Здравейте момичета, решила съм да правя инвитро при д-р Стаменов. вече съм подала документите си в здравната каса и чакам решение. На 28 год. с нейзяснен стерилитет, въпреки доказаната поликистоза и антиспермалните тела при мен /според доктора въпроса е спорен и неговото мнение е че при жените те несъществуват/. Решила съм след като ще правя инвитро да даря половината си яйцеклетки на една приятелка, която е на 46 год. и искат да си имат бебенце. Тя няма нейни яйцеклетки вече, правила е 4 опита, от които 2 с донорски. Получило се е едно забременяване, но е прекъснало в 2 месец. Искам да й помогна и да й дам още един шанс след като и аз ще се подлагам на инвитро. Ако ми извадят достатъчен брой яйцеклетки и се оплодят, ще ми върнат 3, а останалите отиват в боклука. Не желая да замразявам, малка е успеваемоста после със замразени, затова искам просто да помогна. Не мога да си представя че аз ходя на черква, моля се и искам помощ, а в същото време да не мога да дам такава. Нека да има повече шансове за бебета. Доколкото се запознах с написаното в нета по този въпрос, донорството е анонимно - т.е моите яйцеклетки ще ги дадът на друго момиче, а на моята приятелка трябва да намерят друг донор и така да стане кръстосване. Някой правил ли е от вас подобно нещо. Примерно аз ще си дам яйцеклетките, но ако няма друг донор доста ли се чака. тя е на 46 и не искам да се губи време. Въобще кажете чували ли сте нещо за програмите по донорство