Здравейте!:DМного се радвам, че открих този форум, тъй като виждам, че има доста компетентни хора относно хормоналните проблеми при жената. Надявам се да получа съвет за един проблем, който ме мъчи около 6 год. Ще се опитам да го обясня накратко. Аз съм на 25год. и поначало имах нередовен цикъл. Преди 6 год. ми закъсня доста и отидох на гинеколог. Откриха ми поликистозни яйчници вследствие на висок тестостерон и ми предписаха Диане-35. Пих го около 4 год с малки паузи. Всичко беше наред докато го приемах, идваше ми редовно, кожата ми се изчисти, но като правих паузи ставаше точно обратното. По-нататък отидох при друг гинеколог и ми изписаха Ясмин /пиех го 1 год и половина/. Края на ноември миналата година реших окончателно да спра с ОК. Започнах да приемам хран. добавки, които да ми помогнат да възвърна цикъла си - соев естроген, гамаланолинова киселина, женшен, витамини и минерали. Бях чела, че е необходимо 3 до 6 месеца да се възстанови цикъла след дългогодишен прием на ОК. В крайна сметка ми закъсня с около 3 месеца и ми дойде края на март. След това приех още една опаковка соев естроген, но отново ми закъснява. Между другото от кръвни изследвания се установи, че имам завишени стойности на черния дроб и ми казаха, че е вследствие от противозачатъчните /храня се здарвословно и няма от какво друго да е/.Затова от известно време приемам билков продукт за пречистване на организма. Положението с кожата ми още повече се влоши и това най- много ме мъчи. Въпросът ми е какво мислете дали наистина организма се изчиства от токсините /т.е ОК/ или е хормонален проблем? Не искам отново да пия противозачатъчни, а искам да дам време на организма ми да се възстанови и да имам нормален цикъл.
Много ще се радвам ако ми помогнете!Благодаря Ви предварително!