0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Клиника за ин-витро
« Отговор #20 -: Август 08, 2006, 15:58:27 pm »
Благодаря на всички Ви. Аз се обадих в АГ - Варна, но ми отговориха, че екипа е в отпуск сега и ще са на работа през септември. Засега ще почакам и ще се обадя отново.
ЗДРАВЕЙ,МЕГ!!!! :D
АЗ СЪЩО СЪМ ОТ БУРГАС И СЪМ СЕ УПЪТИЛА ПРИ ДОЦ.МАРКОВА ВЪВ ВАРНА.ЛИЧНО СЕ СРЕЩНАХ С ТАЗИ ЖЕНА И ОСТАНАХ ОЧАРОВАНА ОТ ПРЯМОТАТА И ОТНОШЕНИЕТО.
Здравей de4ka, радвам се че се включи. Ти на какъв етап си?
« Отговор #21 -: Август 08, 2006, 17:11:42 pm »
Благодаря ти много мила Сигнусче, че намираш време да отговаряш. :D :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #22 -: Август 10, 2006, 09:53:03 am »
Знаете ли дали преди ин-витро трябва задължително да правя лапароскопия за да се установи проходимостта на маточната тръба (едната е отстранена, на другата е правена пластика) както и овулацията - така ми каза професора или мога да прескоча тази процедура. 
« Отговор #23 -: Август 16, 2006, 15:02:56 pm »
Meгг - ако ще правиш ин-витро (а не инсеминация), няма смисъл да се проверява проходимостта на тръбите, защото този етап се прескача.

Колкото до проследяването на овулацията - да, според мен фоликуметрията е необходима.

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*
« Отговор #24 -: Август 16, 2006, 15:23:56 pm »
здравей,мег!!!благодаря ти,че попита.
аз съм направила док.още през м.април-тогава отидох да ги подам,но..затвориха кепенците точно пред носа ми и ми казаха да отида м.септември,но подчертаха,че док. ще важат.скоро звъннах в аг-то и ми отговориха,че доц.маркова ще бъде на работа в края на месеца.от момичетата във форума разбрах,че ще започне на 29.08.2006г.това,е .лекувах хламидия,а в момента-gardnerella vaginalis.звучи ужасно,нали?
а ти ?
*
« Отговор #25 -: Август 17, 2006, 14:50:05 pm »
Здравей de4ka, това което си написала, че лекуваш не ми е известно какво е, но щом е за лекуване не е добре, но пък всичко ще е наред. Аз не съм подготвяла никакви документи. Искам сега да отида до Варна за консултация, но ми казаха че има часове за Маркова на 21.09. От НЗОК пък ми казаха, че е възможно /ако вземат такова решение/ да отпуснат още средства за тази година, но евентуално след края на септември. А при мен нещата са: след операция (хистологичното изследване показа старо възпаление) ми е отстранена едната маточна тръба, а на другата е правена пластика, и изобщо не се знае дали е успешна. В последствие се оказа, че е било достатъчно само лапароскопия, но вече е късно....сега съм само с една тръба и тя може би е запушена. В София проф. ми каза да направя лапароскопия за да се разбере дали е проходима и да проследи овулацията. Засега съм дотук, а за напред незнам какво, но нямам голям избор.
Май се поувлякох а?
Желая ти успех, а може и да се видим във Варна.
*
« Отговор #26 -: Август 17, 2006, 16:13:34 pm »
de4ka и аз съм като теб - с куп неподадени документи :(. Аз обаче силно се съмнявам, че  изследванията ще са валидни. От чакане на тази каса загубих вече година и смятам да се пробвам наесен без касата.
*
« Отговор #27 -: Август 28, 2006, 17:15:55 pm »
здравейте,мег и пинк!!!
отново съм на линия след дълго лутане из форумите.имаше проблем точно с любимия ми форум.

към мег:не се отчайвай,трябва да продължиш.няма нищо страшно в лапароскопията и това е най-сигурният(точния) начин.
имах приятелка която е правила инвитро при табакова преди 10г без каквито и да били предварителни разширени изследвания вкл.лапароскопия.всъщност тя беше на твоето положение-след инвитрото(неуспешно) направи лапароскопия и пластика на тръбите.

към пинк:дано изследванията да важат,аз нямам вече почти никакви възможности засега!!!
*
« Отговор #28 -: Август 31, 2006, 12:02:10 pm »
здравейте отново!!! :)
de4ka и аз съм като теб - с куп неподадени документи :(. Аз обаче силно се съмнявам, че изследванията ще са валидни. От чакане на тази каса загубих вече година и смятам да се пробвам наесен без касата.

в сряда се обадих до варна отговориха ми,че изследванията които съм направила през април ще важат,трябвало само да изчакам здр.каса и да ги подавам.казаха към 10.09 да прескоча и да подавам вече.