0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: След спонтанен аборт
« Отговор #20 -: Септември 26, 2011, 19:28:40 pm »
Много съжалявам,бъди силна и вярвай,че нещата ще се случат някой ден! :bighug:
« Отговор #21 -: Септември 28, 2011, 22:52:51 pm »
Здравей, много съжелявам за това което ти се случило. Ето едно обяснение на един от термините
"зразени интравилозни хеморагии" според мен са кръвоизливи в интравилозните пространства, което може да не е свързано с кръвотечение навън от тялото.

По надолу ще цитирам един учебник, ако мога поне малко да ти помогна.
Pars materna е мембрана с устройство на decidua basalis, от която произхожда.Тя дава към феталната част септални израстъци (septae placentae),които обграждат изпълнените с кръв интервилозни пространства (лакуни).В последните са настанени дървовидно разклонените хориални въси потопени в кръвта.Pars materna е пронизана от майчини артериални съдове чиито разклонения вървят по septae placentae и без да завършват с капиляри изливат кръвта в интравилозните пространства.Последните са в съобщение едно с друго,образувайки общо интервилозно пространство в което непрекъснато циркулира майчина кръв 500-600 ml/min.Регулацията на циркулацията се осигурява от sinus circularis който играе ролята на кръвен резервоар.(Browne)
« Отговор #22 -: Декември 13, 2011, 10:44:08 am »
Здравейте и от мен.Не знам къде съм и коя съм.Толкова съм отчаяна.В неделя загубих толкова дълго чаканото си бебче-в 10гс.Преди 10 дена бях на видеозон и всичко беше наред,чух му сърчицето, а сега вече го няма.Исках просто да поговоря с някого,който го е преживял,вече съм на 41, 2 години пробвахме,накрая се решихме на инвитро... :(
*
« Отговор #23 -: Декември 13, 2011, 13:01:04 pm »
dari6te :bighug:
трагедията е голяма, мъката безкрайна, но...живота продължава. И след като се наскърбиш, ще започне отново да ти се иска да опитате. Минавам през същото в момента, загубихме бебето в 8г.с, но продължаваме. Както ми казаха някои от моите приятелки - "единствено ново бебе може да намали болката по загубеното". Кураж!

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
« Отговор #24 -: Декември 13, 2011, 14:09:30 pm »
 Здравей dari6te, искам да ти кажа, че в момента съм в същото положение като теб. На 2-ри Декември бях на преглед при д-р Сигридов, вскичко беше наред, видяхме го, чухме сърчицето му, бях много щастлива. Отивам на 10-ти отново и първите думи бяха "спряло е да се развива". Света около мен се срина, имах чувството че ще умра, мисля си че и ти си го усетила, това не се обяснява с думи, мъката само се усеща. Всеки ден плача и се чудя защо - отговор не намирам. Утре ще ме изчистят и ми се иска да започна на ново. Знам че ще ми бъде трудно, защото свичко е търпение, надежди и средства, но няма как. Много ние трудно - на мен и на съпруга ми, всичките ни планове отидоха по дяволите, света се преобърна на 180 градуса за нас, плачем, прегръщаме се и си казваме ще продължим напред, няма да се отказваме. Това ми беше 1-во ИКСИ, сега надеждата ни е в замръзените, но вече догодина, нова година-нов късмет. Не искам да се срещам и да разговарям с никого, затворих се няколко дена в къщи и търся усамотение, задавам си въпроси, успокоявам се че всико ще се оправи и така....Предпочитам да разговарям с приятелки които са го преживели, защото знам че ще ме разберат и наистина е така, те намират подходящите думи за мен.
  За това ти казвам мила и на теб, напълно те разбирам как се чувстваш, но единственото което можем да направим е да продължим напред, нямаме друг избор, нали всички казват "Щом е станало веднъж пак ще стане" и аз също вярвам в това. Намирай начини да се разтоварваш и да не мислиш за това. Идва Коледа, както предната, така и на тази да се помолим да се случи скоро нашето чудо :) Догодина с нови сили, няма как. На теб след колко време ти обясниха че можеш да пробваш пак? Имаш ли замръзени?  Нямаш време да отчаваш, главата горе и напред, дано късмета да е с нас. Много ми е трудно да ти давам кураш, като на самата мен съцето ми игаря, но такъв е живота, дано Господ е с нас!!!
*

Цвете

• 734
  • Този, който обича, вярва в невъзможното!
« Отговор #25 -: Декември 14, 2011, 10:27:57 am »
Здравейте, момичета ! dari6te, ollivia , sis_i  :bighug:
Аз също съм минала по вашия път, загубих бременност в 9г.с., болката беше силна, но единствено нова бременност успя да ми върне усмихната, за радост този път успешна.
Момичета, знам, че е лесно да се каже, но бъдете силни, направете всичко нужно, за да продължите напред, прегледи, приемане на витамини, следене на овулация, всичко, което ме водеше към мечтата ми, ми помагаше.
Ще успеете, варвайте в това!
Прегръщам ви силно!
« Отговор #26 -: Декември 15, 2011, 13:44:11 pm »
Благодаря ви за подкрепата!
Искрено съжалявам,че и вие сте преживели този кошмар. :bighug:
Окопитих се малко то стресът и сега ще търся начин да продължим напред.
За съжаление нямам замразени яйцеклетки и ще се наложи да премина през всичко наново :(
Дано този път всичко да завърши благополучно.Все още не съм говорила със специалист кога мога да опитам пак,но докторката в клиниката ,каза,че като ми спре това кръвотечение мога да правя секс.
Ох,момичета,толкова ми е мъчно,а вече нямам сълзи да плача.
« Отговор #27 -: Декември 15, 2011, 16:44:55 pm »
dari6te, ollivia , sis_i , минах лятото по този път. Бях в 17-та седмица, когато загубихме бебето, а уж 10-дни преди това всичко беше наред.
Знам колко боли, знам колко е трудно и как имаш чувството, че никой не те разбира...
Най-трудното ще мине, мъката няма да намалее, просто ще свикнете да живеете с нея. Бъдете сигурни, че пак ще се усмихвате, аз мислих, че няма да мога. Наплачете се, изкарайте си яда, ако трябва и крещейки, но след това, вдигнете глава, излезте навън и колкото и да е трудно се усмихнете. Всичко ще мине, всичко ще е по-добре!
Прегръщам ви момичета, съжалявам, че минавате през това!!
« Отговор #28 -: Декември 15, 2011, 22:19:37 pm »
Момичета знам колко ви е трудно в момента и колко много боли,знам,че каквото и да ви кажа мъката е огромна,но трябва да намерите сили да продължите напред и да се борите.Вярвайте,че следващия път всичко ще е наред.Преживяла съм 3 спонтанни аборта,след последния не знаех къде съм,жива ли съм,умряла ли съм,трябваше ми ужасно много време да се съвзема и да опитам отново и.....в момента гушкам две годишната си дъщеричка.Сигурна съм,че всички ще успеете!
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #29 -: Декември 16, 2011, 12:32:08 pm »
Момичета, прегръщам ви всичките! С мен се случи същото ... преди година някъде по това време, всичко свърши ... в 7 седмица  :?
Една година по-късно, аз съм отново в началото на този път, наречен инвитро! Вярвам, че ще успеем! През 2012 заедно и докрая! :D

*
« Отговор #30 -: Април 16, 2012, 21:00:49 pm »
Здравейте момичета ... снощи и аз направих спонтанен аборт , и доста тежко го понасям . Лекарите не направиха нищо, за да притъпят ужасно болезнените контракции в продължение на часове , и в резултат на това матката изхвърли плода и се наложи да ме доизчистят ... Искрено препоръчвам на момичетата от Велинград и областта , да не правят грешката , която направих аз , и да отидат в друго здравно заведение , където биха им обърнали внимание и не биха им казали "нищо ти няма , сега заспивай" . Болките ми почнаха във 23:00 и чак в 04:30 благоволиха да да ми включат система , но за жалост твърде късно , 15 минути по-късно отидох по малка нужда в тоалетната и до там ... А за кървенето няма да говорим . Голяма час от персонала е изключително нелюбезен и негативно настроен към бременните и родилките , едва ли не ние сме виновни че сме в това състояние .

Лежах 6 дни в това заведение със кървене и болки, а на 7-ия пометнах , без да ми бъде обърнато и най-елементарното внимание !
*

dess_dess

• 2328
  • станах двойна мама
« Отговор #31 -: Април 16, 2012, 22:31:21 pm »
Здравейте момичета ... снощи и аз направих спонтанен аборт , и доста тежко го понасям . Лекарите не направиха нищо, за да притъпят ужасно болезнените контракции в продължение на часове , и в резултат на това матката изхвърли плода и се наложи да ме доизчистят ... Искрено препоръчвам на момичетата от Велинград и областта , да не правят грешката , която направих аз , и да отидат в друго здравно заведение , където биха им обърнали внимание и не биха им казали "нищо ти няма , сега заспивай" . Болките ми почнаха във 23:00 и чак в 04:30 благоволиха да да ми включат система , но за жалост твърде късно , 15 минути по-късно отидох по малка нужда в тоалетната и до там ... А за кървенето няма да говорим . Голяма час от персонала е изключително нелюбезен и негативно настроен към бременните и родилките , едва ли не ние сме виновни че сме в това състояние .

Лежах 6 дни в това заведение със кървене и болки, а на 7-ия пометнах , без да ми бъде обърнато и най-елементарното внимание !

Ужасно ме боли, когато ... прочета такъв пост написан с огромна болка в сърцето ...
Ужасно съжалявам за преживяната загуба ... Бъди силна и смелост, ще прегърнем мечтата си, явно няма да е точно сега, но тя, ще се сбъдне!!!