0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Лутеална фаза при ин витро?
« Отговор #20 -: Август 24, 2006, 16:43:45 pm »
Аз често си мисля, че някои лекари ни смятат за малоумни и лишени от всякаква логика.
Сигурно си имат схема за разпознаване на собствения от другия прогестерон :D Може и с нотариално заверени декларации да ги различават :D

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #21 -: Август 24, 2006, 16:50:54 pm »
Ами да и аз това искам да кажа, мисля, че нормалния прогестерон за ЛФ е  някъде около 35, щом в деня на трансфера е 86, така пише в изследването, значи е повлиял дуфастона, който пиех от преди три дни. Но след като не съм го спряла и след трансфера - дуфастона - как ще падне толкова много?! Или може би нещо не е вярно, в момента дори гледам бележките, които са ми давали от изследванията, т.е. не карам по памет.
*
« Отговор #22 -: Август 24, 2006, 18:14:02 pm »
Момичета, това за прогестерона, че спада след пункция е така. Но мисля, че е обвързано с хипофизата и точно нея я контролират  с Диферелин или Декапептил. Причината за моя неуспех  при инвитрото ми на естествен цикъл беше точно тази - изпуснах си имплантационния период Лигавицата започна да спада, всъщнос това е и проблема при тази процедурар въпреки, че е доста по-лека и евтина.Затова коментара на д-р Савова  беше - Класическо инивтро, за да контролираме нещата. Но незнам защо така се е получило при теб СТ...Явно е до организъм...Странното е, че с еднакви медикаменти жените по различен начин реагират. На 5-ти ден с Утрогестан прогестерона ми беше 40,е  при други момичета  10-15-20...Голяма каша..дано поне лекарите са наясно...
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
« Отговор #23 -: Август 24, 2006, 19:35:11 pm »
И а3 3нам, че стойноста на прогестерона при и3следване, отчита само собствения, но не и на медикаментите.
И 3а инплантирането е така, 7 дни от деня на пункцията.
« Отговор #24 -: Август 25, 2006, 16:27:52 pm »
Перла, на мен ми беше 50 седем дни след инсе прогестеронът, а кръвният за бременност същия цикъл беше 0.1 - явно че не е имало имплантиране никакво.
Така че прогестерон като за втори триместър как ще съм произвела собствен?
Иначе преди време съм го изследвала без лекарства и беше май към 15.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #25 -: Август 25, 2006, 19:30:52 pm »
Фреши, не 3нам. Лекарят ми го ка3а, когато имах и3вънматочна и моят простерон беше 6, а си биех инжекции прогестерон. Та тогава го питах и така ми ка3а. А иначе когато не съм в процедура стойноста е та3и 0,22 / 0,3-28 /
Да не би всяка лаборатория да си има референтни стойности :?
Най добре е да се говори с лекар. Той ще даде точен отговор.