0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: За килограмите
« Отговор #20 -: Септември 10, 2007, 19:00:28 pm »
Момичета благодаря ви за отговорите и за подкрепата. Май трябва да се радвам, че досега съм качила само 1 килограм, щом с бебето всичко е наред. Дано скоро си възвърна апетите, че така самата аз си измъчвам понеже нямам много сили.  :lol:
« Отговор #21 -: Септември 18, 2007, 18:04:10 pm »
Аз не съм компетентна, но искам да се включа с нещо за полсовичната 'толерантност' на Разградските гинеколози, в случая за качените килограми през бременността.
Кръстницата ми качи при първата си бременност 17 килограма.А тя си беше пълничка и преди това.Влезе да ражда в смяната на д-р Панова (в момента практикува в Търговище, НЕ  ходете при нея).И знаете ли какво чува на магарето?Точно когато има нужда някой да и каже нещо окуражаващо.Чува как Панова и казва-ама като забременеете, че като се отпуснете да дебелеете, ми виж се каква си дебела, как мислиш, че ще го родиш това? 8O 8O
Без коментар.Ми аз като гледам тук има момичета, качили по 20 и повече килограма.Не виждам какъв е бил тогава проблема....
Извинявам се за офф-а.

Права си, много е грубиянско и да не кажа просташко (казах го), но все пак има разлика: да си качила 20 кг, като си била 50 преди бременността и като си била 70, примерно. А иначе за мускулния тонус (може би това е имала предвид докторката) е относително - имам позната с чудесен тонус, като ластик беше, от години ходеше и на йога, и какво ли още... мой набор, съвсем спокойно отиде в Майчин дом по клинична пътека - просто беше повече от убедена, че раждането ще мине без проблем и без шевове. Обаче. На третия месец, милата, още не можеше да си седне на д-то.
*
« Отговор #22 -: Септември 19, 2007, 23:39:21 pm »
болна тема това за килограмите.аз забременях 50 кг, родих 80  8O.ми...знам ,че е много е не е правилно, но просто нямах спирачка.не зависеше от мен.незнам как да го опиша.и все ми се ядеше сладко.иначе си работех до края на 8м.отслабнах след раждането,но се иска още.много трудно се смъкват кг после.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #23 -: Септември 20, 2007, 07:52:44 am »
Ох, и аз съм от онези малкото дето качват много- 20 килограма, моята гинеколожка ми направи забележка, но аз качих основно до 5 месец най-вече заради отказването на цигарите и приема на витамини. В седмия месец дори нищо не качих, като се прибрах след като родих бях свалила само 7- бебето 3 кила, плацента 0.5, другото води явно. Заради кърменето не мога да сваля, но поне не качвах, за трите месеца свали 1 килограм, а сега след 6 като с магическа пръчка за отрицателно време- 3 килограма, имам още 8-9 килограма да сваля, за да си върна старата форма.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #24 -: Септември 20, 2007, 09:21:44 am »
и аз много се шашкам за тези кг.,вече съм качила 7.но като се има предвид че бях под нормата :?47.5кг.аз мисля,че в началото качих много от естрофема.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #25 -: Септември 20, 2007, 11:01:51 am »
Според мен всичко е индивидуално, както и генетично заложено. Също така зависи и какъв живот водиш по време на бременността, дали работиш, дали лежиш и т.н. Аз съм 12 кг. отгоре, а мислех, че ще кача поне 25-30кг, като се има предвид, че съм с близнаци и съм висока 174см. и не съм кльощава /откакто се омъжих :wink:/. Иначе хапвам доста, на всеки 2 часа /както вече писах/, не се ограничавам :D. И майка ми и сестра ми не успяха да минат 60кг. собствено тегло по време на бременността си. Но все си мисля, че колкото и да качим, после бързо ще свалим! :lol:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
« Отговор #26 -: Септември 20, 2007, 11:22:49 am »
Да всичко е строго индивидуално.
Майка ми е имала три бременности, при двете (на 19 и 21 години) е качвала 8-10 кг, което според лекарите е най-добрия вариянт.
При третата (на 40 години) качи 24-26 кг, с които и до днес се бори, но пък имам прекрасна сестричка във втори клас  :kittenyarn: .

Сега снаха ми е в  началото на петия месец, бебата върви добре а на нея не само не й личи че е бременна, но и не ми изглежда напълняла  8O, качила е около 2 кг според нея .

А аз съм такава хърба, че с нетърпение чакам да забременея и да взема да пълнея, пълнея, пълнея...  :fridge:

*
« Отговор #27 -: Септември 20, 2007, 12:21:04 pm »
и аз да споделя :)
като разбрах, че съм бременна бях 57 кг., сега съм 67. само че преди да разбера, че съм бременна бях на диета около месец и бях свалила 5 кг. и като разбрах прекрасната новина, рязко спрях диетата и почнах да ям каквото ми се яде (най-вече тестени работи), което принципно при диета означава автоматично връщане на свалените кг. та сега се чудя как да си броя качените кг. - от 57 кг. или от 62 кг., което бях преди да почна диетата?

*
« Отговор #28 -: Септември 20, 2007, 13:16:53 pm »
Аз за 6 месеца качих 8 килограма, повечето са на корема. До 5 месец бях добре и в 6 започнах да похапвам и да качвам съответно. 
Каси, браво  на теб, с близнаци и само 12 кг., ти си супер!

*

mecheto

• 753
  • на мама джудженцата
« Отговор #29 -: Септември 21, 2007, 17:58:01 pm »
По време на бременността(близнаци) качих 18кг. На втория ден от секциото бях -10кг.