който по неензимен път може да атакува двойните връзки на полиненаситените мастни киселини в състава на тъканните липиди и по този начин витамин Е защитава есенциалните мастни киселини, витамин А, витамин С и клетъчните мембрани. Участва в метаболизма на нуклеиновите киселини, подобрява използването на белтъците и витамин А, нормализира показателите на кръвта и хормоналната система, предпазва черния дроб от некрози."
 В една статия ( не помня на кой сайт, за което моля да ме извините), беше писано, че при нисък прогестерон, положително въздействие има приемането на високи дози вит. Е.
"Фолиевата киселина е коензим, нужен на тялото за да натрупва мускулна маса и да образува хемоглобин , защото участва в синтезата на аминокиселината серин и на нуклеиновите киселини, в метаболизма на тирозина, аскорбиновата киселина и витамин В12"
"Витамин В12 (цианкобаламин и антианемичен витамин). Той съдържа в молекулата си микроелемента кобалт.  Основното му действие е осъществяването на регулацията на кръвообразуването. При взаимодействието на витамин В12 (външен фактор на Кесъл) и специфичен протеин , наричан гастромукопротеин (вътрешен фактор на Кесъл), който се отделя от пилорната част на стомашната лигавица и благоприятстващ резорбцията на витамин В12 , в черния дроб се образува т.нар. антианемичен фактор, който стимулира кръвообразуването.
Цитатите са от http://www.bb-team.org/nutrition/000196.php
*
« Отговор #22 -: Юни 23, 2006, 13:19:11 pm »
:wink:
*
« Отговор #23 -: Юни 23, 2006, 21:40:25 pm »
Момичета.Първото ми ЧХГ е 2010
« Отговор #24 -: Юни 24, 2006, 20:43:36 pm »
Браво,стискам палци!
Re: Какви са признаците при понижен прогестерон?
« Отговор #25 -: Юли 27, 2006, 07:45:06 am »
Здравейте, аз съм с доказано намален прогестерон и веднага след ОВ почнах да пиа дуфастон и сега съм в 11 седмица,  знаете ли до кога трябва са се пие, моя лекар ми каза да го спра. Не го пия вече 2 ден но започна да ме боли стомаха и ми е лошо, и съм леко притеснена.
*

Nataly*

• 2785
  • Няма несбъднати мечти. Има изоставени желания!
« Отговор #26 -: Юли 27, 2006, 09:49:10 am »
Здравейте, аз съм с доказано намален прогестерон и веднага след ОВ почнах да пиа дуфастон и сега съм в 11 седмица,  знаете ли до кога трябва са се пие, моя лекар ми каза да го спра. Не го пия вече 2 ден но започна да ме боли стомаха и ми е лошо, и съм леко притеснена.
Мисля, че се пие до третия месец.
« Отговор #27 -: Юли 27, 2006, 10:09:22 am »
Ако не се лъжа се пие до 12 г.с.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #28 -: Юли 28, 2006, 23:53:57 pm »
Дуфастона лично аз го пих 3 месеца. в началото на 4 месец ми го спряха и останах само на Матерна до края. Успоредно с него пиех фолиева, вит.ц.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #29 -: Август 11, 2006, 15:39:21 pm »
неме познавате но аз мисля че по скоро е от плацентата но най добре е да отидеш при лекар ако неможе да определи какво тие отиди при друг
« Отговор #30 -: Август 24, 2006, 18:13:04 pm »
Аз кървях много слабо във втория месец някъде 2 седмици и според лекарите беше от умиращ близнак, но не бяха сигурни защото на ехографа се вижда само една сянка. Не се притеснявай важното е плода ти да е добре и кървенето ше спре