0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

колко време след хистероскопия
« -: Май 16, 2007, 01:36:24 am »
Здравейте момичета!
Предстои ми хистероскопия към края на месеца. С два спонтанни аборта съм :(, редица изследвания инфекциозни, имунологични, хормонални. Оказа се, че имам висок пролактин и вече взимам лекарства. Дойде ред и на хистероскопията, за да се види дали няма някакъв проблем в матката, който да не позволява нормална бременност :balk_113:.
Колко време след хистероскопията може да се започне с опитите?До колкото разбрах веднага след цикъла ще ми я правят, което означава, че ще е в периода преди овулацията. Може ли да е още същия месец? 

*
Re: колко време след хистероскопия
« Отговор #1 -: Май 16, 2007, 08:37:46 am »
Лично на мен док ми каза да изчакам 1 цикъл и ми забрани секса 2 седмици след хистероскопията. Но моята беше оперативна за отстраняване на синехия.
С оглед състоянието на матката, лекарят ще прецени кога е най-удачно да подновите опитите.

Успех Малвина!
*

deep

• *
  • 2887
  • believe in YOU
« Отговор #2 -: Май 16, 2007, 10:28:52 am »
До колкото разбрах веднага след цикъла ще ми я правят, което означава, че ще е в периода преди овулацията. Може ли да е още същия месец? 

Съжалявам за загубата на двете бременности!  :(

Правих Диагностична хистероскопия на 27.04. още този цикъл през Май, планираме IVF процедура.

Желая ти успех и скоро да си щастлива отново!  :sunshine:

Хиляди гори са скрити в един малък жълъд. Р.У. Емерсън
« Отговор #3 -: Май 16, 2007, 13:20:32 pm »
Момичета, благодаря ви за отговорите. :)
Моята хистероскопия ще е диагностична. Разбира се ако се окаже, по време на манипулациата, че има проблем, сигурно ще го отстранят. Но ако е само диагностична хистероскопията, пак ли трябва да се чака следващия цикъл? Нали няма нарушаване на лигавицата на матката, само я оглеждат? Много ми се насъбра това чакане. След първия спонтанен 6 месеца, след втория вече 4 месец минава, явно ще мине и пети заради хистероскопията. И ако може да се пробва след нея, бих била радостна  :)
*
« Отговор #4 -: Май 16, 2007, 17:04:50 pm »
Малвина, ако е само диагностична, може да подновите опитите веднага, щом се почувстваш добре. При мен отне около седмица. Ако се наложи оперативно отстраняване на нещо обаче, чакате до следващия цикъл.
Стискам палци. Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #5 -: Май 16, 2007, 22:35:40 pm »
Малвина, и на мен ми правиха диагностична хистероскопия преди два месеца. Не е страшно не се плаши. Обаче веднага след манипулацията ще имаш кървене (поне при мен беше така), което продължава няколко дена и е като менструалното кървене. Успех!
« Отговор #6 -: Май 17, 2007, 11:13:22 am »
Мили White и DivaRoza благодаря ви за подкрепата. :)
С нетърпение очаквах, че някой ще напише, че може да се започне още същия месец с опитие. Естествено, че всичко е индивидуално и всяка от нас се чувства различно. Но много оптимистично ми звучат думите, че ако няма някакви усложнения не е задължително да се чака до следващия цикъл.  :bighug:
При вас всичко наред ли е след хистероскопията, имаше ли нещо обезпокоително или всичко беше ок? Правите ли опити вече?
Успех и на вас момичета.  :bighug:
*
« Отговор #7 -: Май 17, 2007, 11:34:45 am »
Малвина, и аз като теб имам 2 спонтанни аборта. Сега съм бременна в 20 седмица след хистерорезекцията. До 10 г.с. имах кървене и кръвоизливи.В началото си мислех, че е заради матката, но се оказа че се чисти втори сак, в който няма развит ембрион.
Така че, смело напред! Най-хубавото тепърва ти предстои!
« Отговор #8 -: Май 17, 2007, 12:38:07 pm »
Sia,
колко хубава новина  :) След страшните и мрачни дни на болка, мъка и чувство на загуба идва денят, в който слунцето изгрява, огрява ни и топли сърцата. Много се радвам за теб и нямаш представа, колко обнадеждаващо е това, което сподели.
Като опитахте след манипулацията бързо ли се получи?
Успех и лека бременност. Пази си и се наслаждавай на невероятния момент в живота ти! :bighug:
*
« Отговор #9 -: Май 17, 2007, 18:06:16 pm »
Малвинка, всичко ще е наред, не се плаши! Слагат ти упойка и вкарват камерка вътре в матката ти, за да снимат вътрешността и. Продължава около 10-15 минути, поне така ми казаха на мен. Дават ти и снимки после. Ако ти е добра упойката, няма да се чувстваш като пребита след това. Болките са като при менструация - ниско, долу. Първият ден са малко по-силни, но не повече от менструалните. Следващите дни затихват и почти нищо няма да усещаш. Вземи си болкоуспокояващи, защото ако си в БГ, може и да не ти дадат (не навсякъде дават, от опита с абразиото знам). Та, с болкоуспокояващи, няма да усещаш и леките болки. Първите едни-два дена е добре да си почиваш повече - все пак това си е интервенция. Кървенето е като при цикъл. След седмица вече ще си забравила. Дано не открият нищо излишно вътре. При мен съмненията бяха за слепване стените на матката, но не откриха такова нещо. За опитите за бебе след това не мога да ти кажа, защото аз нямах цикъл и ми правиха хистероскопията, за да открият причината за липсата за цикъл. Така че, опитите тепърва предстоят. Но ти питай лекаря си. Успех, миличка, и не се навивай излишно, за да се плашиш. Всичко ще е наред!
« Отговор #10 -: Май 17, 2007, 21:23:35 pm »
Здравей мила DivaRoza,
много ти благодаря за топлите думи. Дано всичко мине добре и резултата да е добър. Не съм в БГ, но ще си взема болкоуспокояващи за всеки случай.
Съжалявам за проблемите ти с цикъла. Като не откриха проблем в матката, от какво може да е тази липса на цикъл? Може би е нещо хормонално, стрес или рязко отслабване?
Успех и на теб миличка! Ще се справим с проблемите!  :bighug:
*
« Отговор #11 -: Май 29, 2007, 22:43:59 pm »
Малвинка, какво става с теб? Мина ли ти вече хистероскопията? Дано да си добре! Стискам палци!
« Отговор #12 -: Май 31, 2007, 15:05:57 pm »
DivaRoza,
благодаря ти за загрижеността, миличка. Какво да ти кажа, цялата съм на нокти, защото тук здравинте служби стачкуват. Днес е 5 ден от цикъла ми. Два пъти говорих с моя доктор, за съжаление болниците приемат само спешни случаи. Уговорихме се да се чуем в понеделник. Притеснена съм защото не знам дали няма да изпуснем дните, през които може да се прави това изследване.
Изнервя ме и това, че не можем да си планираме лятото. Толкова ни се иска да си дойдем до БГ или просто да заминем някъде на почивка. Как да планираме нещо като не знаем първо какъв ще е резултата от изследването (дали няма да се наложи нещо по-сериозно да се прави), второ ако забременея през времето когато сме някъде, как ще се връщам. След 2 спонтанни аборта направо ме е страх от пътувания. А от друга страна да отлагаме с още 2 -3 месеца ми се струва неразумно. Такова чакане му ударихме, че вече не издържам. След първия аборт 6 месеца, сега след втория вече започва 5 месец и ако трябва да чакам още мисля, че няма да ми се отрази добре на психиката.
Какво да правя?
*
« Отговор #13 -: Май 31, 2007, 18:00:59 pm »
Успокой се, ако можеш! То без чакане - няма да стане работата! И аз съм като теб - два спонтанни аборта в рамките на година и половина и след втория ми изчезна цикълът за цели две години. Е, тогава какво чакане падна - умопомрачително и сърцераздирателно чаках и се тъпках с каквото предложат. Най-накрая ми предложиха въпросната хистероскопия, за да се види дали няма слепвания вътре. Нямало. Междувременно цикълът безсрамен се появи, все едно хич не го е нямало. Сега пак ще трябва да чакам до есента, за да се стабилизирал, по думите на лекарите. Е, на това му викам чакане (а годините - 38!!!)! Гаранция, че наесен ще стане - никой не ти дава, естествено! Така че, ти си се успокой, прави си, каквото си си планирала, защото животът се тече с другите задължения междувременно. Тази хистероскопия по-добре да ти я направят - да зачертаеш графата "проблеми в матката", просто за твое успокоение. Иначе, опитвай се да се радваш на живота и не истерясвай!!! Знам колко е трудно да устоиш на психясването от чакането, но пък и закъде да го пришпорваме толкова много пустия живот!? Той и без нас лети в галоп! Успех и спокойно!
« Отговор #14 -: Май 31, 2007, 21:53:12 pm »
Мила DivaRoza,
благодаря, че ме успокояваш. И аз се опитвам да се успокоявам, но не винаги успявам.
Обясни ми моля, те защо трябва да чакаш да ти се нормализира цикъла? Това дали ти идва по часовник и на един и същи интервал(защото под нормализиране аз това разбирам)по-скоро е важно за да се установи да кажем кога ти е овълацията. Но това не виждам с какво може да пречи на опитите. Вие може да си пробвате, просто динте в който еувентуално потенциално можеш да забремееш ще са повече (в случай, че ти идва на 25 дни и също в случай, че ти идва на 32 например). И така може да се случи чудото. Освен това има и тестове за овулация, които също помагат - аз още не съм ползвала, защото и първия и втория път се получи от раз. Но какъв е смисъла да чакаш да се нормализира? По какъв начин това влияе на евинтуална бременност? Най-много опитите да са неуспешни, а възможно е да стане.
Дааа, годинките и мен ме гонят - 35 навърших и това също ме стресира допълнително и искамам да се случи по-бързо да не отлагам помече.
Успех! Пиши какво става с теб! :bighug:
*
« Отговор #15 -: Юни 01, 2007, 14:30:10 pm »
Малвинка, права си и аз си мислех, че няма смисъл от толкова чакане вече и едва ли ще чакаме до есента! Самоназначих си аспирин по 75 мг и почнах да го пия. Ти пиеш ли аспирин?
« Отговор #16 -: Юни 01, 2007, 17:20:25 pm »
Не, не пия.
А за какво го взимаш?
Според мен трябва да пробвате, ако стане стане, ако не заначи, поне не сте чакали бездействено.
Успех и пиши какво става.
*
« Отговор #17 -: Юни 01, 2007, 17:55:14 pm »
Малвинка, изпратих ти лично съобщение по въпроса за аспирина, за да не разводнявам тук темата. Успехи и на теб ти пожелавам!
« Отговор #18 -: Юни 01, 2007, 23:28:34 pm »
Благодаря, порочетох го. Отговора е много изчерпателин и аз ти писах  :bighug: