Малвинка, всичко ще е наред, не се плаши! Слагат ти упойка и вкарват камерка вътре в матката ти, за да снимат вътрешността и. Продължава около 10-15 минути, поне така ми казаха на мен. Дават ти и снимки после. Ако ти е добра упойката, няма да се чувстваш като пребита след това. Болките са като при менструация - ниско, долу. Първият ден са малко по-силни, но не повече от менструалните. Следващите дни затихват и почти нищо няма да усещаш. Вземи си болкоуспокояващи, защото ако си в БГ, може и да не ти дадат (не навсякъде дават, от опита с абразиото знам). Та, с болкоуспокояващи, няма да усещаш и леките болки. Първите едни-два дена е добре да си почиваш повече - все пак това си е интервенция. Кървенето е като при цикъл. След седмица вече ще си забравила. Дано не открият нищо излишно вътре. При мен съмненията бяха за слепване стените на матката, но не откриха такова нещо. За опитите за бебе след това не мога да ти кажа, защото аз нямах цикъл и ми правиха хистероскопията, за да открият причината за липсата за цикъл. Така че, опитите тепърва предстоят. Но ти питай лекаря си. Успех, миличка, и не се навивай излишно, за да се плашиш. Всичко ще е наред!