0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Донорски яйцеклетки
« -: Февруари 20, 2007, 13:16:16 pm »
Здравейте момичета, решила съм да правя инвитро при д-р Стаменов. вече съм подала документите си в здравната каса и чакам решение. На 28 год. с нейзяснен стерилитет, въпреки доказаната поликистоза и антиспермалните тела при мен /според доктора въпроса е спорен и неговото мнение е че при жените те несъществуват/.  Решила съм след като ще правя инвитро да даря половината си яйцеклетки на една приятелка, която е на 46 год. и искат да си имат бебенце. Тя няма нейни яйцеклетки вече, правила е 4 опита, от които 2 с донорски. Получило се е едно забременяване, но е прекъснало в 2 месец. Искам да й помогна и да й дам още един шанс след като и аз ще се подлагам на инвитро. Ако ми извадят достатъчен брой яйцеклетки и се оплодят, ще ми върнат 3, а останалите отиват в боклука. Не желая да замразявам, малка е успеваемоста после със замразени, затова искам просто да помогна. Не мога да си представя че аз ходя на черква, моля се и искам помощ, а в същото време да не мога да дам такава. Нека да има повече шансове за бебета. Доколкото се запознах с написаното в нета по този въпрос, донорството е анонимно - т.е моите яйцеклетки ще ги дадът на друго момиче, а на моята приятелка трябва да намерят друг донор и така да стане кръстосване. Някой правил ли е от вас подобно нещо. Примерно аз ще си дам яйцеклетките, но ако няма друг донор доста ли се чака. тя е на 46 и не искам да се губи време.  Въобще кажете чували ли сте нещо за програмите по донорство
*
Re: Донорски яйцеклетки
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2007, 13:23:29 pm »
Медина, поговори си с доктора.Той най-добре ще ти обясни начините.
Според мен това, което ти си мислиш като вариант, не е много възможно. След пункцията яйцеклетките се оплождат и вече са ембриони. Там проблемът с донорството не ми е ясен. Ако дариш само яйцеклетки, рискуваш и своя опит. Ако тези, които си избереш, не се оплодят, пропада твоята процедура.
Късмет и на двете ви.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2007, 13:51:52 pm »
Да, наясно съм че ако извадят примерно 12 яйцеклетки, 2 може да не са добри, тогава си разделяме по 5, от коите може да се оплодят само 2, 3 или 1 - прост вероятности и ще трябва да разчитам само на това, но как да ти кажа - това е по-скоро вътрешно усещане че трябва да го направя и да й помогна, абе в душата си така го чувствам, дори повече се моля за нея отколкото за моя успех, при нея може би е последния влак за собствено дете. Утре съм при Стаменов и ще говорим, просто исках някаква ориентировачна информация. Благодаря ти
*
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2007, 13:53:59 pm »
Ще ви стискам палци, каквото и да решите.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2007, 14:27:28 pm »
Успех и пиши утре какво ти е казал док, ако искаш!
 :goodluck:

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2007, 14:39:13 pm »
Медина,хубаво е че проявяваш такова милосърдие!
Поставяш въпроси пред себе си и пред нас,
който обаче са много лични,много интимни и деликатни!
Морален и в същото време,много човешки избор е този!

Търсиш съвет,но не мисля,че ние или някой минал през това ще ти каже!
Обсъди го с лекаря си,той ще ти даде най-правилния съвет!

Всеки случай е уникален и много индивидуален!
« Последна редакция: Февруари 20, 2007, 14:46:27 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2007, 16:11:14 pm »
Здравей Медина,
аз също вървя по твоя път, на 30 години съм и тъй като според док (ходим при един и същ междувпрочем) при мен нещата са наред (ние сме с мъжки фактор), той ми предложи вариант при когото ставам дарител на яйцеклетки с-у това, че процедурата за мен ще бъде напълно безплатна, още веднага се съгласих на варианта, тъй като това ми се стори доста хуманно и благородно. Ще правя икси през месец март-април и за сега вървим по този път (с донорството) но започва да ме наляга мисълта, ами ако нещо стане и не направя достатъчно фоликули, или фоликулите не са достатъчно добри.....................ще ми е много полезно и ще съм ти благодарна, ако споделиш твоите мисли по този въпрос.
И бих искала да попитам - колко фоликули се счита, че е отлично да се получат при стимулация за икси?
Благодаря и успех на всички
 :bfp:
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2007, 19:51:13 pm »
Здравейте момичета по въпроса за донорството не съм много наясно но доколкото зная миналата година 2006 е имало такава прорама а тази са я спряли.Като условията при нея бяха ако дариш яйцеклетки твоята процедура по ин витро се поема  /финансовата стойност/от човека на когото ги даряваш.Естествено всичко е анонимно .
В общи линии това е моята информация с която мога да помогна,ако вие имате някаква информация пишете.
Аз също бех решила да даря но в последствие ми съобщиха че въпроснатта програма вече не е в сила.
До скоро.
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2007, 23:40:18 pm »
Не забравяйте, че следва да има съвместимост между донора и получателя. До колкото знам, трябва минимум да сте от една кръвна група.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #9 -: Февруари 21, 2007, 02:38:43 am »
Мила Медина,
направи първо своя опит и УСПЕХ. При доказана поликистоза може да нямаш  достатъчено брой яйцеклетки.
Не рискувай своя опит. :(
Избора на яйцеклетки е спонтаннен и нямаш никаква гаранция, че при теб ще са по-добрите.А да не говорим, какви ембриони ще станат и с какво качество?
Много малко биолози могат да определят добрите от лошите яйцеклетки. Защото и това се прави в света. В България се съмнявам !!!
Ако искаш да помогнеш стани донор, но го направи след това.
Кръвната група не е от значение, но Rh  ДА. Несъвместимо (-) към (+) и обратно.
« Последна редакция: Февруари 27, 2007, 00:12:08 am от BENJI »
http://www.vocalicious.com/empty_arms/empty_arms_mod.html

We we waited for 33 entire months our marvel and passed from all these stages.
Wishes the Virgin Mary she gives in all of you the child that so much lahtarate and you wait for.
*
« Отговор #10 -: Февруари 21, 2007, 09:11:22 am »

Много малко биолози могат да определят добрите от лошите яйцеклетки .Защото и това се прави в света.В България се съмнявам !!!
И таз хубава - само по света се правело...Извинявай,но това са глупости - разбира се,че и в България правят анализ и определят кои яйцеклетки са с добро и кои с лошо качество,това си е много важна част от процедурата! ..Стига вече с това вечно съмнение, че щом нещо се прави в България,то задължително не го правят както трябва...Искрено желая успех на всички!:)

Митко остана на 1г. 7м. и 21 дни :(
14.04.2009 - 5.12.2010
Почивай в мир, мое мило изстрадало детенце!Винаги ще те помним и обичаме!