0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

4aika

• *
  • 2
  • 10...9...8...7...6...5..4..3..2..1.... Излитанееее
Хламидите влият ли на цикъла ?
« -: Март 08, 2007, 17:39:10 pm »
Здравейте,
от една година правим опити да забременея, но за сега не успешно :( Миналата година ноември ми откриха хламиди. Кръвниат тест февруари показа, че сме се излекували.Лекувахме се с Азатрил, които започнахме точно на 01.12 и от тогава ми се получиха аномалий в цикъла,а до сега винаги ми е бил редовен. Последният ми цикъл/или този които мога да нарека така/беше на 23.12. Януари въобще не ми дойде и ходих на преглед. Имаше удебеление на лигавицата и лекарката ми каза, да очаквам в близките три дена да ми дойде. На 03.02-наистина ми прокърви, но много слабо и беше по-скоро кафеникаво неменструално кървене. Отидох пак на преглед със съмнение за бременност, въпреки,че си бях правила тест и той бе отрицателен. Нямаше бременност и ми изписаха лечение с дуфастон, които започнах да пия на 10.02. На 23.02- трябваше Дуфастона да предизвика обилна менструация, но уви не стига, че капе едва едва, а и продължава вече 15-ти ден. Толкова дълъг период не съм имала до сега!!!! 8O Възможно ли е това да е причинено от Хламидията? Или да отида да си изледвам хормоните? Помогнете ми :?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
Re: Хламидите влият ли на цикъла ?
« Отговор #1 -: Март 09, 2007, 07:17:25 am »
Хламидията не е причина за това.
Изследвай хормоните, но и направи консултация и с друг лекар- най-добре специалист по репродуктивна медицина.
М. и МЦ като цяло е резултат  на сложни 'взаимоотношения' между  хипоталамус-хипофиза-яйчници-ендометриум.Ако там има проблем - това се отразява на МЦ.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Март 09, 2007, 07:40:53 am »
Хламидията не е причина !КаК то ти написа и Денис ,изследвай си хормоните и направи консултация и с друг лекар.Успех! :D
*

4aika

• *
  • 2
  • 10...9...8...7...6...5..4..3..2..1.... Излитанееее
« Отговор #3 -: Март 10, 2007, 16:33:23 pm »
Благодаря момичета,  :flower:
ходих на консултация и ще си изледвам хормоните, но за целта не трябва да пия никакви хапчета този месец и да отида на третия ден от МЦ. Дано обаче скоро да ми свърши, че започнах да се притеснявам от кръвозагуба :?