0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Моля за съвет!
« -: Май 09, 2007, 19:25:47 pm »
Здравейте!:DМного се радвам, че открих този форум, тъй като виждам, че има доста компетентни хора относно хормоналните проблеми при жената. Надявам се да получа съвет за един проблем, който ме мъчи около 6 год. Ще се опитам да го обясня накратко. Аз съм на 25год. и поначало имах нередовен цикъл. Преди 6 год. ми закъсня доста и отидох на гинеколог. Откриха ми поликистозни яйчници вследствие на висок тестостерон и ми предписаха Диане-35. Пих го около 4 год с малки паузи. Всичко беше наред докато го приемах, идваше ми редовно, кожата ми се изчисти, но като правих паузи ставаше точно обратното. По-нататък отидох при друг гинеколог и ми изписаха Ясмин /пиех го 1 год и половина/. Края на ноември миналата година реших окончателно да спра с ОК. Започнах да приемам хран. добавки, които да ми помогнат да възвърна цикъла си - соев естроген, гамаланолинова киселина, женшен, витамини и минерали. Бях чела, че е необходимо 3 до 6 месеца да се възстанови цикъла след дългогодишен прием на ОК. В крайна сметка ми закъсня с около 3 месеца и ми дойде края на март. След това приех още една опаковка соев естроген, но отново ми закъснява. Между другото от кръвни изследвания се установи, че имам завишени стойности на черния дроб и ми казаха, че е вследствие от противозачатъчните /храня се здарвословно и няма от какво друго да е/.Затова от известно време приемам билков продукт за пречистване на организма. Положението с кожата ми още повече се влоши и това най- много ме мъчи. Въпросът ми е какво мислете дали наистина организма се изчиства от токсините /т.е ОК/ или е хормонален проблем? Не искам отново да пия противозачатъчни, а искам да дам време на организма ми да се възстанови и да имам нормален цикъл.  :( :( :( Много ще се радвам ако ми помогнете!Благодаря Ви предварително!
Re: Моля за съвет!
« Отговор #1 -: Май 09, 2007, 22:33:46 pm »
Не съм доктор, но от това, което прочетох си мисля, че имаш хормонален проблем. Още повече, че са ти открили поликистоза и затова са ти предписали Диане 35.  Съветът ми е да посетиш специалист ендокринолог. А за кожата - пробвай с витамин Е по 1 на ден. На мен ми го предписаха за друго, но то взе, че ми изчисти лицето. :)
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #2 -: Май 10, 2007, 07:26:36 am »
Подкрепям Zvezdichka,
Посети гинеколог-ендокринолог

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #3 -: Май 10, 2007, 09:44:37 am »
desi82, както сама казваш, имаш поставена диагноза, имаш и резултати от едни изследвания.  Напълно съм съгласна с другите момичета, че сега е време да посетиш гинеколог-ендокринолог за консултация.  Предвид досегашното ти състояние, мисля, че ще е спекулация ние да те съветваме.  Стискам палци за добро развитие на нещата при теб и да не се застоиш много тук  :crossfingers:.
*
« Отговор #4 -: Май 10, 2007, 10:41:43 am »
Здравей!  И от мен поредно: "посети ендокринолог". :goodluck:
« Отговор #5 -: Май 10, 2007, 21:04:22 pm »
Здравейте момичета! Много Ви благодаря за отговорите! Бихте ли ми препоръчали някой добър ендокринолог от Варна.Макар, че се опасявам, че пак ще ми предпишат противозачатъчни. :(
« Отговор #6 -: Май 11, 2007, 11:12:01 am »
Аз лично съм, против противозачатъчните таблетки и съм ги използвала за кратки периоди, когато гениколозите ми ги изписваха заради кисти. Вече ги отказах окончателно. Наистина е добре да идеш на ендокринолог, защото най-важното е да откриеш причината за високия тестостерон, а не само да поддържаш нивото му в норма. Често пъти причината за хормоналният дисбаланс може да е нещо съвсем неподозирано.
*
« Отговор #7 -: Май 11, 2007, 12:12:29 pm »
д-р Сарджева,работи в МЦ Сириус/до адвокатската градинка/,тел.052/621014
« Отговор #8 -: Май 12, 2007, 16:35:38 pm »
Здравейте! Много благодаря за съветите! Вече си запазих час за Д-р Сарджева за сряда. Дано да може да ми помогне!
« Отговор #9 -: Май 23, 2007, 17:29:23 pm »
Здравейте! Ето и резултатите от първите ми изследвания. Часът ми за Д-р Сарджева е др.вторник затова реших първо вас да попитам какво мислите.
TSH -1.11 /0.27-4.20/
DHEA-S -4.54 /1.8-7.7/
Androstendion -2.13 /0.35-3.4/
SHBG - 155.2 /18-114/
Дали отново имам поликистозни яйчници?
Скоро четох, че този последния хормон се увеличава когато се приема растителна храна, при което се намалява нивото на естрогените в кръвта. Аз наистина наблягам на плодовете и зеленчуците. 5години бях вегетариантка като съм консумирала риба, но от 2 месеца си хапвам от време на време и пилешко.
Чакам мнения! Благодаря Ви предварително!
« Отговор #10 -: Юни 22, 2007, 17:14:13 pm »
Здравейте! По-горните изследвания се оказаха в норма. Следващите ми бяха на  пролактин- 324.7 /72-551/
прогестерон-0,50 /Ж:Фол:0,2-1,5; Ов:0.8-3; Лут:17-27; Мено:0.1-0.8/
Изследванията са правени без да са съобразени с цикъла тъй като за последните 7 месеца т.е откакто съм спряла противазачатъчните ми е дошло само 1 път.
Д-р Сарджева ми каза, че прогестерона е страшно нисък и ми каза, че диагнозата ми е Хиполутенизъм. От там идва целият ми проблем и ме прати на гинеколог.Някой от Вас знае ли на какво се дължи това и какво е лечението в този случай? Ще ви бъда много благодарана ако ми отговорите!