0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Лутеална фаза при ин витро?
« -: Август 24, 2006, 15:05:12 pm »
Здравейте момичета, починах си малко лятото и като започна да наближава есента и започнаха да ме глождят хиляди въпроси с наближаване на следващият опит, ако имам късмет и да не стигна до него, ама - Един господ знае! :D
Имам една питанка. Според вас ЛФ при ин витро процедура откога следва да се броят дните, от пункцията на яйцеклетки ли?
Съмнявам се дали пък нямам този дефект. :roll:
*
Re: Лутеална фаза при ин витро?
« Отговор #1 -: Август 24, 2006, 15:13:27 pm »
Не би могла да имаш проблем, защото при инвитро всичко се контролира от медикаментите. Всички фази се определят от инжекциите. Принципно ЛФ би трябвало да започва от пункцията. Поддържа се с Утрогестан и Прегнил (не винаги).
Не си тормози глават с подобни въпроси. Проблемът ти според мен е лошият късмет.
Следващия път ще стане.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Август 24, 2006, 15:21:51 pm »
Знам, че я поддържат ЛФ, но всъщност това което ме наведе на тази мисъл е, че на 3-ти ден от трансфера или на 6-ти ден от пункцията ми изследваха прогестерона, който беше спаднал рязко на 12,12 ng/ml. Док. каза, че прогестерона от лекарствата не се отчитал в изследването, т.е. този е само собственият ми и че не било добре това рязко спадане. В деня на трансфера ми беше 86,80 ng/ml, незнам дали има връзка??
*
« Отговор #3 -: Август 24, 2006, 15:23:49 pm »
А имала ли си някога проблеми с цикъла?

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #4 -: Август 24, 2006, 15:32:45 pm »
Прочетох ти старите постинги и се питам:
Замисляла ли си се да смениш екипа? Доста момичета при Табакова се оплакваха от подобни странности в резултатите. И често коментарът на лекарите е бил, че е имало имплантация, но не се е задържало. На мен това не ми звучи сериозно.
Имаш време за размисъл. Всичко е в твоите ръце.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #5 -: Август 24, 2006, 15:42:51 pm »
Ами не не съм имала проблеми с цикъла, но пък никога не съм си следяла овулацията и кога точно овулирам.

Да white, мисля и то сериозно да го сменя екипа. Само, че имам при тях замразени и искам и с тях да пробвам. Сега чакам резултати от доц. Конова, след това мисля да се обадя в Репробиомед и да се разберем за замразените, ако се получи, ще бъде много хубаво, но нали пък е по-малък шанса, затова и вече съм помислила за следващият опит, като смятам да е във Варна.
На мен не ми казаха, че имам имплантация, защото кръвният ми тест показваше много ниско ЧХГ, но това с прогестерона много ме усъмни. Може и да не е тяхна вината, аз нищо не казвам за тях, но...
Дано не се окаже това, но ако стигна до следващ опит, което доста вероятно, задължително ще се консултирам с новия екип относно това!
 :) :) :)
*
« Отговор #6 -: Август 24, 2006, 15:44:47 pm »
Няма ли начин да направиш опитът със замразените във Варна?

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #7 -: Август 24, 2006, 15:49:52 pm »
Незнам, не съм мислила. Дали може така?
*
« Отговор #8 -: Август 24, 2006, 15:52:06 pm »
Най-добре попитай във Варна. Транспортирането няма да е проблем. Мисля, че е доста разумно.
При Александров ли смяташ да пробваш?

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #9 -: Август 24, 2006, 15:57:11 pm »
Дори от Репробиомед  да разрешат, как ще стане пренасянето??? А и не мисля , че при табакова са толкова черни, нито че във Варна са толкова  розови. Аз лично съм за това, поне до 3-ти път, включително, да не се сменя клиниката.За целият процес е много важно да се знае цялата "история", връзката пациент-лекар.Много успех пожелавам!
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
« Отговор #10 -: Август 24, 2006, 15:59:59 pm »
Да при него! Всъщност със стимулациите се занимават Маркова и Чернева. Би трябвало да не ми откажат от Репробиомед, все пак това са си моите ембриончета :?: :!: Когато подписвах декларацията за замразяването, не са ми казали, че мога да си ги взема в друга клиника, но може и към този вариант да се ориентирам!
*
« Отговор #11 -: Август 24, 2006, 16:04:19 pm »
А и не мисля , че при табакова са толкова черни, нито че във Варна са толкова  розови.

Ели, не казвам, че са черни едните, нито розови другите, а и във Варна ще ми е по-удобно.
*
« Отговор #12 -: Август 24, 2006, 16:06:03 pm »
Ели, съгласна съм, че един опит не е показателен, но съм твърдо убедена, че най-важно е взаимното доверие между лекар и пациент.
В случая СТ споделя, че сама е избрала варианта смяна на клиниката.
Относно транспортирането - може да се използва контейнер с течен азот.
Аз лично смятам, че част от специалистите в инвитрото вече са загубили връзка с новите технологии и събития. Лежат си на старата слава и си заравят главата в пясъка.
А аз има един живот, много мечти и възможност за избор.
Всички ще успеем, но при някои пътят е по-дълъг.
 :bighug: ви, защото точно в тези наши спорове се ражда истината.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #13 -: Август 24, 2006, 16:14:33 pm »
Благодаря white! И аз ви  :bighug:
Съгласна съм с теб за мечтите и избора  :balk_46:
« Отговор #14 -: Август 24, 2006, 16:19:22 pm »
На мен пък ми е много чудно как така изследването на прогестерона в кръвта хващало само "собствения" прогестерон, пък не този от лекарствата?
Щото на мен собственият си ми е нормален, а с утрогестан беше 50, което съответства на втори триместър и явно се дължи на утрогестана. Да не говорим пък, че прегнилът провокира жълтото тяло да произвежда повече "собствен" прогестерон.
Та затова много ми е чудно, че така са казали, вие момитеча какво мислите, това възможно ли е и така ли е?

За дните след трансфер - и за мен е малко чудно кога например трябва да се случи имплантацията - 7 дни след пункцията (или оплождането) или 7 дни след трансфера. По чужди форуми гледам че си пишат, 7 дни след пункция и 3 след трансфер това и това - да няма обърквания.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #15 -: Август 24, 2006, 16:21:45 pm »
Фреши, моят трансфер беше на 5-ти ден и Стаменов ми каза, че най-вероятно до ден-два ще стане имплантация. Логично е да се брои от деня на пункцията.

Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #16 -: Август 24, 2006, 16:24:14 pm »
Индикатор за какво е изследвания прогестерон в деня на трансфера? На мен това изследване не ми е правено. Във всички клиники ли се прави?
*
« Отговор #17 -: Август 24, 2006, 16:28:30 pm »
Което си е така така си е :beerdr:
Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
*
« Отговор #18 -: Август 24, 2006, 16:30:58 pm »
На мен пък ми е много чудно как така изследването на прогестерона в кръвта хващало само "собствения" прогестерон, пък не този от лекарствата?
Щото на мен собственият си ми е нормален, а с утрогестан беше 50, което съответства на втори триместър и явно се дължи на утрогестана. Да не говорим пък, че прегнилът провокира жълтото тяло да произвежда повече "собствен" прогестерон.

Фреши, аз след пункцията пиех Дуфастон  (2+1+2 )и на мен ми беше странно, как така не го хваща??? А прегнил ми биха само преди пункцията, трябваше и в деня на трансфера, но не го направиха, а чак след третия ден.
« Последна редакция: Август 24, 2006, 16:33:00 pm от st »
« Отговор #19 -: Август 24, 2006, 16:38:49 pm »
Прогестерон 86 мисля няма как да си си произвела - това в напреднала бременност някъде сигурно е нормална ст-ст :? Не знам от медицинска точка може ли да е така, но според мен лекарствата определено се отразяват на резултата.
Благодаря ти, Бени!